Януарски бебета - тема 2

• 17 875
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Еми на мен ми се върна тъпкано хаха 😄в 11.30 се събуди...после пак в 3.30 ...ужас добре че сме при бабата че скочи официално 8 без 20 връчих я и аз заспах ..е колко съм спала нз ...тя постоянно викаше мама ...и се чуваха играчки ...Сега тя спи ....
До кога излизат зъби ?Помощ😄
Ние сме на 20 -ти 🎂

# 616
Здравейте мами на сладки януарчета, поста ми ще е дълаг и сигурно не за тук, но ще пиша....за съвет, мнение...
Имам си прекрасно момченце, което направи 1 годинка преди няколко дни. С бащата не се разбираме изобщо... Чувствам се много подтисната и искам да се разделя с него, но се притеснявам от реакцията му и от какво ще се случи по натам... В смисъл аз разбира се си искам детенцето, но съм сигурна, че той ще иска да ми го вземе, мисля, че ще ме тормози и мен и близките ми. Той има дъщеря на 15 от друга жена, той е взел правата за нея когато е била на 8. Майка му е ужасна жена... За щастие не живее с нас, защото не е в България, но успява дори по телефона да плете интригите си. С него не се разбираме изобщо и това много ми тежи, искам да живея в мир и разбирателство, да мога да си гледам детенцето. От всичките проблеми започнах и кръвно да вдигам, а съм на 31 години... Какво бихте ме посъветвали?

# 617
Здравейте мами на сладки януарчета, поста ми ще е дълаг и сигурно не за тук, но ще пиша....за съвет, мнение...
Имам си прекрасно момченце, което направи 1 годинка преди няколко дни. С бащата не се разбираме изобщо... Чувствам се много подтисната и искам да се разделя с него, но се притеснявам от реакцията му и от какво ще се случи по натам... В смисъл аз разбира се си искам детенцето, но съм сигурна, че той ще иска да ми го вземе, мисля, че ще ме тормози и мен и близките ми. Той има дъщеря на 15 от друга жена, той е взел правата за нея когато е била на 8. Майка му е ужасна жена... За щастие не живее с нас, защото не е в България, но успява дори по телефона да плете интригите си. С него не се разбираме изобщо и това много ми тежи, искам да живея в мир и разбирателство, да мога да си гледам детенцето. От всичките проблеми започнах и кръвно да вдигам, а съм на 31 години... Какво бихте ме посъветвали?

Съжалявам...
Говори с твоите родители и временно отиди при тях. Така ще си по-спокойна като за начало.
Хем ще помагат и за бебето, хем заедно ще отблъсквате атаките на таткото.

# 618
Няма смисъл да сте заедно, щом от сега не се разбирате и ти тежи, поне според мен. Трябва да стиснеш зъби, да вземеш твърдо решение и да се бориш за детето си. Като дете на разведени родители, винаги съм смятала, че е по-добре всеки да си поеме по своя път, отколкото да се живее в постоянно напрежение, децата всичко усещат.

# 619
Здравейтеее от мен черпя ви торта днес имам юбилей 30 🎉🎉🎉🎉🥂

# 620
Честита да си, Мими! Весел празник и наздраве!

Относно казуса в България детето обикновено се присъжда на майката!
Наемете си бракоразводен адвокат и приключете с драмата (колкото по - рано, толкова по - добре)

# 621
ЧРД Мими, жива, здрава и мнооооого щастлива.

# 622
Мими, честит рожден ден! Здраве, щастие и късмет ти желая,и бъди най-добрата майка за твоята принцеса!
Аз вече взех да се притеснявам,че дъщеря ми още не ходи! Изправя се,стои права без подпора,но не иска да върви сама. Все търси ръка да се хване и плаче, когато я пусна сама,дори да съм до нея.
За казуса на Мишето, съжалявам,че нещата не са се получили при вас,но не мисля,че трябва да търпиш!

# 623
Сиси,  моя Тони също не ходи още, но не мисля че е проблем. Доколкото знам първи самостоятелни стъпки е нормално да се случат между 9 и 15 месеца.

Като е готово детето само ще се пусне, явно още не се чувства достатъчно стабилно и затова плаче.
Освен това пресирането често има обратен ефект. Ще проходят като дойде момента 😉

# 624
Ох,Вики,дано всичко да е наред! Освен това напоследък е малко мързелива. Спи на всеки няколко часа(3-4 пъти на ден за по час-два). Не е типично поведение за нея и почвам да си мисля разни страшни неща. Час при педиатъра имаме чак в началото на февруари,че тогава прави годинка!

# 625
Сиси, спокойно, вярвам че всичко е наред!
По всяка вероятност е период някакъв. Наслаждавай се и спи и ти, че после ще наваксва 😁
Само те съветвам (не че е поискан съвет), да не четеш в нета и не сравнявай детето с другите деца. Всичко е относително и много индивидуално. А все пак детето има нужда от спокойна и пълноценна майка. Не се вкарвай във филми, ясно ми е какви ужасии може да ти роди главата 😘

# 626
Ще се пусне няма страшно Simple Smile моя позната ми каза за тяхна позната чак на година и девет месеца проходило детето ...
Мисля че до годинка и половина няма страшно все пак стои сама права Simple Smile
Съвсем скоро ще проходи ❤️

Благодаря на всички за хубавите пожелания🌞

Моята пък като я пусна навън се опъва иска да върви съвсем сама аз се притеснявам два пъти се прибираме с изцапано дупе и колена 😄от детска площадка

# 627
Сиси, защо се притесняваш? Все пак детето няма още годинка. Понякога ние майките, наистина бързаме децата ни да могат всичко.... Щом стои сама права, без опора, значи много скоро ще тръгне. Моята беше същата и проходи точно на рождения си ден. Аз като теб си мислех, че е късно, а като отидохме при педиатърката, тя ме пита дали вървят, казах да, а тя отвърна „мх значи рано са проходили”. Еми....щом докторите казват, значи няма за какво да се притесняваш.
Една майка беше споделила, че детето й проходило на 8 месеца, според мен това е повече изключение, ама който тогава...
Трябва да сме търпеливи с децата, няма как иначе.

# 628
  • София
Моето момче наскоро пролази, не стъпва смело. Аз не го насилвам, дори исках да си пролази първо. Мисля че стабилно ходене годинка и 2 , 3 месеца е съвсем ок, дори да не  кажа .  Да не коментирам факта , че се обърна на 8 месеца. Не че не се бях филмирала. Но пък, хубави е че ви има, та ме успокоявате.🤗

# 629
Майката, която обмисля раздяла, ако иска да напише града си. При нужда от адвокат или каквото и да е друга помощ може някой да се включи.

Общи условия

Активация на акаунт