Януарски бебета - тема 2

• 17 933
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Рей много сте пораснали еха 👍👍😍🌟🌈😻
Моята хич не се справя ...примерно давам бисквитка смуче, отхапва какво я прави незнам седи едно голямо парче в устата и го вадя да не се задави ....
Да се оплача още ми капе косата поръчах си една серия от златна рибка ...да видим много я хвалят ...ама май ще отида утре таткото ни ще е на работа до късно ....а не ми се мъкне детето в офиси ще видим

# 151
Мими,ако сте спрели кърменето можеш да вземеш някакви таблетки с витамини за косопад също. Ако пък още се кърмите вземи някакви витамини за кърмачки. При мен витамините помогнаха.

# 152
Момичета, вашите бебчета по колко хапват на обяд? Моят изяжда по 280-300 гр, според педи е супер, ама се страхувам да не му разширя стомаха...

# 153
Със зор изяжда 120-150 гр пюре. Вчера дори само няколко хапки. Не знам как да я накарам да яде повече,затова и се чудя какво да й готвя. Кисело мляко яде 150 гр, харесва й. Мляко- не повече от 180мл. Кашите също й харесват,но само готови,млечни.
Не знам какво да го правя вече това дете,а от другата седмица тръгвам на работа и ще имам още по-малко време да й угаждам.

# 154
Sissy, явно си търси още главно млякото... Моят пък е в друга крайност, кисело мляко не иска, освен ако не е с нещо сладко (плод), млечните каши ги плюе, като цяло АМ плюе, не знам като спра кърменето какво ще стане при положение, че и вода не пие.

# 155
И Кати не хапва много поне допреди кухнята, откакто навърши 8 месеца я записах. Не взимах всеки ден, а заявявам ден за ден според менюто, обаче нашата госпожичка от кухнята изяжда всичко, а моите супички не ги яде, и минахме само на кухня. Хем по лесно за мен 🤣 хем и тя доволна. Откакто започна кухнята спрях кашите и запека се оправи 😊че беше голям проблем. И продължи повече от месец 😔

# 156
Моето е на кухня от 6-7 м, яде 180-200 мл.

Бебе да яде 280-300 от сега, аз не бих дала толкова много само защото яде.

# 157
И на мен ми се виждат много тези гр.
Кисело мляко не съм давала,скоро ще дам Simple Smile .Колко лъжички слагате?
Яде по 180 мл ам, пюрето на обяд 220 излезе сложих го в старо бурканче на хип да видя колко е 😀...така че там някъде Simple Smile на баща си прави номера като я храни все не си изяжда ето в 6.30ч. си остави 65 мл от 180 😀

# 158
Моята едната и 400 гр да и дам пак ще го изяде, за сега я ограничавам до 230-240, мисля че и стига, не плаче след това за мляко или нещо друго. Но с другата храненето ми е голям зор. Нищо не харесва. Изяжда с апетит около 100 грама, после успявам да и набутам още 50-60 и край, мляко съм пробвала да давам и него не го иска. Явно просто се наяжда с толкова. Само млякото преди лягане си изпива цялото-230 мл. Само че напоследък нищо не е качила. Ще видим днес преди какво ще каже.

# 159
Аз давам на малкия по 220гр., защото имам чувството, че може и 500 да изяде. 😁🤣 Винаги е недоволен, когато свърши храната. А кърма нямам представа колко, суче по 15,20 мин.

# 160
На 10 м е 9300 кг и 73 см.
Вече закусва неща различни от попара и каши. Тази сутрин яде филия със сирене и яйце. Въвела съм почти всичко млечни, белтък включително и мед.
Мед дадох първо с меденка ,а после с лъжичка . Тия дни постоянно мрънка добре ,че времето е хубаво и често сме навън.

# 161
И ние вчера бяхме на консултация, едната е 10кг, другата 9500, 73см. Казах и, че искам да въведа вече кисело мляко, да разнообразявам закуската и тя ме секна набързо. Първо трябвало телешко и риба, пък киселото мляко след 10 месец. На едното ми момиче пъро му изби горе втория зъб от дясно, след това първия. Било описано в учебниците като признак на рахит, а фронтанелата вече е затворена. И въпреки това ми каза да намаля витамин Д..

# 162
На 10 м е 9300 кг и 73 см.
Вече закусва неща различни от попара и каши. Тази сутрин яде филия със сирене и яйце. Въвела съм почти всичко млечни, белтък включително и мед.
Мед дадох първо с меденка ,а после с лъжичка . Тия дни постоянно мрънка добре ,че времето е хубаво и често сме навън.
Белтъка как се въвежда четох, че трябва да е въведен преди ваксината за морбили ..защо Simple Smile
 Как се въвежда прясно мляко?
 Ние вчера два пъти излизахме беше много хубаво времето ❤
 Игри за 9 месеца 👣ние сме на боц, търкаляне/подаване на топка,бута кули от кубчета 😀
https://https://www.detetoigrae.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … 0%B5%D1%86%D0%B0/

# 163
На мен педиатърката ми каза да давам до 280-290гр пюре , но той мн рядко изяжда толкова. Преди 220 си ги хапваеше без проблем, но напоследък едва едва 150-200гр, отдавам го на зъби, защото е доста неспокоен и през ноща. Ако давам супа спанак с ориз, тогава всичко се изяжда ( а аз така да мразя спанак) 🤣🤣

В момента въвеждам краве сирене и за сега няма проблем , само ни наплашиха с тая алергия. След това педи каза да почвам и кисело млекце , пак ще почна първо козе, овче и тогава краве. За кухня не съм се замисляла, но мисля някой ден да взема пробно от Юначе, доста я хвалят и може ден за ден.
Още не иска по големи парчета,
виждам го че дъвче, но се мръщи.

На нас любимите ни играчки са тези на които нещо се върти, има един влак , обръща го и почва да върти колелото и така може и 20 мин да се занимава. Най любимото нещо обаче е сешоара ми ...

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 11:00 от Polito0ooo

# 164
Ние имаме 1 милион играчки в къщи, а си играят с празни шишета, щипки или моите чехли. Все едно имам кученца в къщи, само да си оставя чехлите някъде и веднага ги докопват и лапат. Даже в движение ме гонят и ми ги дърпат от краката ми. Младежа вече пълзи свободно, а девойката едва ли ще започне да пълзи, тя си обикаля спокойно, суркайки дупе. 
Иначе от понеделник сме на кухня. Нямам търпение. Младежа все така отказва всякаква храна, освен АМ, иначе на 9м + 23дн тежи 11кг., 75см, а девойката е 12 кг. и 75см. Едвам ги вдигам, не мога да им измия дупетата на мивката, карам мъжо като се наложи, ама добре че има мокри кърпички.

Общи условия

Активация на акаунт