Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 773
  • 683
  •   1
Отговори
# 75
  • При децата ми
Ставам рано и гледам да свърша повечето работа до обяд. Подреждам си приоритетно задачите.

# 76
  • Перник
Опитвам се да правя домакинските задължения по приятни, когато слушам музика. Тя ми създава настроение и нещата се случват по лесно. Нагласям пералнята с часовник да се пусне в определено време и когато се прибера от работа точно да е готова за простиране, за да не се мачкат дрехите. Вечер приготвям дрехите за другият ден и така не ставам 10 минути по рано.

# 77
  • Бургас
С добра организация и дисциплина свършвам бързо и качествено задълженията. Нямам трикове.

# 78
Периодично разцъквам в БГ Мама Simple Smile

# 79
Най-големият ми трик е да решавам всичко на момента. Не правя планове - следвам си ежедневието както се случи.

# 80
  • In Neverland
Не бързам да направя каквото и да е, освен ако не е наистина спешно. Работата вкъщи няма край така или иначе, но си разпределям задачите така, че хем да ги свърша за целия ден, хем да имам свободно време за почивка, за игра с детето или нещо друго приятно.

# 81
Например, когато за някаква прическа с вдигната коса трябва да използвам обикновени фиби, за да не се изплъзват от косата, ги напръсквам с лак за коса. Така се закрепват за косата и не ми създават притеснения, че ще изпаднат.

# 82
  • Пловдив
Всекидневните задачи се вършат с голямо предизвикателство, когато имаш две малки деца.
Старая се да си разпределям задачите по такъв начин, че да не се натоварвам твърде много, например, когато чистя, слушам музика, когато готвя, каня голямото ми момиче да ми помага, ако иска, разбира се.

# 83
  • Бургас
С предварителен план график за цялата седмица, така не се натрупва всичко в един ден

# 84
Докато готвя слушам аудио книга, така заедно с домашното задължение имам и време за себе си. Понякога комбинирам и с чаша вино или биричка 🙃

# 85
  • София
Подреждам си приоритетно задачите. Най-големият ми трик е да решавам всичко при възможност на момента.
Усмивка и добра организация вършат чудеса Simple Smile

# 86
На мен много ми помага стриктната организация на домакинството /зодия Дева съм, все пак/. Използвам активно всички видове домашни помощници - техника, аксесоари, он-лайн пазаруване и др. пестящи време и усилия. Активно включвам членовете на семейството - ММ готви, единият син пазарува, другият хвърля боклука, родителите ми помагат при подготовката на зимнината.

# 87
Най-големият ми помощник в кулинарията ,освен мъжа ми ,е фризера -имам заготовки от зеленчуци ,мариновани меса,овкусена кайма .Замразявам палачинки ,сос болонезе за спагети /лазаня,имам печени чушки и патладжан .
Използвам консерви /буркани -боб чорба/яхния,става много бързо с такъв от буркан.

Горещи супи/ яхнии ,сипвам в буркан с винтова капачка ,обръщам да се вакуумира и прибирам в хладилника.Най-често заради дъщерята ,отскоро и заради малкият.
Включвам едновременно и фурна и един два котлона.Докато се прави мусака ,варят се и  картофи за другия ден за салата примерно.
Планирам от днес за утре какво трябва да се допълни като продукти ,консумативи ,списъци правя ,защото покрай бебето съм много разсеяна .

За почистването сме на принципа да е редовно ,за да не се трупа мръсотия.
Нямаме килими -много харесвам ,но с малки деца и домашни любимци е по-трудно да се поддържат.
Нямаме миалня и затова и една чиния и чаша да има се измива на момента .Банята се забърсва всеки ден от този ,който последно се е къпал .

Включвам и мъжа и каката активно ,и така пестим време за почивка ,разходка ,заведение и т.н.

# 88
  • София
Разпределям задачите си за деня и върша тези с приоритет, останалите вмествам в свободното време.

# 89
Разпределям задълженията си предимно сутрин,за да освободя следобеда за детето,и не на последно място комбинирам някой задължения - храня детето и пия кафе едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт