Деца от всички страни, добре сте дошли- 10!

• 31 571
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Сноуче, да, там съм.
Ние вчера имахме род. среща онлайн, мина добре. Учителката и каза, че вече трябва да ги обличаме още по- топло, предвид че музика и джим им се провеждат навън, без значение дали вали дъжд, сняг.  Освен това си имат две малки междучасия и едно голямо и представете си колко време прекарват навън и колко в стаята. От друга страна пък се каляват.

# 136
  • Rennes, France
Привет Дами!

Бибит, много мило че ме мислиш. Всички сме добре, Франция пак е в карантина, ама не като преди - та за мен реално няма карантина, само за барове, ресторанти и т.н. И в момента много собственици на магазинчета негодуват че те са затворени. Ние прибрахме децата вчера от летището, засега всичко е наред, но майка ми каза че при нас са регистрирали случаи с вируса, та сега следя децата, макар че не са имали контакти с други, тревожа се за родителите ми, брат ми... Не че не внимават, а заради здравната система. Иначе децата се чувстват супер, без проблеми, доволни от ваканцията, която тук щеше да  е кошмарна за тях с нашата работа. В понеделник са на у-ще. Новото е че децата от 6г нагоре ще носят задължително маски. Ще трябва да измисля нещо "удбно" че на моите ушите са им малки и трудно задържат ластик.  
Да се похваля че минахме трудния одит, и съм повече от доволна. Напредъка ми беше видимо оценен.
Всички болни, да оздравявате. Сега със сезонните вируси, човек се чуди какво е.
За проблемни зъби - Луи го заведох на 8г и сложи брекети. Емма е на 7 и от сега дава зяавка за брекети, като виждам как излизат зъбите, на ще изчакам още малко. Макар че спрямо Луи тя е много по-напред с постоянните зъби.
Брюкселче, твоята работа край няма. Браво на Йоан - скрита лимонка е. Да си почиваш, ще направиш някой burn-out.  
Сноуче, какво е идеята за коучинга? Някой който ти провежда онлайн обучение ли е?
Якамоз, разбирам те за градината на детето. Децата са доволни като ходят, но пък ако смяташ че има риск, и можеш да  я задържиш в къщи - давай. При нас, имайки предвид и че Луи е в последна година преди колежа, присъственото у.ще е важно. Моите са доволни че у.щето не е спряно. Аз също.
А-тита, при вас температурита могат да са доста ниски, но пък навън винаги е добре. При нас децата три пъти на ден имат по кратки почивки и са навън, като сега е голямо въртене на класовете, така че да не се засичат.
На Луи РД най вероятно ще отпадне. Само семейно ще го празнуваме. Карантината едва ли ще отпадне, макар че дават да е до 31.11 но невярвам. Подготвям се и за Коледа - слагаме истинска елха, не мога да приема изкуствените.  
Ще ви оставям дами, пазете се!

# 137
  • Истински се вижда само със сърцето.
Къти супер че децата са имали хубава ваканция.

И при нас току що обявиха локдаун от четвъртък, но тези които не можем да работим от вкъщи можем да ходим на работа и при нас училищата остават отворени.

Днес ми беше единият изпит за гражданство -взех го, но за втория и подаване на молба ще чакаме докато нещата се стабилизират.
Пазете се момичета!

# 138
  • Rennes, France
Браво за изпита Илейн!

# 139
Илейн, честито за първия изпит! Сподели повече какви са изискванията? Предполагам език и някаква история, или бъркам?

Cutty, не е точно обучение, а по-скоро нещо като ментор по личностно и професионал развитие. Има хора, които искат да работят над брака си, такива, които искат да работят над кариерно развитие, или такива като мен, които искат изцяло да сменят областта на развитие. Та тези коучове са нещо като ментори, които те водят по пътя на тази трансформация.

# 140
Сноуче този на който бях се казва Life in UK  и обхваща всичко което касае живота в страната от история, политика, административни структури, спорт, култура, литература, открития и т.н. Simple Smile
Вторият е английски език, който е под формата на събеседване. Избираш тема и изпитващия ти задава първо въпроси по нея, после си избира друга тематика и продължавате разговора. За съжаления няма ка да се явя на този изпит сега, заради локдауна.
Между другото в материалите за първия изпит с ММ открихме грешка и им писахме 😂 да видим дали ще ни отговорят.

# 141
Пф, пълен смях. Та те повечето британци си нямат идея от горепосочените неща Satisfied Илейн, а ти започна ли работа? Как е София? Още сте в Шотландия, нали?

# 142
В Англия сме си, нещо не се разбрахме с Шотландското време 🤣
Аз започнах работа миналата година края на Юни. София е ресепшън клас, та си имам ученичка вече Simple Smile

# 143
А, върнахте се на старото място ли (град)?
Иначе браво за теста!

# 144
Тите аз си мислех, че съм писала 😂 всъщност се върнахме в любимия ми град тук и не съжалявам. Имаме приятели, братовчедка ми живее в съседен град, някак си не съм откъсната от всичко. Липсва ми природата в Шотландия но толкова, не мога да издържа съвсем на студ и вятър.

# 145
Илейн, много добре те разбирам. Много ми харесва Москва, обаче не знам дали мога да издържа на времето тук. А хем сега с промяната в климата няма толкова много сняг и студ, както е било някога, но за мен си е твърде много. Де да знам... Може би и фактът, че дойдохме баш по време на короната и сега даже не можем да пътуваме. Наши приятели, също чужденци, казват, че когато е отворено и може да се пътува си е супер - взимаш си седмица почивка през месец и отиваш на топло и слънчево...

# 146
  • Немция
Илейн, честит първи изпит! И с втория ще се справиш! И аз минах преди няколко години през сходна процедура, само че изпит по език не се наложи, че съм следвала тук.
Не знаех, че сте се преместили отново.
От гледна точка на климата , ако трябва да избирам Москва или Шотландия, бих се спряла на Москва , че обичам сняг. Grinning Но това само е мнение на страничен наблюдател, не съм живяла толкова на север и ако съм там, сигурно друга песен ще запея.

Сноуче, успех с коучинга!

Къти, добре, че се е получило без проблем с ваканцията при баба и дядо!
В момента и от страната на мъжа ми има разни случаи със заразени роднини или приятели в България, много неприятно. Поне роднините не са толкова близки, та тревогите не са толкова големи. Дано и така да си остане!

Хелоуин го изкарахме добре, децата са доволни, търсиха съкровището с бонбоните, беше дори пълнолуние като по поръчка. После имаше празнична вечеря и така....

От днес половината клас на малкия е в карантина, че са били заедно на занималня с другия клас, където има заразено дете. Ще тестват всички деца под карантина. Да се надяваме да няма заразени в класа на моето дете, че означава и ние да се карантинираме, и тестваме. Офффф....

Друг път ще пиша повече, че времето ми изтича сега!

# 147
  • USA
Привет група,
Доста сте изписали ама и  моето време нещо беше кът. В последния ден на ваканцията на Андрей РД  го отпразнувахме предната неделя вместо на 1 ноември.Не толкова заради вируса,колкото се надяваме на по-приятно време за да сме на вън. Той искаше да покани само децата от Бг училището +2 деца от класа му в американското. Не дойдоха всички,предвид ледения вятър и облаци ,които не бяха в прогнозата,но детето каза,че е било страхотно! На снимките си личи как ни отвява украсата,че и свещта едва запалихме за секунда. Искаше пинята ,която аз правих в къщи и се оказа доста здрава и едва я разбиха.Вчера в къщи със сладоледена торта и дядо ,вуйчо и семейство на фейс тайм  празнуваме. Направихме му търсене с бележки ,които са като гатанки да си намери подаръците и тортата. Радвам се,че го направихме предварително ,защото времето на самия му РД беше като януарско. Леден вятър с 60км/ч и максимални температури 2 градуса. А предния ден на Хелоуин беше разкошно,слънчево и приятно с около 10 градуса по-топло. ММ ги води тази година из квартала,аз останах у дома да раздавам бонбони. Радвам се,че не го забраниха в нашия щат. Хората бяха много креативни и за да избегнат контак ,бяха измислили какви ли не варианти да раздават бонбони.Аз просто си сложих маска както съм и на всякъде с близък контакт с хора.Децата бяха на голям процент също с маски. Моите все пак излязоха само по костюми и като залезе слънцето стана много студено и се бяха намръзнали. 2 дни ги загрявам с гореща вана и за сега само малката пусна сопол,но няма други неразположения.
Брюксел,браво на децта ,че се справят така добре! Вземи си въздух бе момиче! Какви са тези безумни часове работа?!
Къти,завидях на децата ти за ваканцията с баба и дядо и браво на теб с одита! Почини си сега хубаво,заслужаваш го!
Илейн,честит ти взет изпит! И на следващия успех! Хубаво е щовек да е сред близки хора,а в шотландия ще отскачате за почивка.
Атита браво и на твоят дъщеря за отличното спавяне в училище!
Аз харесвам естествените елхи,но обичам дасложа елхата на 1 декември.Няма такава дето да оцелее толкова дълго.Ние сме с изкуствена голяма 2 метра. Не е нищо сложно да се сглоби.Тя е от 2 части и понеже има вградени лапмички само трябва да включа електричеството им и толкоз. Нищо повеч от естествена. Тук също ги рециклират,а и се гледат във ферми засадени за тази цел,но елха с рамера на нашата струва 70$.Изкуствена струва около 100 вече в зависимост от екстрите може и до 300 да е.За мен везната налони в полза на изкуственото и така я караме от години.  Едана година купихме такава в саксия с корени с идеята да я засадим. Засадихме я но не оцеля. Доста сложно е да оцеле дървото на вън след месец на топло.
Якамоз,Снуче, да оздравявате! Зимата ще е дълга,аз искам да ходят децата максимално на училище.Виждам колко добре им се отразява.
Сноуче успех с новото поприще! На сърце да ти е!
Бибит,голяма занимавка с тез шини! Дано вече не се разхождате! МОите момчета са късметлии и двамата нямат нужда от шини и брекети за момента. Имат доста място и за сега добре се нареждат зъбите.Малката обаче е с 20% горна захапка и там ще има интервенции. На моя приятелка дъщеря и на 8г. се наложи направоо брекети ,че нямаше място на горната челюст и сега вече 4 месеца по-късно виждам колко добре и са се наредили,но ще ги носи още дълго.Преди изглеждаше,че е с обратна захапка,но сега направо лицето и се промени. Та щом трябва да се слага навере,то си е за самочувствие,но едва ли по-рано от 6г. То трябва да има постоянни зъби за да има какво да наместват и на какво да се хванат скобите.

# 148
  • Немция
Kaлалили, честит рожденик! Пожелавам му здраве и едно щастливо, безгрижно детство!
Хубаво сте се организирали с всичко, браво!! Детето доволно, майка му също. Grinning
Тук Хелоуин не е толкова традиционен и препоръката да не се ходи по домовете не е била проблем за повечето, предполагам.

Малкият Бибитко е цялата седмица с половин клас на училище, така се очертава и другата седмица да е, защото другата половина от класа е карантина. Тестваха ги във вторник.
Малкият е доволен, че е само с половин клас, било много спокойно. Grinning

Относно шината- нямаше да се налага, ако не бяха му изкарали онзи кътник, който беше докарал целия венец наоколо до възпаление. Остана дупка между другите 2 кътника и сега трябва да се запази непроменено мястото между тях, когато тръгне да излиза постоянния кътник. Тоест доста време още ще я носи тази пуста шина.

# 149
  • на брега на морето
Калалили, честит Рожден Ден на Андрей! Да е здрав и много щастлив! Hug
Добре дошла на новата мама Сноуче в групата!:hugs:
Ние сме добре. Нищо особено при нас. Прекратиха заниманията на хора. Иначе тренировките по футбол- не, ходят.
Чета ви, но все не се наканвам да пиша.
Поздрави на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт