Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 769
  • 683
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Дразни ме миризмата на препаратите за миене на прозорци, за това ги мия само с лимон и вода. Изстисквам лимона във вода и мия, стават идеални.

# 631
Последният хак ,който пробвах е да намажа пъпка с паста за зъби . И наистина пъпката се "успокоява". С паста за зъби съм мазата бели обувки да побелеят.

# 632
  • Г. О.
Ползвам хартия за печене, поставена на дъното на тавичката и така избягвам загарянето на храната и досадното търкане след това.

# 633
  • Велико Търново
Давам нов живот на пластмасовите твърди бутилки- режа ги и заоблям краищата ( за да няма инциденти). Правя си контейнери, саксии, лейка или кофички. Детето е щастливо с новите придобивки Simple Smile

# 634
Използвам много гювеча за готвене- пълня го с месо и зеленчуци и го пускам да се пече на бавен огън през нощта. Така с минимум усилия имам ядене за два дни.

# 635
Друг трик, за който се сетих, е да изправя косата на дъщеря ми с ютията, за по-бързо Simple Smile. А когато иска да се накъдри, си я навива с колана на халата и става много хубаво.
Един начин, който научих наскоро от приятелка, как да изгониш комарите - разреждаш 50 капки лимоново масло с вода, слагаш го в малко шишенце с пулверизатор и използваш вместо репелент.

# 636
  • София
Вместо ролки от тоалетна хартия ползваме кенчета - режем горната част и облепяме с хартия или топъл силикон за да не се пореже някой, по- изръжливи са и по красиви

# 637
  • София
Понякога пластмасовите подложки на кутиите с шоколадови бонбони са с интересни форми - сърчица, цветенца. Използвам ги като формички за лед.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 17:26 от Тaня67

# 638
Не съм използвала тези трикове. За напукани устни мажа с мед.

# 639
  • Горна Оряховица
Не.
Това с кокосовото масло ще го пробвам.
С кутии от обувки подреждам дреболии в гаража.

# 640
Мъжът ми пие кафе и утайката ползвам да си правя скраб за лице и тяло, смесено примерно с малко кокосово масло, но понякога го ползвам и чисто само с вода. Ако остане нещо от утайката отива за тор на цветятя, а ако и при тях прекаля, заминава в компостера.

Душ гел, който не ми харесва като действие или аромат ползвам вместо течен сапун или да пера бельото или каишката на кучето, не обичам да изхвърлям нещо, за което съм дала пари Simple Smile

# 641
  • Враца
По бабешка рецепта , мажа напукани устни с мед.
И в домът ни, никога не може да има такова количество химикалки, моливи и флумастри, защото може би, ще полудея Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 642
Чистя мивката в кухнята със смес от сода  бикарбонат и оцет. Веднъж седмично сипвам тази смес и в канала. Така прочиствам тръбите от замърсяване.

# 643
Не знаех, че им казват хакове.
Има някои неща, които съм изпробвала.
Пример:1- Събрани счупени клончета да навържа с канап и да подредя във формата на елха, която се закачва на стената и може да се украси с коледни играчки. Не заема място.
2- Дневната и кухнята са ми общи. Когато свърши ароматизаторът за помещение, или искам бързо да отмириша мирис на готвено, примерно, в съд с вода добавям омекотител за пране и загрявам на котлона. Ухае много хубаво и бързо се освежава помещението.
3- Сода за хляб- освен за почистване на пералня, съдове, фурна, то и за маски с ексфолиращ ефект, добавена понякога и в паста за зъби.
4- От събрани шишарки, коледен венец украса.
5- В съд с вода на котлона добавям капки масло от чаено дърво за дезинфекция на въздуха в помещение. Или 2 капки от маслото върху четката за зъби+паста, за почистване на зъби и уста. Следва хубаво изплакване.
6- Останал плод лимон, негоден за консумация, за почистване на мивка.
7- Ако готвя коприва, първо я бланширам, а с водата изплаквам косата.
8- Със сламка за многократна употреба съм избутвала костилки на череши.
9- Твърди ролки останали от фолио съм ползвала дори като точилка за тесто.
10- Преди ползвах стар вестник за почистване на стъкла и огледала.
За тези се сещам сега.

# 644
Готвя по няколко основни ястия ( включително десерт и нещо тестено),за да има храна поне за два дни. Така не се занимавам всеки ден с това.
Почистване на каната за вода с резенчета лимон, ябълков оцет или лимонена киселина.

Общи условия

Активация на акаунт