Надхитри деня си с триковете на Queen’s

• 17 768
  • 683
  •   1
Отговори
# 60
Докато готвя слушам музика Grinning и Докато преспивам децата или люлям кошарката на бебето чета книга, така тези занимания ми стават приятни

# 61
Опитвам се да съчетавам домакинската работа с гледането на детето, когато то си играе, аз чистя, готвя и прочие, когато тя спи, ако съм уморена лягам и аз, ако не продължавам с подреждане и чистене на апартамента, защото работата вкъщи никога не свършва!

# 62
Обикновено в неделя готвя няколко вида храна и се старая добре да я запазя, за да има за по-вече дни и поне в понеделник и вторник да не готвя.

# 63
  • Варна
Разпределям задачите си през седмицата, за да освободя почивните дни за възможност да сме заедно цялото семейство. Не отказвам споделянето на домакинските задължения. Детето поема грижата за хигиената в стаята си.

# 64
Научих се да не отказвам помощ в домакинството от бабите.Макар и закъснял урок, пести много време.

# 65
  • Варна
Гледам да наготвя няколко неща едновременно. Понякога правя 2 вида манджа от един основен продукт.

# 66
Старая се да си създавам добра организация на домакинската работа, но понякога все пак правя две или три неща едновременно. Тогава имам нужда от някакви трикове, които измислям на момента според ситуацията.

# 67
  • София
Старая се да включвам всички в домакинската работа. Освен това имам приоритети. Гледам да отметна най-необходимото и да оставя време за себе си. По-маловажните неща остават за друг път.

# 68
  • Велико Търново
Моят трик е много простичък - ако нещо би ми отнело по-малко от 2 мин да го свърша, го върша на мига. Така не ми се събират много дребни неща за правене на един път и съответно повече време за детето и мъжа ми.
Ще крада идеи от другите супермайки!

# 69
Опитвам се да си улесня ежедневието като планирам предварително какво трябва да свърша през деня. Добрата организация много ми помага и не губя време.

# 70
  • София
Правя заготовки от различни зеленчуци (нарязвам ги и ги слагам в пликове във фризера), за да ми е по-лесно, когато готвя.

# 71
  • Пловдив
Правя си списъци за всичко.

# 72
Пия кафе и деня ми става по-усмихнат, съчетан и с бисквитка и сок, става още по-добре. Задължително не оставям сегашната работа за после, прави се сега.

# 73
Ставам рано и до обяд съм си свършила плануванте неща. Така останалата част от деня,а и вечерта, са ми свободни за приятни за вършене неща. Филм, книга, разходки и т.н.

# 74
Организирам си дена още от сутринта, следвам си плана и това ви помага. Закуска на децата, през това време подготвям продуктите за готвене на обед като заспи малкият ми син. Следва разходка, преспиване, готвене на вечерята и така следобедът ми е свободен за разходка. Без план на денят, не мога да свърша нищо 🤣

Общи условия

Активация на акаунт