Деца от всички страни, добре сте дошли- 10!

• 31 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • USA
Привет, ние сме във ваканция и разнообразяваме добре. Днес захлади и заваля ,та се спряхме в къщи.
Тити,радвам се ,че се разписа! Не съм се и съмнявала,че момчетата ти ще се справят блестящо! Браво! За големите предпагам четенето на Английски книги редовно,ще е достаъчно да не забравят. С  Андрей може би ще има нужда от повече,че на тези години все още забравят доста бързо. Имам приятелка която миналата година се прибраха в бГ с децата им тогава на 10 и 12г и казва,че малкия е започнал да забравя елементарни неща. Такъв е и моя поглед с момиченцето от бг което беше осиновено от бг тук на 10г. За една година освен,че беше забравила да пише,трудно можеше да докара цяло изречение на БГ. Всичко обаче ще се нареди с постоянство.
Ние ходихме в Чикаго за 2 дни ,съчетахме полезното с приятното. Времето беше студено там,но тихо и си изкарахме чудесно. От близките ни там обаче всичко живо е болно и пропуснахме срещите. В нашия щат продължаваме да обикаляме по приятни местенца ,които отдавна бях набелязала.  Случаите на всякъде растат ,много хора драснаха за ваканцията извън страната и по други щати,та ще бъде чудо като се върнат на училище в понеделник. В класните стаи инсталираха допълнителни системи за пречистване на въздуха,но според мен,там е най-безопасното място. В последнат минута Андрей реши,че иска парти за рд. Организирах едно с малко деца в парка,но ако се окаже твърде студено или дъждовно,ще трябва да сме в къщи,което съвсем не ми се иска,но каквото такова. Нямам кога да го организирам по друго време.Седмица преди истинския му рд ще е. На самия РД сме планували да го водим на едно място дето отдавна иска да отидем,но по една или друга причина го оставихме за специален случай.
За извън класните мероприятия с годините човек разбира детето му какво го влече и продължава. И тук има много народ дето са твърде амбициозни и или ако детето не е в групв спорт ,е едва ли не изостанало. Има и доста атлетични деца ,които и на 5 спорта да ги запишат ще са добри. За моите разбрах ,че всеки различно нещо го влече и му се отдава. Пълни са с енергия.Големия няма никакви проблеми с груповите спортове,докато малкия си е индивидуалист. Малката за момента ходи само на танци в БГ училището и аз им водя изобразително изкуство там. Хубаво е да се пробва,но ако няма желание и човек не вижда прогрес,за мен е излишно. От всеки футболист или гимнастик няма да стане,но плуването е желателно да се усвои.Кой по рано кой по късно,дори и да не овладее всички стилове,както и карането а колело.За мен са задължителни.
Ася пожелавам ти по-малко нерви и спокойствие!
От Тримата ми най-големия,ми скъса нервите,но и другите се разписаха подобаващо. Въобще,много са сладки като бебета,но не ми липсват тези години. В момента и тримата са в най-приятните си години според мен.Що годе разбрани и все още сладки. Simple Smile
Малко се поуспокоих и ваканцията добре ми идва.Без тичане под час,без нерви. Една седмица щеше да ми е малко,но 2 са ми абсолютно добре.

# 106
Кала, с майка като теб, всяко дете ще разгърне пълния си потенциал. Неведнъж съм споделяла, че ти за мен си пример и вдъхновение.

А от вчера Софи е болна с 39.5 Confounded Вчера трудно сваляше Т цял ден беше на 39 въпреки лекарствата... Иначе има апетит и пие течности, което е добре. Днес ще идват да я тестват вкъщи за Ковид. Тук организацията е изключително добра. Звъниш по телефона, идват и тестват на място. Можеш и ти да се тестваш в някоя клиника, разбира се. Резултатите са готови от 12 часа (най-бързите) до 3 дни (стандартна поръчка) и цените за всичко това са доста достъпни. За домашното тестване платих 30 евро, а на място е 10 до 15 евро в зависимост от клиниката.

Освен това тази година противогрипните ваксини са безплатни в Русия. Направили са стационарни постове на почти всички метро станции и можеш да се ваксинираш. Всички клиники ваксинират безплатно с 3 и 4-валентни ваксини. Тази събота имаме записан час ние, но все още не е ясно дали ще отидем. Ще чакаме да излязат резултатите от Ковид теста. Аз смятам, че не е това, защото тя така си боледува по принцип - с висока Т, но да видим.

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сноуче, бързо оздравяване, каквото и да е!
Кала, съгласна съм, че ти си страшно креативен и мотивиращ човек!

Вчера излезнах сама за два часа. Прибрах се, А. директно се залепи за мен, а по-късно Дзвер се оплака, че баща му не може едни макарони да свари 🤪

# 108
  • Немция
Сноуче, да оздравява малката и да не е ковид!
Внезапно висока Т май не е типичен симптом за ковид, но е добре да ви тестват.
Противогрипна ваксина има само ММ, ние все ще се ваксинираме и все не го правим. Пак е свързано с поредно мъкнене по лекарски кабинети и това не ми се нрави в сегашната ситуация.
Не ви разказах, че загубихме шината на малкия Бибитко по време на съботната ни разходка. Майка им е виновна. Rolling Eyes Grinning. Детето Яде нещо, а с мръсни зъби не трябва да я слагаме, прибрах я в чантата уж на сигурно място и докато съм вадила кърпички и други неща, е изпаднала. Много се ядосах, установих го, след като се прибрахме. А бяхме ходили на 3 различни места, на 40 км от нас. Даже се чудех дали не ходя да претърсвам целия маршрут, по който минахме, но се отказахме...
Така че в понеделник бяхме пак на ортодонт, взеха нов отпечатък за шината. За щастие здравната каса поема разходите и след 1 изгубена шина. Не било рядкост случаи като нас. Grin

Ася, липсваш им на децата, дори за 2 часа. Grinning

Големият Бибитко е на тема Хелоуин, надува ми главата по темата тези дни, Мара Подробната,  почна да си прави сам украса. Настояват да украсяваме вече, тези дни ще стартираме.

Кала, и за мен плуването е задължително, а и не само за мен , но с моите момчета ударих на камък. Големият все още изпитва страх при гмуркане, мисли, че ще се удави, този страх го предава на малкия си брат. А са водени на курсове, на плуване с класа си, на басейни, на морета. В това отношение усещам натиск от училищата и още как, понякога ме натоварва това. Пак съм в търсене на индивидуален треньор, което е скъпо начинание.

# 109
Здравейте момичета!
Позагубих се. Както казах лятото бяхме ограничли ползването на техника до миниму. Много добре се отрази на всички ни. Имах време да прекарам с децата и да се радваме един на друг. Въпреки, че имахме кошмарно лято мога да кажа, че е едно от най-пълноцено изкараните със семейството.
Емма офицално е на детска градина от 1-ви септевмри, но е ходила има няма две пълни седмици. Тази седмица пак си е къщи. Беше хванала борелия от един кърлеж преди две седмици и половина и след дозата антибиотик беше доста изморена. Водихме я на всякакви изследвания, но нищо не показват. Та в крайан сметка ще си почива известно време в нас. Голям проблем са кърлежите при нас. Йоан лятото се разболя от ТБЕ и минахме буквално през ада с него. Слава на Бога детенцето ни се пребори. Ужасен и кошмарен вирус.
Иначе сме по средата на първия термин и аз и децата. Чакаме другата седмица есената ваканция. Купихме каравана лятото и сега е голям хит да ходим по къмпинги. Страхотно изживяване. През цялото време сме сред природа, далеч от контакт с хора. Съжалям, че не направихме тази покупка по-рано.
Ще се опитам да се включвам от време на време, но ми е трудно с работа, училище и деца. Все пак е много приятно да ви чета.

# 110
  • Немция
Ступи, привет отново!
Съжалявам, че кърлежите така са ви помрачили лятото!
Какво е ТБЕ?
Природата е хубаво нещо, но където има влага, има голяма вероятност да се прихване нещо от кърлежи.

А за известно време без техника не се и съмнявам, че е добре. Когато я няма, се забелязва колко много ни отнема.

# 111
  • Rennes, France
Привет дами!

Виждам нови попълнения - Сноуче, добре дошла. И аз като Бибит, често хвърлях поглед в бебешката тема, та си ми "позната". Дано малката не с Ковид и да оздравява бързо.
Ступи, страшно звучи това с децата. И при двете, да разбирам, проблема е от кърлежи, така ли? ТБЕ не знам какво е... При нас кърлежите също са много през лятото, затова и следя всекидневно- моите много ги ловят. Хайде дано лошото е зад вас и да се наслаждавате на караваната. Хубава покупка, ама не е за мен.
Тити, радвам се че се разписа. Липсата на приятелите е фактор при големите деца, дано се адаптират по-бързо. Браво на теб че продължаваш с у.щето.  Дано с очите на Андрей нещата се наредят.
Калалили, друго си е да има почивка. Гледах ви снимките - страхотни сте. При нас също е ваканция, от понеделник почна - две седмици, до края на октомври. Възползвам се да не ставам под часовник, но пък с одитите работата е на макс, та само това ще видя от тази ваканция. Децата поне си прекарват добре. Пътуванет мина много добре, радват се на всички. И на планината ще ходят - та поне са си сами, така че фактора Ковид е сведен до минимум.
Ася, твоята сладурана се очертава с интересен характер, кураж!
Бибит, браво, много добре звучат разходките ви. ММ само мечтае да може да си остане в градината, да се наслаждава на есента, но пусто ми работа, все не остава време. Милия, много нанагорно му идва.
А-тита, хубаво е че са запазили класа на дъщеря ти. Как е при вас ситуацията? Във ваканция ли сте и вие?

При нас, първия одит мина много добре, сега чакаме втория - другата седмица - два дена. Одиторката, която ни беше на първия одит ни предупреди че единия от одиторите е серт човек, та се подготвяме психически. При мен натоварването е доста, защото аз съм поела документалната част с идеята да стана отговорник по тази част, а ММ е по техническата, заедно с колегата ни. Та ми е нещо като финален изпит, за да бъда квалифицирана. Брех, как прозвуча... Ама не е лесно, цял ден плямпаш, показваш, обясняваши като не са доволни спориш...и пак се обясняваш и т.н. Да минава. После ще мисля за РД на ММ и на Луи подготвяме 10г РД та е весело. Само където свекър ни е болен и май е Ковид, но се оказа че там където са нямат тестове - странна работа, ама свекървата  е медицинска сестра, следи положението да видим докъде ще стигне. Кофти е че няма такъв достъп, за какъвто се говори. При нас има, но при тях - не. Дано всичко да е наред.

Оставям ви, да се пазите.

# 112
  • USA
Сноуче,бързо да оздравява Софи каквото и да е!
Якамоз,сега погледнах скрития текст. Голям кошмар е здравеопазването в БГ. Оказа се,че малкия ми племенник е донесъл от градината ковид.Той го изкарал за 2 дни със сопол и нищо не заподозряли,но после и племенницата ми вдига т за един ден и била с главоболие,след нея и снаха ми ,но с всички "екстри" Всички са дали положителни тестове...Така ме е страх за баща ми,точно защото болниците са препълнени,а здравеопазването под всякаква критика. Уж го пазят и са се изолирали.Те не се срещат от седмици и живеят в различни къщи,но все пак един двор ги дели.
Бибит и аз съм си губила шините даже 2 пъти Simple Smile Случват се такива неща с подвижни шини.
Къти,успех и със следващия одит! Дано все пак успееш да презаредиш! И мен ме чакат още рожденни дни.ДЕцата идея нямат какви подаръци искат,защото не гледат реклами,не ходят по магазини и въобще живеят в пълно затъмнение.Големия внезапно се заинтересува от пъзели и мисля да му поръчам някой по-голям,че мисля подаръци и от дядо и от баба(наредили са ми) Той обаче става на 9 декември.
Ступи,Тб туберкулоза ли е? Извинявай за невежеството,но не ми иде на ум от каво е съкратено. Дано и Ема се оправи скоро и повече без болести! Честита ви нова придобивка! На много хубави места да ви отведе!
Ася,оставяй ги по-често! Моя мъж доста задобря в кухнята. Simple Smile Сега малката сама ходи и му се мазни за нещо.Аз не и се връзвам.Сготвила съм 3 неща,тя му се моли за 4то.Той запрята ръкави и и готви.Заедно двамата бъркат. Преди децата нито един от двама ни не можеше да готви.СЕга си вади той рецепти и си ги следи. Не винаги са перфектни,ама и моите не са винаги успешни.
Хубав дъжд се изля тази нощ и ще мога най-после да си засадя лалетата,че преди беше толкова сухо,че не влизаше лопатката в земята. Утре очакваме 23 градуса целзий,а преди 2 дни беше 0 ...
МОите са готови за Хелоуин. Големия е охранител с каска от тези специалните части,малкия нинджа,мис е Тинкърбел. Искаше принцеса,но всички рокли за нейната възраст са и дълги и се спъва. Ще ги оставим за следващата година ако още иска да е принцеса. Днес ми каза,че е решила да стане учителка по балет като порасне Simple Smile Има заложби обаче.И тримата упражняват ръченица и право хоро.Само тя е схванала крачката Simple Smile

# 113
  • Немция
Къти, нямам представа от одити, нито какво натоварване е, но звучиш много заета! Успех с финала на одита и признанието на квалификацията.
Дано свекър ти изкара леко ковид, ако е това.

Калалили, вашият Хелоуин е май като тукашния февруарски карнавал според костюмите на децата ти.
Тук официално не се празнува, но когато излизаме за бонбони са все едни страхотии, вампири и таласъми...
Голям Бибитко украси днес малко къщата, висят разни черепи и скелети из къщи. Хич не ми е по вкуса, но ще ги изтърпя до Хелоуин.

За танцувалните способности на Анджи- често момичетата са напред с материала в това отношение, отдава им се. Неслучайно ходят по балети, танци... Моите момчета са много схванати в тази част. Когато съм показвала стъпки на хоро, на танц са голяма смешка, нямат усет. А двамата с много добър музикален слух, имат усещане за ритъм и тон.

С този ковид в България ги оставиха на произвола- всеки да се оправя сам. Накрая и локдаун ще им спуснат, няма да се оправят без него. От едната крайност в другата.
Да оздравяват твоите близки и да опазят баща ти!!!

Якамоз, надявам се, че и твоите хора са по-добре вече!

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 23:35 от Бибит

# 114
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, креативен е Бибитко!!!! Може да пробва да сложи така канап и да го фиксира с бастелклебер.

При нас кметът е пуснал във фейса молба да се въздържаме от ходене по къщите на Хелоуин 🙄
Аз нямам костюм за Дзвер, той иска с един приятел да ходи, но майката сега се поотказа заради кмета. Аз голям риск не виждам, навън са, групите странят, но....

Къти, професионално ли ще ти е кръщенето или между вас? Успех с одита!

Ступи, ние още не можем да убедим Дзвер за караваната. Мрънка, искал лукс. Нашата е минималистична.
Аз не мога да свикна с мръсотията, че и мразя да чистя 😳
Иначе и на мен ми харесва непринудеността.
Борлеозата оставя завинаги в тялото, трябва да наблюдавате детето при всеки срив на имунната система. ТБЕ енцефалитът ли е?
Дано не ви повтарят подобни случки!

Кала, мъжът ми не готви, няма и да се научи. Отгледан е с полуфабрикати, в Германия традиционно вечер ядат сух хляб със салам или кашкавал 😨
Ерго децата получават хляб. 🤐
Понякога сутрин прави палачинки. А. не яде ни едно от двете.😑

При нас в събота ще има в целия град гаражна разпродажба. Дзвер иска да продава сладкиш, за да изкара пари, не мога да разбера откъде да получа разрешение, само си прехвърлят топката 😡

# 115
Ася, аз го разбирам сина ти. Не можеш ме накара да ходя по каравани или почивки, тип бекпакинг... Ние ходим в големи резорти и въобще не излизаме от пределите на хотела, обикновено. Особено с децата. Преди ходехме по разни организирани екскурзии, но сега в хотелите има до такава степен всичко, че изобщо не мърдаме от там. Е, ако трябва да съм честна, ми се иска да направя един малко по-приключенски трип. Нещо я Палаван на Филипините, я Шри Ланка, я Африка, я Южна Америка... Обаче няма кой да ми гледа децата. А с тях по такива места не бих отишла даже и пари да ми дават.

Браво на креативните деца! И моята голямата е така - креативна и артистична. Много обича да ни казва как да играем някой персонаж. Може да стане режисьор един ден, кой знае. Всички я гласят за актриса около нас Grinning

Вчера дойде доктор вкъщи да тества Софи за вируса и сега чакаме резултатите. Иначе днес вече е по-добре, почти няма Т. Никакви други симптоми също. Дай боже да ни се размине. Овладяха го в Москва Ковида на 4000 пик вече 7-8 дена не расте, но в останалата част от страната бройката расте. Пазете се всички Hug

# 116
  • USA
Хелоуин,тук съвсем не е карнавал. Просто всеки избира как да облича децата си и да украсява според възрастта им. Големия искаше да е нещо страховито,но го разубедих, защото сестра му от както започнаха да украсяват съседите,тя всяка вечер сънува кошмари. Нашата украса е по-скоро сладка отколкото страховита. Предимно с тикви и сламени плашила.  Направихме с децата и една паяжина с паяк също направен ръчно. По украсата на къщата отвън,се вижда на каква възраст са децата които живеят вътре.

Имаме и един прожектор който вечер прожектира на къщата едни сладки духчета.  Но имам съседи с гробища,кървави крайници,и още купища страхотии, че и узвочени,та Хелоуин тук е на крайностите.
Туризъм в каравана е страхотно преживяване с по-големи деца,с малки е хамалогия. С дребосъци е хубаво да имаш всички удобства.
Момчетата вече доста прилично се оправят с яденето ако мен ме няма. Вадят си храна топлият,спокойно си правят всякакъв вид сандвички,вечеря няма да сготвят,но гладни няма да останат. Днес времето е разкошно цял ден се пресичат на слънце и се чудя как е възможно утре да е с 15° по-студено. Винаги зарязвам всичко в такива дни и прекарваме на вън.
За танците,мисля си е до човек. На моя приятелка баща и е невероятен танцьор. На нейната сватба ,той и свекър и ,който пък танцува в ансамбъл, такова хубаво шоу спретнем,че тази сватба още я помня за разлика от много други,накичени събития. При моите е въпрос на желание по-скоро. Не очаквам чудеса,но едно право хоро и ръченица всеки трябва да умее. Когато се гледат един друг и големите деца учат малките определено ги виждам въодушевени.

# 117
  • Немция
Калалили, симпатична украса!
Аз недолюбвам хелоуински украси с гробове и части от ръце, крака, (днес гледах такъв двор) но странното е, че големият е впечатлен и иска подобни гадости Flushed, но съм му обяснила, че за мен е неприемливо.

На Хелоуин обикаля за бонбони едва от 1ви клас, не е чак толкова разпространено сред всички тук на по-малка възраст, а и подозирах, че ще го е страх, като го знам колко е впечатлителен. Но ето, че картата се обърна и сега този празник го вдъхновява.

За танците - да, срещат се и момчета, мъже, които да танцуват хем добре, хем с удоволствие, но не е така често.
От момичетата около нас всяко второ е на балет, танци. От момчетата се броят на пръстите на едната ми ръка тези, които ходят на някакъв вид танци. Обикновено брейк денс е харесван сред тях , но са малцинство.
Между другото моите момчета разпуснаха днес с малко танци от рода на Танцът на гръмотевицата или пък Танцът на градушката, на торнадото... Цял ден ми надуваха главата или за зомбита, или за урагани и бури над Атлантика(любима тема сега) и оттам им тръгна вдъхновението. Такива щуротии ги мотивират да се раздвижат. Grinning

Сноуче, артистично дете отглеждате. Такива интереси в моите момчета не съм засичала.
Дано не е ковид при детето! Ако е ковид, би трябвало някой от вас да го изкара с типичен симптом.

Ася, дано да може да се продава сладкиша и без специални разрешителни.

За ходенето по къщите за Хелоуин и аз си мисля, че може да е проблем, заради контактът със стопаните от къщите.

# 118
Кала, бързо да оздравяват твоите близки.

Сноуче, дано наистина не е ковид при вас!

За почивките, аз обичам по-приключенски тип. Харесва ми и децата да свикват на всякакви условия и виждам, че се забавляват истински. На палатки и каравани не сме ходили все още, не знам дали ще ми хареса, но определено бих опитала и такъв тип туризъм. Моя принцип при пътуването е никога да не тръгвам предубедена, а просто да пробвам. Това лято беше страхотно, въпреки че не сме били по хотели. Честно казано мен това, което не ми харесва при хотелите особено ако си пълен пансион е, че имаш час за закуска, обяд, вечеря. Аз не мога така, изнервям се много, ние явно имаме различен режим от другите хора и не ми харесва ранно вечеряне например. После пък ако огладнея по-късно да няма къде да си стопля храна, не е за мен това. Най-харесвам за момента да си наемем апартамент и да живеем като местните. Ходим да си пазаруваме, готвим си, така го няма и стреса от ресторанти с децата.

За Хелоуин, аз не съм празнувала никога, но моята дъщеря много харесва този празник. Ще видя дали нещо ще успея да измисля тази година. Със сигурност няма да ходи за лакомства, ние в момента живеем като при локдауна, единствено ходим на разходка един път дневно.

Ние сме вече на зимна вълна, започнахме да си говорим за Коледа.

# 119
  • Немция
Много сте притихнали, дами!

Къти, Брюксел, как сте в епидемичната обстановка? Надявам се да сте здрави и спокойни! Както и другите в темата.

Нашата есенна ваканция мина, децата са отново на училище, с определени мерки.
Днес се взе решение да се прави частичен локдаун в Германия, но училища и детски градини да продължат да работят. Да видим докъде ще я докараме.

Хелоуин не се препоръчва да се отбелязва по обичайния начин тоест по къщите няма да се ходи. Но децата ми искат забавление, големият Б. измисли да крием съкровище в близката горичка с бонбони, разбира се Grin. Ще им правя план къде са и в тъмното ще търсят. Разбира се, облечени с хелоуински костюми. Плануваме и един съученик на големия да се включи.

Малкият Бибитко получи новата шина, но не му е удобна и утре пак ще ходим до ортодонта, аман! Хич не искам всяка седмица да се мотаем по разни кабинети и все нещо става, и се налага дотам да стигаме.

Общи условия

Активация на акаунт