COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 020 036
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Габито, маски в час по физическо наистина са вече прекалено. Пак ми се струва, че има (и ще има) престараване от хора, които не разбират. Няма ли някакви специалисти, които все пак да консултират кое, кога, как или всяко училище решава само за себе си?

# 106
  • София
Благодаря за темата.
Неприятно е, че продължава и продължава. Трябваше да приключим с третата тема. Simple Smile Е, сигурно ще има още 4, 5 теми, до към края на 2021 г. някъде.
Но така или иначе минем ли сега предстоящия зимен сезон нещата ще утихнат драстично навсякъде по света.

негативните рекорди:
ден с най-много нови случаи глобално: 310 692 (11.09)
ден с най-много смъртни случаи: 8513 (17.04)
ден с най-много нови случаи за една държава: Индия - 97 654 (11.09)

# 107
И Т.Стораро бил болен.Известните са лесни,винаги получават най-доброто.Ако Недай Боже се напълнят отделенията,сигурно ще хвърлят чоп,кого да лекуват.
https://nova.bg/news/view/2020/09/13/299190/тони-стораро-не-подценявайте-вируса-снимка/

# 108
  • София
Абе, аз и на грип-парти не бих отишла Joy Нищо, че по принцип рядко боледувам дори и от хрема. Стига сте подценявали грипа. "Просто грип" като чуя и лошо ми става.

# 109
Ох, пак се почна с агресията срещу инакомислещите.
Ще задам контравъпрос: а вие бихте ли се ваксинирали с руската ваксина? Нали ви е страх от Ковид? Вместо да ни обличате с маски и шлемове, сложете си ваксина, за да не носим маски вече. Проявете разбиране и емпатия..🤣
А пък ние Ковида ще си го изкараме: със/без парти.
Sarania, остави, не си струва времето и нервите да им обясняваш..🤪🤭
Врабчо, а ти ще проявиш ли разбиране и емпатия, към милионите хора в този свят, които поради заболяване не могат да бъдат ваксинирани? И част от тях попадат в рисковите групи. Ти ще се ваксинираш ли, за да защитиш тях?
По въпроса за руската ваксина, стига да бъде одобрена от СЗО и европейската комисия за безопасност на лекарствата, бих си я сложила.
Вярвам, че двете организации са достатъчно сериозни и не биха одобрили нещо, което не е проверено и безопасно.
Сарания, обикновенните вируси не покачват смъртността в засегнатите райони с до 400% от нормалното.
По въпроса за PCR тестовете мисля, че сме говорили много пъти в темата. Ако разбирате начина, по който тези тестове действат, не бихте и помислили, че хваща нещо друго.
Никой не е длъжен да разбира как действа всичко, но преди да се обявил срещу нещо е добре поне да знаем механизма му на действие.

# 110
Скрит текст:
Абе, аз и на грип-парти не бих отишла Joy Нищо, че по принцип рядко боледувам дори и от хрема. Стига сте подценявали грипа. "Просто грип" като чуя и лошо ми става.

И аз така. Направо полудявам като чуя "просто грип".
А пък Лили може да пуска статии за ковид и мозъка, но ето и за инфлуенцата и енцефалит от нея. Май май пак се инвалидизираш. И то повечето са деца.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5343125/
https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-019-4636-5

# 111
Скрит текст:

А пък Лили може да пуска статии за ковид и мозъка, но ето и за инфлуенцата и енцефалит от нея. Май май пак се инвалидизираш. И то повечето са деца.

и? Това значи ли, да не се пазим от сарс ков 2? Това, че има хиляди болести, означава, че не трябва да се пазим от следваща? Така ли? При все, че за новия вирус се изисква минималното, хигиена, дистанция и маска на обществено място?

# 112
Скрит текст:
Скрит текст:

и? Това значи ли, да не се пазим от сарс ков 2? Това, че има хиляди болести, означава, че не трябва да се пазим от следваща? Така ли? При все, че за новия вирус се изисква минималното, хигиена, дистанция и маска на обществено място?

Случайно да съм казала такова нещо? Rolling Eyes Аз лично дистанция и хигиена съм спазвала винаги, това се учи в първите седем години.

Лили, защо подскачаш? Нещо невярно ли казах? Или ти казах да не пишеш? Я пак прочети.

# 113
Добре Габи, а какво каза ? Явно не съм те разбрала.

# 114
Скрит текст:

Че полудявам при неглижирането на грипа, защото има ваксина, но тя може да е примерно с 30% ефективност. А лекарствата, с които разполагаме за него, не са вълшебното хапче.

# 115
  • Bulgaria
Скрит текст:

Че полудявам при неглижирането на грипа, защото има ваксина, но тя може да е примерно с 30% ефективност. А лекарствата, с които разполагаме за него, не са вълшебното хапче.
И? Сега имаме вирус, за който няма лекарство, няма ваксина, а в същото време не е сезонен и има неколкократно по-висока смъртност. Какво общо има написаното от теб с темата?

# 116
Скрит текст:

благодаря! Съгласна! Но и все пак има нещо срещу грип, нали? Не е като нищо.

# 117
Скрит текст:
"Подскачам" защото ме споменаваш лично: "А пък Лили може да пуска статии за ковид и мозъка, но...". И то в контекст на това, че някой неглижирал грипа. Аз съм човек, който се ваксинира срещу грип, според теб дали приличам на човек, който го неглижира? Да грипът е много лош, а ковид е много пъти по-лош от него. Ако ще се правят сравнение, ковид може да се сравнява с испанския грип само.

Знам, че ти точно не го неглижираш, достатъчно съм те чела, не съм и написала, че го неглижираш. Затова и се учудих, че подскочи. Просто ти пусна статия за ковид и увреждания на ЦНС, което ме накара да разровя за научни статии за енцефалит при грип, защото и аз не знаех с подробности всичко. Това е.

Сирос, има, ама с условия едва ли не.

МК, ами нищо общо няма с темата. Освен че след някой и друг месец ще на влезем в грипния сезон. Ама това не е проблем, защото имаме ваксина и лекарства...

# 118
  • Linz
Вместо да подскачате и да спорите на всяка цена, направете усилие да разберете какво представлява един пср-тест и защо има пандемия от конкретния вирус. Погледнете статистиките за общата смъртност и направете извод. Ама го направете сами. В противен случай ще трябва да свикнем да живеем в ограничения. Дори и да се намери идеалната ваксина срещу този вирус, има още много други вируси за тестване.

# 119
Изгледах видеото, посочено от Сарания като компетнетно мнение от немски специалист.Rolling Eyes
Говори жена на някакво събиране, тип протест, представиха я като "пенсионираната лаборантка Габи."
 Жената ни осведоми, че всичко е конспирация, че лекарството Тамифлу е силно отровно, заклейми всички ваксини- били машина за пари, нямало смисъл от тях,( типичен антиваксър), заклейми ПСР тестовете- не показвали непременно наличие на инфекция....
В общи линии ако слушам нея, нито има пандемия, нито има реален риск.....
Много подвеждащо и опасно е да се слушат такива " компетентни " мнения.
.
На мен просто ми се струва нереално да решат спорт с маски, силно се надявам детето да не е разбрало, но той е много стриктен във всичко и твърди, че учителят точно така е казал 🙄 Мисля че утре ще спретна едно писмо до директора...сега времето е прекрасно, щом държат на маските за два часа да ги заведат на разходка в близкия парк, а не да ги карат да играят баскетбол с маски.
И на мен ми се струва нереално, отделно, че някои мерки и организационни решения ми се виждат взаимноизключващи се и неподходящи.
Получихме снощи от гимназията на детето мейл, че маските ще са задължителни и в час, но след насока от учителя. Т.е. има вратичка.
Ако в час по спорт се изискват маски, бих спряла детето от този предмет.

Общи условия

Активация на акаунт