Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 580
  • 683
  •   1
Отговори
# 660
Когато децата бяха по-малки , запазвах пластмасовите основи на шоколадовите коледни календари и от тях правехме магнитчета за хладилник. Формичките се пълнят с гипс ( най-обикновен строителен разбъркан на кашичка с вода) и докато са още меки им се слагат малки магнитчета. Като се втвърдят ги оцветяваме с боички или лак за нокти.
С лак за нокти : 1. Рисувам върху малки интересни бурканчета елхички,камбанки и др.коледни неща ,слагам вътре чаена свещ и така става коледен свещник за празничната маса.2. Рисувам различни фигури, листа,клончета върху повърхността на интересни бутилки от вино, ракия -получават се вази .

# 661
С годините съм се научила да правя от "нищо" доста полезни вещи за къмпинг. От шпули на тоалетна хартия правя органайзер за прибори за хранене и салфетници, които изхвърлям след почивката. Така не нося излишни неща и оптимизирам багажа.

# 662
Подготвям от вечерта нещата за следващия ден.

# 663
  • Варна
Свалям си грима с кокосово масло, идеално става и за водоустойчив такъв Simple Smile

# 664
Обичам да си измислям и прилагам известни домашни трикове.
За косата прилагам домашните маски с яйца, с бира, с кокосово масло.
За мръсните петна различни отвари включващи оцет и содов прах, или лимони.
Отскоро измислям различни занимавки за децата. Например: сглобих върху парче дъска различни заключващи механизми, ключове за осветление и сходни.
Използвам различни бурканчета оцветени с бои (червено, жълт, зелен и т.н.), в които да се сортират пластмасови капачки със съответния цвят.
Измислям различни игри с подребата на букви и цифри. Бях си откраднала една идея от интернет в кутия с нарязани на ситно вестници бях пуснала букви и цифри (дървени). Детето трябва да хване с дървени клечки буквата/цифрата и да ги отдели съотвено на букви и цифри. Понякога тази игра я правим със завързани очи и трябва да познаят коя е цифрата/ буквата.
Играли сме си с цветна паста, която трябва да се раздели в различни кутии, според цвета.
И още много, много идеи за занимавка на децата и полезни трикове.

# 665
  • SF
Аз също си правя маски вкъщи - кокосово масло и кафе за кожата.

# 666
  • някъде
Нямам кой знае какви трикове. Старая се да включвам и мъжът ми в домакинската работа, за да можем да свършим бързо с почистването на къщата. Приготвям дрехите за следващият ден от предната вечер.

# 667
Петната от мастило се махат със спирт, видяно в интернет и изпробвано успешно.

# 668
Почиствам огледалото в банята с пяна за бръснене. Така по време на къпане, то не се запотява.
Слагам напоен тампон с масло от мента на дъното на коша за буклук и избягвам появата на лоша миризма.

# 669
  • Велико Търново
Често чета подобни трикове, впечатлявам се и после не ги ползвам😆 Забравям. Това, което аз научих от нета е за чудодейната сода бикорбонат- ползвам я за почистване на бели подметки, стават като нови!

# 670
Музиката на мен много ми помага докато чистя, подреждам и готвя, пускам динамична музика, която ме държи в кондиция.
По активна съм вечер и затова гледам да си подпомогна максимално за сутринта - дрехите и бельото за обличане, кафе машината заредена с капсула и вода, кашкавала нарязан/рендосан за сандвичи, моите витамини и хапчета също са готови за сутринта до водата наредени....

# 671

Това е направено от децата по идея от интернет.

# 672
Не съм, но бих използвала трика с кокосовото масло, защото особено по това време на годината устните ми започват да се напукват страшно много.

# 673
С годините семеен живот  колекцията ми от трикове е доста голяма Joy
Мия огледалото в банята със сапун, така не се запотява;ползвам сода и оцет за почистване на фуги и разни др.неща; намазвам ръцете си с някакво масло,слагам домакинските ръкавици и започвам да мия съдовете, така ръцете ми стават нежни и подхранени..........
Във форума има прекрасна темичка, многократно съм ползвала съветите на момичетата от там.

# 674
  • Nesebar
Обичам да изработвам неща от коркови тапи
Табло за бележки

Общи условия

Активация на акаунт