COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 766
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 695
Защо непълнолетни нямат право да влизат в Мола???
Ето нагледен пример, как всяка наложена мярка бива моментално отречена и отхвърлена, независимо каква е тя. Тази например, няма да удари по икономиката, заради нея няма да има хора останали без работа, нито пък задушаващи се от маски деца, но нье, ние пак сме недоволни. Simple Smile

# 13 696
Защо да не могат да работят като дневни барчета? По добре така отколкото подпомагане от държавата.... В крайна сметка заведенията като цяло не са затворени...

# 13 697
Сериозно ли трябва двуметровия тийнейджър да хване мама за ръчичка да го заведе в Мола? А баба Станка с внучето да стои вътре, или на пейката на топло с буля Гина и старина Мара на раздумка е безопасно?
И какво предлагате вие? Един пъдар вътре да разгонва бабите с внучетата? Кога на тоя народ ще му дойде акъла?
Според мен като няма отговорност , вече трябва тояга (глоби) ... не искаме ли да приличаме по това на белите държави!! Или само което ни оттърва.

# 13 698
Ето нагледен пример, как всяка наложена мярка бива моментално отречена и отхвърлена, независимо каква е тя. Тази например, няма да удари по икономиката, заради нея няма да има хора останали без работа, нито пък задушаващи се от маски деца, но нье, ние пак сме недоволни. Simple Smile
Ами защото е тъпо това ограничаване на децата.... Като не могат да се справят с възрастните, дайте да затвори децата... Те са по лесни за контрол-два шамара, заключва е ги вкъщи.. Ако се противи-вземаме му телефона.. Ако продължава, прибираме плейстейшъна.... Само компютъра не пипаме, че трябва да учи...

# 13 699
  • София
И още нещо от днес ... не е истина просто. Върти се из интернет пространството. Ако е фейк ще си изтрия веднага поста. Не че не е проблем за мен, ако снимката не е от днес (за едно доверие говоря), но ако и днес се е появил в този вид ...
С какви послания искат да ни убедят ...

Скрит текст:
Понеже изгледах брифинга - човекът тъкмо си слагаше маската, когато му се наложи да отговори на някакъв доуточняващ въпрос, хванаха го точно в този момент и той не си я сложи на устата и остана на главата му - затова изглежда толкова нелепо.
Ето тук от 00:50 мин.
https://bntnews.bg/news/brifing-na-shtaba-dalech-sme-ot-izgrazhd … -1080681news.html

# 13 700
Добре де, какво търси там? Да си купи нещо? Или да се шляе? Ще забранят, разбира се. Няма да са на училище, а ще са в мола! Откъде накъде? Ограничават контакти.
Какъв е този отпор? Ако имам тийнейджър бих била доволна от забраната. Един риск по-малко.

# 13 701
Д-р Борис Таблов:

Вчера две учителки и медицинска сестра. Днес лекар в града, с който ме свързват 30 години. Приятел на мои приятели. 💔 И това е малка част от черната хроника на вируса, подпомогната от човешка безотговорност.
В същото време в малък отрязък от света около нас какъвто е фейсбук усещането е все едно сме във война. Под произволна дискусия по темата са оформени фронтови линии, а участниците все по-рядко подбират средствата в опит да "унищожат" противника.
Безумен опит за политизиране на една истинска медицинска криза. Ако на някой продължава да не му се вярва, че такава има да се разходи до близката поликлиника или болница. Може и да поостане да помогне. Нужда има.
В цялата тази лудост стана много модерно под новини за загинали хора да се поставят смеещи се емотикони. Цинична подигравка с паметта на тези хора. Нямате оправдание. И още нещо - в смъртта няма нищо смешно. Казвам го защото съм виждал как се случва и какво остава след нея. Мъка, болка, сълзи, но не и смях. Опомнете се и спрете да го правите. Грозно е.
Трябва ли всеки от нас да загуби близък, познат, приятел за да приемем, че проблем има, а ключът към решението му е собственото ни поведение? Как стана така, че за мнозина тези, които се опитват да намалят загубите са лошите, а тези които искат да не му обръщаме внимание добрите? Отричането води до тревожни тенденции, те до още по-радикални решения, база за още по-силна вълна на отричане. И докато се караме, страданието пълзи между нас. Докога? Или болката на околните не е важна щом не засяга мен?
Чудя се тези дни - остана ли нещо човешко в нас щом дори и смъртта вече спря да ни трогва.

https://www.facebook.com/boris.tablov/posts/10215181761571950

# 13 702
Ами защото е тъпо това ограничаване на децата.... Като не могат да се справят с възрастните, дайте да затвори децата... Те са по лесни за контрол-два шамара, заключва е ги вкъщи.. Ако се противи-вземаме му телефона.. Ако продължава, прибираме плейстейшъна.... Само компютъра не пипаме, че трябва да учи...
Целта на мярката е, децата да не се шляят в моловете, когато би трябвало да са вкъщи и да учат дистанционно. Все пак не са във ваканция. Другото за шамарите и заключването са твои интерпретации.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 18:34 от precious*

# 13 703
  • София
Olive, това след като е обяснил как да си "изпечем" и "дезинфектираме" вируса в микровълновата ли е? Не е конкретно или лично към теб. Каза, че си гледала и заради това.
Недопустимо е да си позволи да изглежда нелепо. Аз лично не им следя медийните изяви, но има хора, на които им е важно. Пролетта Мутафчийски ползваше маската си, за да си бърше очилата. Това са малките камъчета, които обръщат колата.

# 13 704
  • София
Не искам да ви притеснявам, но тези мерки като тийновете в мола са като да хванеш един пистолет и да стреляш напосоки. Все ще улучиш, ама дотогава ще изгърмиш маса патрони.
Причината е, че вие гледате собствените си деца, които, да речем, слушат, спазват мерките, карат си съвестно ДО-то, не излизат много, за да ограничат контактите. Но други деца като им е затворен молът, ще идат на кафе, като затворят кафето - ще идат на гости. Междувременно с подобни мерки доверието спада още и още...

# 13 705
  • София
Пак да попитам, за другите държави - не затворили училищата.
Каква е организацията в тези държави в училищата?
Носят ли лични предпазни средства, при констатиране на заразен ученик/учител как се процедира, там има ли починали учители.
Дайте информация, като се сравнява поне да знаем с какво.
Мога да кажа за Испания. Децата от 6 години са с маски в училищата, махат ги само за обяд и ако имат някаква малка закуска към 11 ( моята дъщеря е на 8 и все още  носи всеки ден такава закуска. Обикновено я хапват на двора, ако вали пак почти винаги са навън, но под козирка.) Обяда в стола, на една маса седи целия клас без контакт с други класове. Това са двата момента през деня, в който са без маски. Имат междучасие, в което излиза целия клас, имат една определена зона (двора е разделен с маркировка) и по принцип нямат контакт с други класове (на двора има възпитатели с тях). Всеки клас влиза през различен вход, за да се избягват струпвания, 3ти клас от една врата (5 паралелки), 4ти от друга и тн. Първата седмица  карантинираха съседния клас заради едно заразено дете, но нямаше други случай в този клас.
За сега в Испания училището не е сериозен фактор за напредването на вируса. От началото на септември повече от месец и нещо нещата бяха горе долу спокойни. Влошиха се когато застудя. Децата свикнаха с маските и не им е проблем. Повечето ползват еднократни и я сменят всеки ден. Носят си и резервна ако нещо се обърка. Някои естествено я лапат ама са по-скоро рядкост. Като че ли  ефекта на тази мярка положителен. Децата учат нормално, играят ... учителите разбира се също са с маски. Възможно е да има починали учители, Испания е голяма, но аз не съм чула за обкръжението ми.

# 13 706
  • София
Извинявам се, но не можах да намеря. Заповед за Моловете и тийновете ли има?
Аз съм твърдо ЗА такава забрана. Като не става иначе....
Какво значи гледате собствените си деца, не гледате другите?!

# 13 707
Много неща не са нормални. Но на каквото си постелеш, на това ще легнеш са казали мъдрите хора.

# 13 708
  • София
Скрит текст:
Извинявам се, но не можах да намеря. Заповед за Моловете и тийновете ли има?
Аз съм твърдо ЗА такава забрана. Като не става иначе....
Какво значи гледате собствените си деца, не гледате другите?!

Значи, че ако твоето дете е добре информирано, запознато и спазва мерките, на други 10 родителите им вярват, че вирус няма.

# 13 709
Добре де, какво търси там? Да си купи нещо? Или да се шляе? Ще забранят, разбира се. Няма да са на училище, а ще са в мола! Откъде накъде? Ограничават контакти.
Какъв е този отпор? Ако имам тийнейджър бих била доволна от забраната. Един риск по-малко.
Те забраните са за това. Ако всички бяха отговорни, е пределно ясно, че щом не са на училище нямат работа в мола.

Общи условия

Активация на акаунт