Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 583
  • 683
  •   1
Отговори
# 645
Гладя всички дрехи предварително, за да не става напрежение в последния момент. Не готвя много засукани манджи.Прочетох за японката Кон Мари и нейния метод за подреждане, който в същината си призовава да изхвърлиш всичко излишно и да не купуваш нищо излишно- така се  чисти и подрежда много по- лесно.

# 646
Събирам си бурканчетата от кремовете за лице и от маските за коса и в тях си прибирам игли, карфици, кламери, конци и всякакви други джунджурии, каквито се побират в тях.

# 647
Гледам тези трикове,но досега не съм използвала.

# 648
Често се опитвам да използвам малки трикове в ежедневието. Обикновено са свързани с разни битови нужди, като почистването на загорели съдове с лимонов сок и сода бикарбонат, почистване на повърхността на ютията със сол, сода, дори съм опитвала и с паста за зъби.
Друго любимо ми е да използвам съдове, които иначе са за еднократна употреба, от доставена храна за поне още един, два пъти преди да бъдат изхвърлени.
В кутии от обувки прибирам вещи предназначени за използване след дълго време.
Възможностите са много и са според конкретните нужди на човека и домакинството.
Вашите предложения са интересни, като аз съм виждала кафе замръзявано във формички за лед, но не съм опитвала.

# 649
Използвала съм част от триковете. Разлях свещ върху килим и сложих вестник, който минавам с гореща ютия и така свеща се вади.

# 650
Кутиите от кърпи за лице ги използвам за досадните пликове и торбички. Пъхам ги вътре и се събират доста .

# 651
  • Велико Търново
Кутиите от кърпи за лице ги използвам за досадните пликове и торбички. Пъхам ги вътре и се събират доста .
Като си ги сгънеш на хармоника и дръжките на последната хванат дъното на новата, става още по-удобно. Теглиш и точно на следващата торбичка, дръжките изтърват дърпаната и я вземаш. А едновременно с това, дръжките на следващата вече са се показали Simple Smile

# 652
Правя каренца от найлонови пликове.

# 653
Като си ги сгънеш на хармоника и дръжките на последната хванат дъното на новата, става още по-удобно. Теглиш и точно на следващата торбичка, дръжките изтърват дърпаната и я вземаш. А едновременно с това, дръжките на следващата вече са се показали Simple Smile
Тази идея много ми хареса, но не схванах предложението на skk007

# 654
Старая се да върша домакинската работа с елемент на удоволствие. Например, докато готвя си пийвам чаша хубаво вино. Докато чистя, слушам хубава музика.

# 655
Не съм пробвала тези трикове, но са интерсени и със сигурност бих опитала.

# 656
Не, не съм ги пробвала , но задължително ще ги пробвам, интересни са ми и биха ми били много полезни.
Аз всекидневно прилагай мой малки трикчета, които вършат много работа, например против паласки , пък и за страхотен тен всяка вечер след баня се мажа с каша от утайка от кафе и зехтин. прави кожата божествено нежна и сияйна.
За почистване на прозорци използвам вестник и оцет, стават много блестящи.
Когато ми скърцат пантите на вратите използвам кокосово масло Simple Smile
Използвам зехтин за груби лакти и пети, действа мигновенно!

# 657
Лесен начин за почистване на бели обувки - намокрена четка за зъби се натърква в обикновен твърд сапун. По този начин се изчеткват обувките и отново възвръщат белотата си.

# 658
Моля, споделете  /ако може и със снимки/ за бутилките от минерална вода - пием  доста в  различни разфасовки и всеки път ми е съвестно като ги изхвърлям в кофата...

# 659
Старая се да бъда максимално организирана, да съчетавам времето, като комбинирам няколко дейности - напр. Докато пере пералнята - готвя,чистя или гладя. Използвам ел.уреди, които ме улесняват в домакинството. Защо да губя време с метлата, като мога да почистя с прахосмукачка, ето ви един трик - купих си циклон към прахосмукачката, който събира едри отпадъци, голяма помощ.
 Другият трик е да възлагатее част от задачите на членовете на семейството. Това ще ви е от полза и ще сплотява семейството.
   Трети трик - разхождайте по-често домашните любимци, така хем ще избягвате малко от дома, хем ще спортувате.
   Още един трик - копайте, обръщайте, работете в градината, освен, че борбите депресията, така спортувате активно, а и безплатно.
     Последният трик - не се морете да правите зимнина, има готова на магазина.
   Купете си готов сок, а времето използвайте за четене, за разходки, за децата и семейството!

Общи условия

Активация на акаунт