ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Не, просто имам много приятели с деца в училището.

# 691
  • софия
Положението е, че никой не е длъжен да гледа нашите деца, но циганите са обща наша грижа.
Нито ме е срам, нито се притеснявам. Писна ми от това да дондуркат нечленоразделни индивиди с интелект и желание за развитие  минус 10000000, целоживотно безработни, имащи само права и никави задължения.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 18:48 от zvаnchе

# 692
Не знам как е за училище, но за дъщеря ми, която е в III задължителна група, вчера точно на РС ни натъртиха 5 пъти, че отсъствия ще се извиняват само с медицинска бележка и до 10 дни по домашни причини. Не вярвам в училище да е различно.
Пропуснах си малко покрай ушите говоренето за евентуално ДО, защото е във възрастова група, в която образованието е задължително. Щели да ми пращат задачки на мейла...
                   Това,което са ви говорили са чисти измислици.В момента няма никакви указания - за извиняване на отсъствия,за ДО или за каквото и да е друго.На 23-ти ще има съвещание и на него ще се дадат точни указания за всичко.

# 693
  • о`майна лунна нощ е
Положението е, че никой не е длъжен да гледа нашите деца, но циганите са обща наша грижа.
Нито ме е срам, нито се притеснявам. Писна ми от това да дондуркат нечленоразделни индивиди с интелект и желание за развитие  минус 10000000, целоживотно безработни, имащи само права и никави задължения.

Точно за това е гневът ми към въпросната декларация и ако ми връчат такава, ще им нарисувам едно врабче /както мъжът ми в ученическите му години на една контролна по история/ и ще им я върна така. Да я гледат, да се снимат с нея, каквото искат да я правят. Има ли негативни последици за детето обаче - жалби до дупка и сигнали, докъдето се сетя.

# 694
Има едно изменение в ЗПУО от 09. 09. 2020. Обнародваха го днес. Бях го споменавала, когато още не беше прието.
Чл. 68а. Когато поради извънредни обстоя­телства присъствието във формите на педагогическо взаимодействие в детските градини и групите за задължително предучилищно образование в училищата е преустановено, след заповед на министъра на образованието и науката педагогическото взаимодействие се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите.

Декларацията, която мярнах по-назад, се попълва при подаване на заявление за преминаване в ОЕСР по здравословни причини или по желание.

# 695
  • София
Има си съобщение от директора в Школо.

# 696
Не, просто имам много приятели с деца в училището.

Ама виждаш ли как ти отива 007?!🙂

# 697
Има си съобщение от директора в Школо.
Благодаря , нещо не получавам нотификации за нови съобщения в Школо - трябва да вляза "нарочно" за да видя новостите.

# 698
  • sofia
Въпрос на време е за всяко училище...🤔😓

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 20:21 от googlish

# 699
  • София
Аз също не получавам нотификации. Каза ми близка с дете в класа и изрично проверих след това.

# 700
За директорското съобщение и аз не получих нотификация, но по-късно получих за РС. Може би е имало някакъв проблем в Школото.

# 701
  • о`майна лунна нощ е
Има едно изменение в ЗПУО от 09. 09. 2020. Обнародваха го днес. Бях го споменавала, когато още не беше прието.
Чл. 68а. Когато поради извънредни обстоя­телства присъствието във формите на педагогическо взаимодействие в детските градини и групите за задължително предучилищно образование в училищата е преустановено, след заповед на министъра на образованието и науката педагогическото взаимодействие се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите.

Декларацията, която мярнах по-назад, се попълва при подаване на заявление за преминаване в ОЕСР по здравословни причини или по желание.

Дидева, благодаря за разяснението. Не виждам обаче в текста на тази декларация, която качих, да е посочено конкретно при кои обстоятелства е приложима. Хвърлили  са я на родителите и по този начин ги оставят с убеждението, че по дефиниция са задължени, а не по здравословни причини или по тяхно желание и пак в закона остава текстът, който болтирах "доколкото и ако е възможно", което удобно е спестено и не е включено в нея.

Още веднъж - благодаря!
Не искам поста ми да се приема като заяждане, но професионално изкривено ми е да се хващам и за запетаите, особено когато мачкат хората.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 21:41 от `ТуиГ

# 702
Тъй като още няма  изменение в наредбата, която регламентира реда, по който ще се преминава в ОЕСР, декларацията официално е публикувана на сайта на едно-единствено РУО. Това в Русе. Може да прегледаш тяхното съобщение. Основава се на писмо на министъра на образованието. Чела съм го, мога да потвърдя, но не мога да дам линк към него.

# 703
Нито ме е срам, нито се притеснявам. Писна ми от това да дондуркат нечленоразделни индивиди с интелект и желание за развитие  минус 10000000, целоживотно безработни, имащи само права и никави задължения.

Точно за това е гневът ми към въпросната декларация и ако ми връчат такава, ще им нарисувам едно врабче /както мъжът ми в ученическите му години на една контролна по история/ и ще им я върна така. Да я гледат, да се снимат с нея, каквото искат да я правят. Има ли негативни последици за детето обаче - жалби до дупка и сигнали, докъдето се сетя.
                 От кое да има негативни последици за детето ти? Ако е от декларацията - няма как да се случи,освен ако  някой е подписал, като е спестил истината,ако е за короната - не виждам начин да бъде опазено независимо от всичките мерки и изпълнението им.Ако знаеш 100 % начин безопасен сподели го,защото според мен няма такъв.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 10:55 от Didia

# 704
Дали може някой да ми помогне със съвет. От къде преговарят вашите деца за входни  нива? Знам, че повечето деца тук са в езикови гимназии  и входни имат само по основните предмети.Но ние ще имаме по всички...Купила съм учебник по физика и биология още за НВО, младежът учи за НПМГ по тях, но за химията, географията, историята...Детето  твърди, че всичко е забравило.☺А има желание да почете..

Общи условия

Активация на акаунт