COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 000 356
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 435
Зай,ти вярваш ли си като ги пишеш тия неща?
Вероятно Осама Бин Ладен е виновен...
То хубаво хората виновни,а “шефа” като дава пример,че ето,два пъти го глобявали за без маска...

# 15 436
За тестването хората си плащат, тестове се правят. Но след теста накъде? Леките случаи да минават все пак слушалка, снимка. Това ще облекчи адски много системата.
Ако щете лл да се организират по двойки, ковид и други случаи
Абе да бяха организирали поне електронната рецепта за хронично болните, да не висят вечно в проклетите  им срокове за глупавите рецептурни книжки!
Това се организира със заповед, а не двама ЛЛ да си се кооперират.... няма как  ЛЛ да  реши да издава електронна рецепта - трябва да се организира електронна с-ма....
Това не е в компетентноста на ЛЛ, а в управляващите....

# 15 437
Няма да искат оставката на директора на 4-та градска последно...дим и пушек...

# 15 438
Айде пак вменяване на вина У хората.
Хората са такива, каквито са правилата и управата. Хората могат да бъдат управлявани, а не оставени да бъдат "такива" или "онакива".
Хората трябва и да мислят. Достатъчно примери имахме с другите държави. Знаем си положението, без да сме политици. Особено здравеопазването. Още в първата тема тук се пишеше и очакваше това да стане.
В другите страни имат "топки" политиците, имат следствена журналистика, има много неща. Тук всеки се бори за кокал. Народът, вижда се настроението му, желанията му и изобщо интелекта му дори. Да не искате във всеки магазин полицай , във всеки блок РЗИ, във всяко училище инспектор. Това е добре дошло за политиците и те лавират, усвояват си едни средства и народът пасе трева , те това става за мен. Нищо няма да се направи и оправи.
Липсва ми Мутафчийски и към него имаше заплахи, обиди, цинизми. Дано се появи, имаше вид на човек с твърда ръка. Тук си мисля армията и да излезе, пак няма да се оправим.

Скрит текст:
Вчера в аптека искам нещо да купя. Има вътре майка с момиченце на към 12г. Детето с маска правилна, майката я дръпнала под устата да говори с аптекарката. Стояха дълго време и излизайки я попитах защо не носи маската, аз сега като влезна може и да се заразя. Тя беше вече вдигнала маската, защото аптека и магазин са заедно някак и я сваля да ми говори и заплашва-гъска, ще прави каквото искам, ти ще ми кажеш, ходи се скрии в дупката... това пред детето, а не беше от малцинствата. Влизам в аптеката и питам защо я е обслужила. Отговорът-"ами какво да направя, аз съм с маска, пък тя...да си прави сметка, ами днес още 3-ма с ковид дойдоха и те не носеха маска на устата, какво да кажа. Ама ТИ как пътуваш в ГТ, та тук си седнала да ми държиш сметка". Това след като платих прилична сума и накрая завърши "разкарай се ". Това, политиците ли са виновни, кой е виновен....Мислех да не пиша случката, ама...такива много и навсякъде. Вкъщи ми забраниха да правя забележки, щели да ме бият и да си кротувам. Та виновни сме с безразличието си , с примирението си. Но с такива не можеш да се справиш сам, трябва да сме повече, а на хората не им се разправя, всеки се е свил и затова минава номера на другите, те и ще издрапат после такива и ще ни управляват (то и сега е така) Отнесох се... ама ме е яд.

Знаете ли защо именно той беше начело на щаба? И защо "плашеше" нежното ни население с генералската униформа? Управлението на епидемия е част от военната медицина. Епидемиологията е теорията, а практиката според науката я осъществяват военните медици. При тях си има разписано кога какво се прави, за да се пресече разпространението. У нас започнаха точно както пише в техните учебници. Ама после се оказа, че не ни харесва, и що да правим нещо, което не ни е кеф?
Бояна горе беше писала - при епидемия необходимите мерки се прилагат насила. Особено при нас в Европа. Щото не сме японци.

# 15 439
Най-вероятно в Бразилия, както и в други по-бедни държави, се правят малко тестове и цифрите им никак не са меродавни, мен много ме съмнява и Индия, като знам там какви тълпи и мръсотия са, няма как да са ограничили заразата с мерки, сигурно просто не тестват.

Тоест, да разбирам, че като не тестват и не вземат мерки, въпреки това заразата се самоограничава. Нещо като в Африка.
Така излиза.

Точно, самоограничава се. В статистиката. Това и ние го пробвахме лятото.

# 15 440
За тестването хората си плащат, тестове се правят. Но след теста накъде? Леките случаи да минават все пак слушалка, снимка. Това ще облекчи адски много системата.
Ако щете лл да се организират по двойки, ковид и други случаи
Абе да бяха организирали поне електронната рецепта за хронично болните, да не висят вечно в проклетите  им срокове за глупавите рецептурни книжки!
Да да баба Пена с два имейл адреса даже... Единия специално за рецепти...
Няма нужда да се открива топлата вода.
Давам пример с "продължителните" рецепти в Англия/то е от преди пандемията/, когато не "клеймваш" онлайн
Самата рецепта "излиза" от компа на лл в хартиен формат и е от 2 страници - първата страница подаваш в аптеката, а втората страница пускаш в една кутия на входа на поликлиниката 10 дни преди да ти свършат лекарствата, след което получаваш смс или тел. обаждане/зависи какво си заявил/ от аптеката, която е в поликлиниката да отидеш да си вземеш лекарствата, като в пликчето с лекарствата си имаш 2-та страница, която след време пускаш в кутията.......
Не е сложно - лл си минава сутрин през регистратура, там са му отделили неговите рецепти за обработка....
Защо да не може да се направи и в БГ - който е за рецепта по книжка - оставя си книжката на регистратура и след определено време минава да си я вземе пак от там.....

# 15 441
Това с фургоните пред болниците смятате ли че ще е полезно? В смисъл не толкова за тестване, а евентуално за Ковид позитивни, които искат някой да ги преслуша и евентуално да назначи рентген дали ще може?

# 15 442
Скрит текст:
Знаете ли защо именно той беше начело на щаба? И защо "плашеше" нежното ни население с генералската униформа? Управлението на епидемия е част от военната медицина. Епидемиологията е теорията, а практиката според науката я осъществяват военните медици. При тях си има разписано кога какво се прави, за да се пресече разпространението.
У нас започнаха точно както пише в техните учебници. Ама после се оказа, че не ни харесва, и що да правим нещо, което не ни е кеф?
Бояна горе беше писала - при епидемия необходимите мерки се прилагат насила. Особено при нас в Европа. Щото не сме японци.
Колко сила може да се упражни върху хора, които непрекъснато се съпротивляват, не само на мерките, но и да липсата на такива. Всяко нещо, което се каже се подлага на съмнение. Повечето се убедени, че са информирани и знаещи какво, как и кога да правят. И не става дума за протести /като в другите държави/, при нас всеки си прави  това, което прецени и е толкова убеден, в собствената си правота, че няма сила, която да го спре или промени посоката му.
Лошото е, че всичко това, не се прави явно/демонстративно, а тихо и невинно, от което страдаме всички.

# 15 443
  • София
Сега пък 10 годишно дете от Стара Загора било в тежко състояние . дано не е вярно, Confused

# 15 444

Няма нужда да се открива топлата вода.
Давам пример с "продължителните" рецепти в Англия/то е от преди пандемията/, когато не "клеймваш" онлайн
Самата рецепта "излиза" от компа на лл в хартиен формат и е от 2 страници - първата страница подаваш в аптеката, а втората страница пускаш в една кутия на входа на поликлиниката 10 дни преди да ти свършат лекарствата, след което получаваш смс или тел. обаждане/зависи какво си заявил/ от аптеката, която е в поликлиниката да отидеш да си вземеш лекарствата, като в пликчето с лекарствата си имаш 2-та страница, която след време пускаш в кутията.......
Не е сложно - лл си минава сутрин през регистратура, там са му отделили неговите рецепти за обработка....
Защо да не може да се направи и в БГ - който е за рецепта по книжка - оставя си книжката на регистратура и след определено време минава да си я вземе пак от там.....

Ама има и много по-прост начин, хората са го измислили отдавна. Хронично болният заявява в коя аптека си купува лекарствата и лекарят изпраща ел.рецептата направо там. И баба Пена не чете нищо, и не ходи  на опашката в поликлиниката. И аптеката си планира доставката, та да не се окаже, че съответното лекарство е свършило, като баба Пена отиде да си го купи.

# 15 445
Това с фургоните пред болниците смятате ли че ще е полезно? В смисъл не толкова за тестване, а евентуално за Ковид позитивни, които искат някой да ги преслуша и евентуално да назначи рентген дали ще може?

Ще може, ако се намерят лекари за всеки фургон. Което не виждам откъде ще стане.

# 15 446
Опа, Румъния ни налага 14 дневна карантина като рискова зона.

# 15 447
Четири шведски региона, включително тези, обхващащи трите най-големи градове в страната Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо, въведоха по-строги ограничения за коронавирус.

Новите насоки се различават леко в различните райони, но включват избягване на несъществени магазини и избягване на молове, фитнес зали, музеи и обществен транспорт.

Хората са помолени да избягват физически контакт с тези, с които не живеят. Длъжностните лица също така предупредиха да не се организират или да присъстват на вечери или домашни партита.

Новите насоки ще останат в сила поне до 17 или 19 ноември, в зависимост от региона. Други съществуващи препоръки остават в сила, като например работа от вкъщи, ако можете да го направите, и престой в нея, ако имате някакви симптоми, подобни на коронавирус.

На 1 ноември бе отменена правно обвързваща забрана за публични събирания на повече от 50 души. Това позволи да се проведат социално-дистанцирани спортни и културни събития за до 300 души.

Но малко се очаква да го приложат, тъй като всички региони с по-строги препоръки са избрали да запазят лимита от 50 души.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-54791360

# 15 448
Сега пък 10 годишно дете от Стара Загора било в тежко състояние . дано не е вярно, Confused
Прочетох новината. Не знам какво да кажа. Има вероятност диабетът да е открит късно и по-скоро диабетът да е причината. Дано се възстанови миличкото...

# 15 449
Сутринта по БНТ чух, че в Гърция за едно денонощие са глобени 1200 човека за неносене на маски и са глобили и затворили двуцифрено число заведения.
Ето че може, ако полицията не е корумпирана и си върши работата.

Общи условия

Активация на акаунт