Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 56 635
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Да вече ще е такъв Антигенен тест

# 736
Вчера следобед едно момиче се луташе между охрана, регистратура и информация къде точно да прави антигенния тест. Явно още и за персонала е новост.

# 737
Момичете, както разбирам, повечето следите развитието на фоликулите на спонтанен цикъл без стимулация. Бихте ли споделили колко често ходите на преглед до овулацията, успявате ли така да извадите здрава яйцеклетка и кой от докторите ви следи.
Аз съм при Цветков и нещата постоянно не се получават и фоликулите се изпускат. А всеки месец един фоликул се развива и стига до така желаните 20мм.

# 738
  • София
Аз пробвах на ЕЦ сега за първи път. Точно при Цветков, защото Тихомирова отсъстваше.
През 2 дни бях на преглед. Накрая аз обърках часа за тригера, но през цялото време ми беше странно. Почнахме чак на 9ти ден, имах нисък естрадиол, тънка лигавица и 3 яйцеклетки.
Когато се върна Тихомирова, ясно ми показа, че е против ЕЦ. Имам й доверие. Цветков ми е странен.
Всички на ЕЦ от групата, с която ме пунктираха, се провалихме. Момичето със стимулация имаше отлична "реколта".

# 739
Мен винаги са ме викали на 10 ден и на 12 ми е била пункцията с 1 изключение.Досега не са ми се пукали Ф.Успех нямам, но той е свързан с друго.

# 740
Аз пробвах на ЕЦ сега за първи път. Точно при Цветков, защото Тихомирова отсъстваше.
През 2 дни бях на преглед. Накрая аз обърках часа за тригера, но през цялото време ми беше странно. Почнахме чак на 9ти ден, имах нисък естрадиол, тънка лигавица и 3 яйцеклетки.
Когато се върна Тихомирова, ясно ми показа, че е против ЕЦ. Имам й доверие. Цветков ми е странен.
Всички на ЕЦ от групата, с която ме пунктираха, се провалихме. Момичето със стимулация имаше отлична "реколта".

Тихомирова е против ЕЦ във Вашия случай конкретно или като цяло?

# 741
  • София
Не знам. Останах с впечатление, че като цяло не го одобрява. Не съм я разпитвала.

# 742
  • София
При ЕЦ шансът е много по-малък, но при някои жени, които не се влияят добре от стимулациите, ЕЦ е шанс да направят добра яйцеклетка, която да се оплоди и развие. Затова обикновено се пробват различни подходи, докато се намери подходящ за конкретната двойка пациенти. Ако само тръбите са непроходими, но си има нормална овулация, ЕЦ би могъл да е решение.

# 743
  • София
Просто за ец са нужни много прегледи и хормони. И понеже няма как от пренатовареност да ви следят всеки ден или през ден дори - шансът се смъква.

С 2 прегледа ец се получава единствено при жени със супер редовен ц, точна о всеки месец.  

Другото си е билет от лотарията.

А колко са такива от всички?

# 744
  • София
Аз съм пробвала на ЕЦ. Просто не почвам да ходя от 2-ри ден, а от 7-8-9 - но съм с късна овулация. И после вече зависи колко е голям фоликулът. Може вторият преглед да е след 3 дни, после вече през ден. Иначе хормони си се пускат и при стимулация. Нормално е, защото са ориентир какво се случва.

# 745
  • София
Аз не намерих разлика между ЕЦ и стимулация, освен липсата на инжекции. Всичко друго е същото. Визирам прегледи и изследвания. И това, че имах 3 фоликула, от които 1 яйцеклетка и 0 оплодени. При стимулация обикновено правя 9 фоликула, 7 яйцеклетки и 3-4 оплодени. ЕЦ за мен беше загуба на време. Големият плюс е, че излиза с около 2000 лв. по-евтино.

# 746
Благодаря ви.
При мен всичко е наред, само липсата на партньо е проблем и искам с донор. Имам редовна овулация и редовен цикъл. Явно проблема е в прегледите. От 2-ри та чак на 10-ти ден ме записват за преглед. Тогава фоликула е почти 20мм. И когато се пукне няколко часа преди пункцията на 12-ти ден ми казват, че LH-то ми е високо. А то за 12-ти ден е нормално да е високо като за преди овулация.
Ще трябва да говоря с доктора.

# 747
  • София
А защо тогава не правите инсеминация с донорски материал, вместо ин витро? Обсъждала ли си този въпрос с лекарите?

# 748
А защо тогава не правите инсеминация с донорски материал, вместо ин витро? Обсъждала ли си този въпрос с лекарите?
Защото имам две миоми, които трябва да се оперират и след възстанивяването според доктора няма да имам яйцеклетки. Те не са вътре в матката и не ми правят проблем, но при бременност ще са проблем според доктора.

# 749
Не знам. Останах с впечатление, че като цяло не го одобрява. Не съм я разпитвала.

Старият ни план с нея беше за ЕЦ и не мисля, че не одобрява. Сега началото на декември ще правим нов план и ще кажа.

Общи условия

Активация на акаунт