Студенти в Нидерландия - 8

• 60 402
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Бих уточнила за изпита - има го предимно в университети със специалност "нумерус фиксус". За Техническия в Айндховен и Техническия в Твенте не е имало изпит за това, което беше приета. За Грьонинген и Делфт знам, че има такъв за определени специалности. За някои специалности се изисква и допълнителен изпит по математика с определн % успеваемост.
ред. За Айндховен е имала интервю, но същински изпит не.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 16:47 от chervenokoska_2

# 376
  • дядовата ръкавичка
Да, споменах изпит, защото потребителката писа, че става дума за компютърна специалност. За computer science  в Делфт и Айндховен има изпит. За други университети и специалности нямам поглед.

# 377
Момичета, а знаете ли какво е тяхното ниво по математика. Моята се чуди, дали да не научи и интегралите, защото в някой европейски държави ги учели последната година.  Не знам как е в Холандия? И дъщеря ми се е насочила към компютърни науки в Делфт и Айндховен, та се чудя дали добро  ниво в МГ е достатъчно за изпита?

# 378
  • София
На сайтовете на Делфт и Айндховен има информация за това какво се включва в тестовете им по математика.
https://www.tudelft.nl/en/education/programmes/bachelors/cse/bac … ection-procedure/

https://www.tue.nl/en/education/bachelor-college/bachelor-comput … ection-procedure/

Айяла, доволен ли е синът ти от програмата в Айндховен?

# 379
Тук има списък на академичните университети:
https://unify.bg/universiteti/research-universities.html
Моето дете учи Компютърни науки във Vrije, за сега е доволен, но той в БГ завърши програмата на МОН за приложен програмист, което много му помага, освен това благодарение на програмата работи по 6 часа дневно като програмист. Той е от МГ и нивото  на математиката, което има от там, също му помага.
Той сам си прегледа програмите на различни университети и си избра къде да кандидатства, но коментара му беше , че общо взето програмите са много близки, алтернативата му беше KTH Швеция, но в крайна сметка избра Холандия. Ние  стояхме настрани от избора, защото той се справи сам.
Магистратурата, ако стигне до нея е ясна, както специалноста така и университетите в  които, ще кандидатства, надявам се да се справи.
Не е видял нищо от Амстердам за двата месеца, в които е там, училище, работа, домашни, не остава много време.

# 380
  • дядовата ръкавичка
Айяла, доволен ли е синът ти от програмата в Айндховен?

Доволен е, предвид на обстоятелствата, а и той е едва първи курс.  Два от шесте предмета, които учат, са общи за всички специалности. Като цяло засега не съжалява за избора си.
Не е завършил математическа гимназия и не се е готвил специално за изпита, освен от материалите в сайта, от което съдя, че изпитът не е с голяма сложност. А и той имаше  gap year, работи една година след училище, тоест не са му били съвсем пресни знанията.

# 381
Добър вечер!
Моля, споделете опит!!! Току-що синът ми звъни, че с последните промени на полета му../ събота, 12-ти /, няма как да хване влак, за да стигне навреме Sad
Съответно, намира за предната вечер с пристигане около полунощ, но ми обяснява, че летището е затворено от 23,00 до 04,30ч...
Това така ли е? И как са постъпвали вашите деца при подобна ситуация?
Благодаря ви!!!

# 382
За летището не знам дали затваря, но може да намери приятел където да преспи.

# 383
  • No Line On The Horizon
С коя компания е полетът и от кое летище ще лети? Предполагам, че няма да е затворено цялото летище.

Дописвам, защото прочетох, че явно за Айндховен става въпрос и наистина затваря летището.
Не е ли вариант да хване най-първият влак и после такси/трансфер. Пише, че към 35 евро струва трансферът, а за такси The quickest way to get from Eindhoven (Station) to Eindhoven Airport (EIN) is to taxi which costs 22€ - 27€ and takes 8 min.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 19:51 от fros

# 384
Най-ранният влак пристига на Центр.гара в 9,28ч... Sad
Полета е с Уизз в 9,30....Айндховен...
Всичко бяхме изчислили, но смениха деня и после часа... Пътува от Енсхеде...
Смятате ли, че има вариант да остане на гарата до сутринта? Поне да е на закрито...чакалня...знам ли...
Извинявам се, просто ни е за първи път!!!

# 385
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Най-ранният влак пристига на Центр.гара в 9,28ч... Sad
Полета е с Уизз в 9,30....Айндховен...
Всичко бяхме изчислили, но смениха деня и после часа... Пътува от Енсхеде...
Смятате ли, че има вариант да остане на гарата до сутринта? Поне да е на закрито...чакалня...знам ли...
Извинявам се, просто ни е за първи път!!!
Някакъв вариант е да се огледа за AIRRB&B или хостел за през нощта. Ако има нещо близо до Летището. Надявам се в момента да са по- ниски цените.
Моята дъщеря пробва веднъж да прекара нощта на Летището в Станстед. Каза, че няма да повтори. Но ако няма друг вариант...ще се справи!

# 386
Освен някакъв хотел в Айдховен в който да преспи, не се сещам за друг вариант.

# 387
  • No Line On The Horizon
Май и на гарата в Айндховен не може да остане. Но защо не проверите вариант да отиде с късен влак до Утрехт и после да хване нощният влак до Айндховен.
Аз бих писала на фейсбук страницата на NS, за да ги попитам на коя гара може да направи транфер и която не затваря през нощта.

# 388
Благодаря на всички, които се отзоваха!!! Все ще измислим нещо!!!
Ще споделя...
Бъдете здрави!!!!

# 389
  • София
Проверете дали няма автобусен превоз. Доколкото помня Flixbus имаха курсове до Айндховен.

Общи условия

Активация на акаунт