Деца от всички страни, добре сте дошли- 10!

• 31 323
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Кажете им първо, че самолетите са на отмиране 😂
Много мило да ме споменете и мен - някои от вас ме виждат във ФБ, волно прелитайки между два града. Следя и групите по набори, защото както обикновено най-се интересувам от образование. Децата се стараят, вписват се доста прилично в новите училища, оценките им са предимно 6, по-малко 5 и някоя четворка - само заради непокрит материал от минали години. Доволна съм. Някои неща в училищата не са се променили от мое време (клас стани! Клас мирно!), но мога да ги отнеса към графа "носталгично", тъй като повечето неща са на високо ниво, здраво се учи и има грижа. (Английския го отписваме на училищно ниво, с писане на всяка нова дума по 20 пъти няма как да говориш език дори в 7 клас)
Мерките срещу вируса са задоволителни. Доволна съм, че децата ходят на истинско училище.
Тъкмо почнах пак да правя по един час седмично история с децата от бг училище в АД. Тъй като и без друго се налага да учат дистанционно, а аз съм свободна засега - зарадвах се, че ми се обадиха. До пианото скоро няма да стигна.
Андрей е вдигнал рязко диоптъра на едното око, поне минус 2. Довечера ще разберем повече. Може да  ген(и тримата имат повече проблем с едното око ), може да е от бързо израстване или твърде много скрийн....но е кофти. Иначе се социализира успешно.
Ясен не се социализира никак, търси си старите приятели. Академично е много добре, според статистиките на школо е на 10 място във випуска.
Деян се гмурна дълбоко в пубертета, понеже не смесват класовете, неговият клас доста се е сдружил. Чакат се, изпращат се, на кино ходят....
Аз ви чета редовно и ви се радвам, просто усещам как се приспособявам към новата среда и АД ми е като някакъв сън вече....

# 91
  • Немция
Тити, звучиш ведро и оптимистично!
За диоптрите при късогледство знам, че с растежа може рязко да се увеличат. Дано да спрат да растат!
Хубаво е, че като цяло добре се аклиматизирате! Hug

Добре е децата да ходят присъствено на училище. Въпросът е докога... Че положението в Европа с вируса е зле. В Германия се заканват да не затварят поголовно училища, само при установени заразени, но да видим дали наистина така ще стане.

Сноуче, ако детето ти не посещава курс от определена възраст нагоре, никой няма да ти размаха пръст, но е желателно. Когато на тази възраст всяко дете е записано някъде, а твоето не иска никъде да се включи, това започва да те човърка и се чудиш къде се крие проблема. Минали сме и през тази фаза.
Аз не съм спортувала като дете, но бях доста ангажирана в областта на изкуствата. На спорта не се е наблягало в моето семейство, бяха и други времена.

# 92
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тити, искам да те поздравя, че така добре си подготвила момчетата и те за толкова бързо са се адаптирали!
Ясно е, че не всичко е перфектно, но моето дете не би се адаптирало толкова бързо 😔
Изненадана съм за “клас стани”. Явно казарменият режим все още е на дневен ред. Не ми казвай, че и черна дъска имат.

Кемпът приключи. Детето каза, че друго си е представяло.
От една страна ми е ясно, че той иска собствените си идеи да изпробва, от друга - все някакси трябва 20 деца да бъдат ръководени.
Подобни сетове лего са и скъпи, та няма как да купувам и вкъщи да работи 🙄
То бе е само лего, след няколко месеца ще е друго... 😑

# 93
Добро утро!

Много ми стана интересно за Абу Даби. Можеш ли да разкажеш повече за живота там? И българско училище ли има?? Имаме тук близки приятели, които са живяли преди в Катар и споделиха, че училищата (международните) са на много по-високо ниво от Москва, но за съжаление децата стоят предимно на затворено, заради климата.

Днес е първи работен ден за ММ в офиса след 14дневната карантина и децата са на градина. Та за първи ден от две седмици съм сама вкъщи Grinning Пия кафе вече един час и бездействам - супер е Sunglasses

# 94
Блазе ти 😁
А от днес официално влезна е бебешкия пубертет, направи тантрум в магазина. Беше с панталон за дъжд, той хлъзгав, тя се извива на дъга. Едвам я удържах, че тя е и силна 🤨
После освети кухнята с едно пакетче бакпулвер, добре, че не докопа брашното 🤐
Сега не може да заспи, прави глупости 😳
Очертава се дивак!

Сноуче, Тити се прибраха в Бг преди около месец-два.

Една приятелка с покруса ми каза, как мъжът й минава в хоум офис. Мъжът ми още ходи, фирмата не са казали още нищо.
Много скочиха болните, пак ще измислят нещо. Дано да не затворят пак ясли, градини и училища....

# 95
На мен голямата такива кризи ми правеше, че никой около мен не беше виждал такива тантруми. По 40-50 мин лежеше на земята и чак се задушаваше и хълцаше от рев. Беше ужасно, наистина. Ходех два пъти на детски психолог с нея. Слава богу, като навърши 3 се поуспокои, но и сега си е мрънкало и къса нерви здраво! Малката е друго нещо - я се тръшне на ден по един два пъти, я не, и бързо й минава. За 5-6 мин рев е забравила всичко. С нея изобщо не се впечатлявам Laughing

На мен като цяло ми е хубаво ММ да си е вкъщи, но някак си като е тук все нещо върша и по-малко си почивам. Е днес си взех моето Smile

# 96
  • Немция
Малкият Бибитко между втората и третата година мина през фазата на тръшканиците. Рядко, но качествено. Такъв кански рев вадеше, че ме вадеше от самообладание.
Върхът беше веднъж, когато трябваше да вземам големия от детската градина, бързах, а малкото набираше скорост в ината си, докато бутах количката. Не стигаше това, ами и в ДГ тъкмо течеше инициатива на "следобед с бабите и дядовците". Grinning
Влизаме с тръшкащото се дете, всички погледи бяха вперени в нас, моят синковец реве, та се къса, публиката- онемяла. Едва се докопвам до стаята на голямото дете, другото вече не беше на себе си от истерия. Наложи се да се отделим в стая, където няма никой и да се успокояваме 15 минути. Цялата бях станала вир вода. Neutral Face
Но детето сега е сговорчиво, благоразумно, няма и помен от тези изстъпления.
С голямото Бибитче такова чудо не съм имала.

Ние три дни катерихме баири по инициатива на голям Бибитко . В петък вечер ходихме да гледаме как светват прожекторите на върха на единия хълм.
В събота ходихме да покоряваме цели 2 хълма , които са по-далеч от нас. Бяха близо един до друг.
И двата имаха символизиращи скулптури.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 18:54 от Бибит

# 97
За извънкласните занимания, не съм искала да обидя никого. Явно не съм обяснила добре, но имах предвид това, което Сноуче каза, че много родители са амбициозни и записват децата си на много занимания защото не им се занимава с тях. И особено доколкото помня ставаше въпрос за по-малки деца, 3-4-5 годишни, които още нямат напълно ясна представа какви интереси имат, а имат много голяма нужда от свободна игра.

Моя мъж е хоум офис от март. От тази седмица съм спряла голямата от градина, тук положението пак става трагично.

В България е още по-зле, направо не ми се говори, този уикенд имахме близка среща с българската здравна система и ковид. Просто съм изумена за пореден път колко е зле положението. Ще допълня с история по-късно.

# 98
  • Немция
Якамоз, разчопли ми любопитството. Разказвай!
България е разграден двор, покрай короната стана още по-хаотично и ми е притеснено за близките ни.

Якамоз, предполагам никой не се чувства засегнат. Всеки гледа от различна позиция. И различна възраст на децата.
Жалко, че спирате пак с детската градина, но е по-разумно.
Европа пламва сериозно.

Не е лесно със съпруг в хоум офис- предполагам само Grin- че при нас този вариант го няма. Но се свиква Stuck Out Tongue Winking Eye, влиза се с друг ритъм...
Аз съм по-организирана, когато съм сама с децата през деня.

# 99
Скрит текст:
Ами накратко. Баща ми хвана някаква хрема и кашлица и след няколко дена я почна и майка ми. След около десетина дни обаче тя започна да вдига температура и да усеща бодежи в гърдите. Аз честно казано не си помислих за ковид, но се притесних защото знам, че температура след десет дена не е никак добър симптом. Та пратих я да ходи при личната, която не е пожелала да я прегледа, а я е пратила веднага на пср тест в пирогов. Там ѝ правят тест, снимка и кръвна картина, като теста трябва да е готов за 48 часа, но тъй като е петък ще е готов в понеделник. По снимката и кръвната картина ѝ казват, че има ковид и веднага трябва да отиде в София мед да я приемат, защото в пирогов нямат места. Такаааа, междувременно излиза и резултат от антитела, които са отрицателни. Аз се обаждам на един приятел лекар тук, който ми казва, че по тая кръвна картина и разчитане на скенер на бял дроб му прилича на бактериална пневмония. Хубаво обаче в пирогов не искат да и изпишат антибиотик, в София мед не искат да и изпишат антибиотик, да я прегледат или приемат, в окръжна и инфекциозна също. А да и в токуда. Както се сещате болниците в София свършиха. Намираме приятел лекар в България, който и изписва антибиотик, тъй като дори личната лекарка първоначално казва, че ще изпише, после не иска, после чак на следващия ден размисля, но тя вече беше почнала за щастие да пие. Днес излиза резултата от теста, който е отрицателен. Вадете си сами изводите за какво става въпрос.

Да, и аз съжалявам за градината, защото тя много обича да ходи. Даже тази вечер ме пита дали утре ще ходи. Много ми е тъжно да я лишавам, но искам да видя дали ще успеят са намалят новите заразени.
На мен мм не ми пречи в къщи. Той така или иначе си работи през цялото време и е все едно го няма, но поне като свърши работа не губи време в път и прекарваме повече време заедно.

# 100
  • Немция
Якамоз, големи тревоги!!! Майка ти да оздравява бързо, независимо от какво е!
Баща ти прави ли си тест за ковид? Неговият резултат може да даде окончателна яснота какво са прихванали двамата...
Учудвам се, че лекарите така са се запънали за антибиотика при положение, че твърдят, че е бактериална причината.
Не е ли рано за тест за антитела, щом още е била болна, когато е бил правен?

# 101
Бибит, явно не съм обяснила добре. Единствените лекари, които казаха че е бактерия са наши приятели. Тоест мой приятел тук в Италия и друг, който даде антибиотик. Всички тези от спешното твърдяха, че е ковид много категорично. Баща ми не се е тествал, но то няма смисъл. Тя дори майка ми нямаше симптоми на ковид. Тест за антитела може би за настояща инфекция. Те се образуват попринцип след няколко дена след проявяване на симптоми.

# 102
Якамоз, бързо оздравяване на родителите ти.
Сега зимата ще истерясат в Бг. Ако усвояват пари от ЕС за Ковид, то всичко ще е ковид 😒

Получихме писмо от училището децата да са дебело облечени, проветряват всеки 20 мин. Ама моят не иска!

Дзвер също се тръшкаше качествено и гласовито, но не започна толкова рано!
Днес ще напазарувам надвечер без нея.🙄

# 103
  • Немция
Якамоз, каквото и да е- да оздравяват близките ти!

Не вярвам в мантрата "усвояване на пари от ЕС". Някои горе усвояват като хамстери и без ковид Grin.
Има подозрение за болен от ковид, а се отказва да го приемат на болнично лечение. Просто вече се запълват ковид отделенията с пациенти от София и извън София, и почват да връщат.
Аз виждам едно тотално изпуснато положение на епидемията в България и в един момент невъзможност да се лекуваш адекватно от друго тежко заболяване.
Липса на дисциплина, нехайство и в болниците, и ще се усетят по трудния начин.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 10:35 от Бибит

# 104
Точно Бибит. Просто положението там вече е много лошо. Навсякъде има болни, а легла вече няма. Освен това изобщо не са адекватни, няма проследяване на контактите, изобщо не съм чувала някой да е под карантина. Да не говорим, че абсолютно всяко заболяване с кашлица за тях е ковид, никой не иска да те лекува плюс едно пренебрежително отношение към болните, тотална липса на организация и информация как трябва да се държат хората.

Общи условия

Активация на акаунт