'Искам бебе' ни събра, но и бременни вървим пак ръка за ръка. /тема 30/

• 32 505
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък днес разбрах, че учителката ми по химия е била погребана вчера. От усложнения от вируса. Вярно, че едно време ме накара да намразя химията, но пък мъжът ѝ ни е редовен клиент... Та ми стана малко гадно. Чета и, че в някои болници анестезиолозите са твърде заети с ковид болни и не правят епидурални анестезии на бременните. А колко мами се оплакват, че следящите ги лекари са под карантина...
Аз тия дни до обяд съм добре, но следобед и особено привечер болките в таза, бедрените стави и опашната кост направо ме карат да се движа като 80 годишна. Едва си тътря краката.
Утре чакам доставка от Виденов на два три шкафа - горен 2 бр и долен кухненски един брой. С цвета на спалнята са и ще ги сложа за аптечка, памперси и др. подобни, а плота на долния за повиване. Надявам се до края на седмицата да приключа с подреждането на бебешките неща.

# 631
Ще стои и още как. То не останали вече седмица само карантина? Simple Smile
Момичета, аз май психясвам. Струва ми се от време на време усещам някакво пърхане в корема. Ама е абсурд в 10+ седмица мисля ...

# 632
Ще стои и още как. То не останали вече седмица само карантина? Simple Smile
Момичета, аз май психясвам. Струва ми се от време на време усещам някакво пърхане в корема. Ама е абсурд в 10+ седмица мисля ...
Според мен е възможно (ако не бъркам, на теб ти е втора Б, нали?). Аз усетих бебето като гъделичкане в 12 седмица, а побутване/почукване в 14 седмица.
Момичета, бъдете здрави и се пазете много!

# 633
Наистина ли? Да, даже трета с неуспешната. А и все си мисля, че съм по-напред, че нали веднага след БХ забременях и не знам точна дата на последен Ц. Викам си сигурно нещо червата ми се бонтуват, но пък винаги самото усещане е в една и съща област ❤

# 634
На мен ми се струва абсолютно невъзможно да се усети бебето толкова рано. Но пък би било чудесно, ако е това наистина Heart

Чери, не знам как съм, всеки път като се похваля, че е спряло кървенето, пак започва. Мълча си и си чакам следващия преглед и ФМ в края на месеца. Дано да ти намерят час, не се отказвай Blush

# 635
m-angel, радвам се да прочета, че си добре. Ще се подредят нещата по най-добрия начин! Heart
Mrs.Cherry, напълно възможно е. На мен ми е първа бременност. В 12гс седмица усетих два пъти еднократно някакво пърхане/движение. След това започнах няколко пъти седмично да усещам движение, а вече от 16гс се усещаше всекидневно. Иначе съм с висока задна плацента, което е предпоставка да се усеща уж по-рано, но пък съм и с наднормено тегло, което би трябвало да е предпоставка да не се усеща, но си я усещам бебка.

# 636
Tickles никой не твърди ,че Ковид е конспирация,ако си ме разбрала така значи е погрешно  разбирането ти. Казвах,че не всички тестове, които ги считат положителни наистина са такива. А самите тестове са на база размножаване на РНК молекули, затова се изисква минимум 24 часа. Само,че реално РНК са не само Ковид,а и други вирууснни. Иначе казано може да си страдате от най-обикновен сезонен грип на РНК основа и пак ще ви изкара Ковид. За мен по-страшното е паниката, която се насажда,че едва ли не като го хванеш и си пътник.
Имам позната, която си намери фраксипарин и си го бие без да е болна изобщо. Превантивно, защото била чула,че това е част от лечението. Мисълта ми е такава,че в такъв деликатен момент е най-добре да се запази спокойствие. По-лошо ще се отрази стеса. Само спокойни ннерви с този вирус. И това ще мине. Важното е да се мисли за бебенцата и най-доброто за бъдещите роддилки без напрежение. Защото аз раждах в началната вълна на прослувутия вирус и никой не знаеше какво прави. Щураха се малко като мухи без глави. Надявам се за полловвин година вече да са се ппооокопитили и за раждащите мами да е създаден пооне малко от малко ккомфорт, въпреки вируса.

# 637
Наистина ли? Да, даже трета с неуспешната. А и все си мисля, че съм по-напред, че нали веднага след БХ забременях и не знам точна дата на последен Ц. Викам си сигурно нещо червата ми се бонтуват, но пък винаги самото усещане е в една и съща област ❤
И на мен ми беше трета Б, след втората неуспешна. Няма как да го объркаш с червата, много си е специфично и знаеш, че е бебчето. Дега бях със задна плацента, а с каката мисля, че предна, но нея я усетих като побутване в 18+4.

# 638
Bat mam, права си за паниката. Особено пък за твоята позната с фраксипарин е направо за затвор. Заради нея хиляди бременни жени са в безизходица и с риск да загубят бебетата си! Психозата е пълна. Всички са се юрнали в лабораториите да правят PSR-и. Човек да не смее да отиде да му вземат кръв, като наистина му се налага! По-страшно е от тоалетната хартия пролетта!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 08:09 от Mrs. Cherry

# 639
Здравейте, аз да се похваля, че и д-р Чачева потрърди, че бебето изобщо не изостава и си е абсолютно в нормите за седмиЦата. Само заради позата не могат да му се измерят много добре едни кръвотоци на мозъка и след 4 седмици ще се видим отново за контролен доплер, но за нея към момента всичко е наред с бебето.
От както ми казаха, че е назад 6 дни започнах да хапвам доста повече от преди малко насила, понеже нямам апетит и може и затова да е друпнало така, нямам идея. Добре, че аз не качвам, а само той, че както лежа по цял ден с това цялото ядене незнам как съм +6 кг. все още почти в средата на 7 ми месец вече.
Сега си чакам прегледа при Сигридов в петък, то по- скоро ще е за обсъждане на резултати от изследвания и тест за преждевременно раждане, та ми е интересно там какво ще стане, обаче след прегледа при д-р Чачева вече ми е мноого по- спокойно.

# 640
Алесандра, браво за чудесните новини! Отдъхни за момент поне! Пожелавам ти да си устискаш и до край с това лежане! 🤗

# 641
  • София
Алессандра, браво ! Flowers Four Leaf Clover
Наистина е време да отдъхнеш поне малко. Hug
И аз до тук съм +6 кг.

Да помоля пак - новите мами да ми драснат по едно ЛС с термина.
Досега само Черешката се е отзовала.
Мерси ! Flowers Cherry Blossom

# 642
Аз имам и предложение за заглавие:

На път е нашата мечта, а искам бебе ни събра!

# 643
Алесандра, страхотни новини! Никакви грижи занапред!

Направо ме е срам като ви чета килограмите. Аз съм много +. С качени килограми започнах и продължавам да качвам. Confused

Този уикенд има -30% намаление в Комсед и -25% в Хиполенд за физическите магазини и онлайн. Тези от вас, които пазаруват за дребчовците, могат да се възползват Hug

Рейв, аз съм с термин 8.06. Мнооого още има да расте това човече. Засега всичко е наред. Осъзнавам колко са абсурдни тия снимки, но ето го и моето отроче за архивите Grinning
Скрит текст:

# 644
Tickles, то вече мяза на човек! А за килограмите моята тайна е спирането на хляб и сладко. Все още съм на минус от стартовите макар, че вече хапвам сладко.
Ейнджъл, как си?
Алесандра, този път ще имаш живо и здраво бебе. Не спирай да вярваш в това!
Аз от 3 дни съм с подготвителни контракции. През деня са от време на време, но вечер чак ме плашат. Поне не ми остава много за подреждане. Снощи наредихме с ММ новите шкафове.
А това живот и зраве ще ми е столът за кърмене.
Останаха малко бебешки дрехи за сгъване и прибиране по чекмеджетата. Не че с това ще ми се свърши работата. И нашите дрехи още не съм подредила летни/зимни.

Общи условия

Активация на акаунт