Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 810
  • 683
  •   1
Отговори
# 240
Правя ориентировъчно седмично меню. Във фризера винаги имам заготовки за всякакви ястия. Имам всички необходими кухненски уреди, които ми спестяват време.

# 241
Основният  ми трик за пестене на време през делничните дни е, че през уикенда готвя няколко манджи, които затварям докато са още горещи в буркани, за през седмицата.

# 242
  • Стара Загора
Наливам си вода за цветята предварително , за да е престояла и по-полезна за тях. Винаги са свежи и весели.
Напръсквам си дрехите с петна още като ги накапя с препарата си, и след 2-3 дни ги пускам в пералнята, нямам проблем.
Animal Dove

# 243
Правя си импровизиран график и се старая да го спазвам, за да не се натрупват много неща за вършене наведнъж.Децата също се включват, но под формата на игра, за да не им омръзне бързо 🤗

# 244
Разпределяме домашните задълженията така, че всеки върши това, което му е приятно (или по-малко неприятно).

# 245
  • у нас
Като се замисля всяка дейност, която извършвам у дома е свързана с хитрост, за да ми е по-лесно и приятно. Например - докато поливам цветята им говоря, галя, понякога наливам предварително вода, за да е със стайна температура; докато чистя и готвя, слушам любима музика; когато изкарвам прането от пералнята, го подреждам, за да пестя време при простирането и тн.

# 246
  • Сливен
Един от триковете които използвам редовно е,използването на таблица за пазаруване и списък с нещата,които трябва да свърша през седмицата.Определено ми спестява доста време,което мога да прекарам със семейството си.Друг трик който използвам е,начина по който прибирам торбите за пазаруване-определено ми спестява място.
Особено малките торбички.
Торбичката сгъвам по дължина на две,на четири.После от дъното започвам да сгъвам на триъгълник,докато я нагъна цялата.Дръжките сгъвам наобратно и подпъхвам в получилото се джобче.Така сгънатата торбичка придобива формата на триъгълник. Simple Smile

# 247
Моята запазена марка е да редувам многократно различните неща, които върша, така хем не ми омръзва, хем свършвам по-бързо и ми остава повече свободно време.

# 248
  • Велико Търново
Изготвям си дневен график на задачите.

# 249
  • Лясковец
Опитвам се да включвам таткото като трик,било то за игра с децата или като помощна част от домакинската работа,Той е активно включен в общото ежедневие.

# 250
Доста трикове си имам за улесняване на ежедневието ни.
Използвам всичко максимално , като четките за зъби , които се разделят за почистване на обувки , една за сребърните бижута , друга за фугите в банята .
Кашони и торбички от пазаруването, стават на любими играчки , поне за 10 минути , докато се приготви обяда .
Любимите сокове , взимаме охладени и задължително с някоя цветна сламка.

# 251
Пералня с отложен старт, готвене под налягане, прахосмукачка робот - това спестява доста време Simple Smile

# 252
Като домакиня,която готви всеки ден открих един трик, който ми спестява  досадното търкане на загорели съдове. Тайната е в предварителното застилане на съда в който ще печем ястието с алуминиево фолио. Особено подходящ е за изпичане на баница.

# 253
  • Горна Оряховица
Съставям си план от вечерта

# 254
Аз съм организирана, но трикът ми е да мързелувам и ако нещото е много важно, нека го свърши някой друг.

Общи условия

Активация на акаунт