'Искам бебе' ни събра, но и бременни вървим пак ръка за ръка. /тема 30/

• 32 510
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Между другото, когато стойността ми на ТСХ беше 0,15, Д-р Начев също ми обясняваше как детето ми няма да е ретард и че той бил длъжен да се застрахова и че сърцебиенето, което изпитвам, не било сърцебиене, то било само в главата ми. Така че на Начев някои от приказките ги пропускайте през ушите си.

Не казвам, че е задължителна терапия, това трябва от ендокринолог да се прецени, но задължително трябва да се следи всеки месец ТСХ, фт3 и фт4 или ако приемате хормон - на 45 дни, защото толкова трябва на хормона, който се приема, да се усвои. Аз това направих и смятам, че беше правилното решение. Аз не съм спец, но считам, че ТСХ не е чак като пролактина и толкова много да се влияе от стрес както пролактин. Изследвам се от 2017 година почти всеки месец, ако не през месец, при следните условия - в рамките на не повече от час след събуждане (лабораториите са ми на 10 минути и ходя малко чорлава понякога), без кафе, без приемане на хормона, гледам да влизам първа винаги, за да не чакам с други пациенти и с фобия от игли. Искрено вярвам, че отклонението, което би дало изследването, се състои в стотни, но това пак казвам е моят опит. Проблем би било, ако се изследва по време на цикъл, ама сигурно вече това го знаете. Тогава в действителност излиза завишено.

Мисълта ми беше - не го подценявайте това състояние. И слушайте телата си и внимавайте с дозите, конкретно изписани от Начев. Знам, тези изследвания не се покриват от касата, неприятно е всеки месец някаква сума да ти отива за изследвания, но по-добре да сте наясно каво се случва, вместо да го неглижирате и после да се окаже проблем. Пък на фона на всичките финанси, които ми отидоха за тая бременност, тия 30 лв. на месец изобщо не съм ги усетила.

# 616
  • София
Според мен трябва да направиш контрола на тсх в лаборатория, където изследват веднага. И след това да започнеш терапия, ако е с тази стойност. 50 е много висока доза, Л-тироксин може да се дели до дози от 12,5 така че да не привикваш към него. Всичките ми уважения към Начев, но го хващам поне на 3 познато момиче да вкарва висока доза и да я праща в хиперфункция (със сърцебиене) което е нелепо и опасно.

# 617
Misery, абсолютно си права. Просто не искам да ни разделят за дълго. Да му бърникат в носа и него да изследват и така. В крайна сметка съм благодарна, че съм накрая, а не в начална бременност.

# 618
Аз също пия тироксин доза 75 обаче. На прегледа лекарят (който е и ендокринолог) веднага ми каза да пускам ТСХ и при нужда да регулираме дозата.

Аз днес нещо съм спекла яко... Коремът и кръстът ме болят сякаш ще ми дойде всеки момент, гърдите ме болят по-малко и нещо се филмирам...

# 619
Марианка, явно е трябвало да се случи. Борбата ви никак не е лека, обаче виж, ще има след време какво да разказваш! 😊
Бързо оздравяване! 🍀

Момичета, излезе ми едно онлайн събитие във фейсбук, споделям го тук с вас , според мен би било полезно. 😊

https://fb.me/e/3R0UawQVh

# 620
Смятам, че в крайна сметка всичко ще се нареди при мен.
Няма да насрочваме дата за секцио. Ще изчакаме да ми мине карантината. Дано и бебчо да чака. Ако не, минаваме на вариант спешно секцио.
Спирам да ви занимавам с моите драми и да натоварвам.
Чакайте вече само добри новини Hug

# 621
Мерси Вики, много полезно!
Марианка ти си пииич, ей сега ще видиш как всичко ще бъде НАРЕД! Hug
Лилак, това са си нормални бременни симптоми, тука ако се намери някое момиче да каже, че не го е болял корема все едно ще му идва поне веднъж първия триместър ще се науча да играя казачок в 35та седмица! Пийни ношпа и така Simple Smile

# 622
Лилак, и аз в началото също съм имала такива дни.
Сън, благодаря за линка, ще опитам да се запиша.
https://fb.watch/1Dv8PRWTZ7/ а това е едно видео за майка, която са мотали с тестове за ковид докато вече имала контракции.

# 623
Момичета, понеже се притесних след последния преглед и успях да си сменя прегледа за д-р Чачева от четвътък за утре още( една позната го отказа утрешиния и затова), та ако на някоя от вас пасва час за фм за 1 бебе за четвъртък 12 ти може да звънне да се пробва. За първа фетална например искат да имате 12+ да да знаете.

# 624
Алесандра, благодаря за информацията! Аз звъня през ден, та и утре ще пробвам, но за жалост четвъртък май ще ми е рано - според техните изчисления ще съм в 11 седмица. Не знам защо ме смятат седмица напред там по тяхното кръгче...

# 625
Мен не ми е направило впечатление да смятат седмица напред, но може и да пропускам нещо. Обаче със сигурност аз като запазвах първа ФМ и бхс ми каЗаха, че лекарите държат да има навършена 12 та седмица, тоест да съм 12+, не 11+, но пък знам ли.. пробвай се.

# 626
Енджъл, не се шашкай. Сега върлува и друг грип, не само короната. Това, което ми казаха е, че прослувутите тестове засичат вериги, които ги има и при други вируси, не само при корона, затова не са толкова точно. Иначе казано да боледува от друго вирусно пак може да те честитят с положителен, без изобщо да си болен. Да не говорим, че като бяхме на педиатър жената се оплака, че неин пациент отишъл да си направи тест, платил на касата за вземането на проба, отишъл да чака, ама имало опашка 20-30 човека, не мърда Ла и човека си тръгнал с идеята да дойде друг ден. След ден му се обадили, че бил с Корона вирус. Интересно как са го разбрали, като изобщо не е влизал в лабораторията? Заведен е на касата като пациент, реална проба не е давал. А сега върлува и друг грип. Нашия тати го донесе вкъщи. Няколко дена си като парцал, после ти просвета. Сега и аз го прихванах.
Колкото до Короната аз мисля, че го изкарах още като бях бременна. Ама беше времето, когато го чувахме, че е по другите държави и още не беше официално регистриран. Тогава такава кашлица ме беше затресла, до задушаване. Научих се седнала да спя. Мислих, че правя пневмония. Оправих се с един сироп, който ми стана номер 1 за лечение на кашлица. Действа бързо и много добре. Много съм му доволна.
Хубаво е ако имаш някой да ти вземе киви, ако обичаш. Съдържа повече витамин с от лимона.

Оперирах щитовидна още преди да забременея и съм на редовна терапия със 100мг всеки ден. В началните месеци се бях шашнала, че и аз четях всякакви, че детето ще е малоумно и т. н. Вдигнах до 3,6 (мисля толкова беше) и шаш. Бегом при еднокриноложката, която само не ми се изсмя. Каза, че е съвсем нормално да се вдигне и няма детето ми да е с намалени способности заради това. Не е страшно да се хване, че е повишено, а изобщо да не се лекува. Хване ли се, приема ли се медикамент няма страшно. Вдигна ми дозата на 125 и до другото изследване си падна до 2 и нещо. До края на бременността си пуска почти всеки месец. Така и така ме разкарваха до лабораторията и ме бодоха. Плаща си да съм спокойна, че върви добре.
Сестра ми сега ходи на някакъв идиот в София, на който на мен ми се иска да ида и да му скъса дипломата. Като ви слушам на него ми заприлича. Това, което бих дала като съвет е който може да направи консултация със Сечанов или Пандев. Това са двете светила в ендокринологията в България. Имам пряко наблюдение от Сечанов и мога да кажа, че наистина си разбира от работата.

Лилак 🌸🌸 не се шашкай. При мен беше така. На приливи и отливи. Болеше ме като при цикъл, ту ме боляха гърдите, ту не. Какви ли не глупости изчетох, че като спрат да те болят гърдите и едва ли не е равносилно на аборт. Няма такова нещо. Някакви хормони си се джуркат в казана и само шашкат. Ту ще ги има, ту ще изчезват. Няма място за паника. Нормално е.

# 627
Аз съм изненадана, че все още има хора, които смятат, че Ковид е конспирация, че някой има сметка тестовете да са фалшиво отрицателни и този чул, онзи казал. Около мен е пълно със заразени, ситуацията не е за подценяване, а разпространението вече е извън контрол. Най-вероятно вирусът ще мине през всеки дом, няма място за паника, но е неприятно, като съвпадне с най-дългоочаквания миг. Допълнителни притеснения, но и това ще преживеем. Тя и Марианка каза, че си има признаци. Важното сега е да мине карантината, а бебчо да не бърза. Мен лично грам не ме товариш, такава е ситуацията и е нормално и полезно да си споделяме. Пиши ни как си и ни дръж в течение, моля те Heart

# 628
Да, споделяйте как сте, момичета. Нали за това сме тук! Тикълс, при теб спря ли най-сетне гадното кървене?
Аз ходих днес в Рамус и пуснах пак TSH, ft3 и ft4. Да видим. Само да не излезе още по-високо, че да се шашна съвсем! Още не съм се свързала с АГ. Мъжът й, също лекар, е в тежко състояние и не смея да звъня в такъв момент!
В "Надежда", вече ме разпознават по телефона! Wink Все още няма час за мен! 🙏

# 629
Че има някакъв вирус, има, но изобщо не съм убедена, че всички PCRи, които са + са действително на болни с Ковид.
Никога няма да разберем истината, така че можем само да правим предположения.
Аз съм добре. Нямам оплаквания. Чакам си и това е.
Правя си майтап със съпругът ми, че накрая дрешките, които съм приготвила в багажа ще са малки на бебчо. Миналата събота, 31.10, когато последно го гледа АГ изчисли, че е към 3400 г Grinning
Както накрая качват най-много, като нищо да се роди над 4 кг бебе.
Баща му казва, спокойно. Ние сме се разбрали. Ще стои докато не му кажа, че може вече да излиза.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 14:56 от m-angel

Общи условия

Активация на акаунт