Как върви захранването - част 9

• 14 838
  • 390
  •   1
Отговори
# 105
  • София
има - сънвал, гербер, на овко има няколко, които на етикета пише без захар,ако не се лъжа и алете бяха без захар.
на 2 така е ..или преди това кърмиш, или кърмиш на поискване. Аз кърмя час-два след това понякога и 3, че и до 4 е стигало - както поиска бебешор. Но не го имам зе земистино ядене. Но понеже сме на поискване не ме притеснява...

# 106
Благодаря, bubu_to! И ние сме на поискване, но понеже някои  твърдят, че по-лесно приемали зеленчуковите, ако в тях е добавено мляко, та за това питам.

# 107
  • София
ако ги отказва чисти можеш да прибавиш малко кърма, за да му е по-познато на вкус и постапенно да я намаляваш докато остане само пюренцето, но ако си яде и така - по-добре.

# 108
Здравейте,
ние днес почнахме с пюренцето от тиква, Сашко си похапна с ухота  newsm03.
Днес като бяхме при педито я попитах за млечните каши и от кога мога да давам на малкия. А тя ми каза че мога и сега  smile3506.
Малко ми се стори странно, но нищо не и казах де. Каза и че по-добре да давам засега купешки пюрета, отколкото домашни,някои знае ли защо?

# 109
  • Boston, MA
Имам въпрос:
Морковите запичащи ли са или разхлабващи? А граха?
Снощи дадох морковено пюре, което се прие с огромна радост от сина ми (досега е ял само каша (обича), круша (не ще) и сладък картоф (средна работа) и за мое учудване беше много щастлив от морковите).
Обаче, понеже оризовата каша го позапича, искам да давам пюрета, които са разхлабващи. Моля, посъветвайте ме. Благодаря предварително!

# 110
Имам въпрос:
Морковите запичащи ли са или разхлабващи? А граха?
Снощи дадох морковено пюре, което се прие с огромна радост от сина ми (досега е ял само каша (обича), круша (не ще) и сладък картоф (средна работа) и за мое учудване беше много щастлив от морковите).
Обаче, понеже оризовата каша го позапича, искам да давам пюрета, които са разхлабващи. Моля, посъветвайте ме. Благодаря предварително!
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm
Погледни тук има хубава таблица за храните

# 111
  • Boston, MA
Благодаря, Доби!

# 112
Бубче, морковът запече Пресил, точно по този повод имам въпрос:кога мога да въведа плодовото пюре, да речем круша или слива, за да стопирам тоя запек?Т.е мога ли сега докато въвеждам моркова/вече 6-ти ден/да дам и плодово пюре?Въобще плодовете въвеждат ли се така продължително както зеленчука?

# 113
  • София
можеш, 6 дни са си 6 дни , не е като само 2 дни да си давала. Щом има проблеми детето, няма за що да го мъчиш. А и пъщърнака и тиквата също разхлабват Wink

# 114
  • София
Ей,bubu_to, заради теб този пащърнак ми е влязъл в главата и ще ходя да го търся и въвеждам да ми мине мерака... Laughing

# 115
  • Димитровград
Значи имам въпросчета...Малката яде по 8 пъти на ден.Сутрин рано си изпива 150-180 АМ.После в 8ч.даваме закуска-попара или АМ с бисквитки или каша,в 11ч пасиран плод,13ч. пюре(месно,зеленчуково),после в 15ч. пак каша,18ч.-АМ,21ч.-АМ,23ч.-пак АМ.Много объркано го написах.Има 4 яденета АМ и 4-друго.Нормално ли е това???Много ми се вижда,че яде.Дайте идеи за нещо друго в менюто?Може би защото до 6 и половина месеца беше на кърма и от кърмаческия режим е така още.Не мога да разредя хранене и да и направя по-голяма пауза,защото много почва да мрънка,гладна е.

# 116
  • София
 Канеста - и ние сме с подобен режим, само, че вместо АМ е кърма + че се буди и по поне 3 пъти нощем пак да похапва...та според мен не яде много...Wink

Бюти - пробвай го - не е зле...не е и нещо особено Wink има на сънвал в малки бурканчета чист...иначе и в някои смеси съм го срещала, но не мога да се сетя фирма...може би алетето...но не съм сигура.

# 117
Здравейте,
искам да попитам, колко време да давам от нова храна 4-5 става ли. И след това колко време да е пак само на кърма.
И също са попитам кога да му дам пюре колкото поиска сам

# 118
Да се похвалим: вече два пъти Али изяжда по~70мл. пюре от моркови и картофи на едно ядене.

# 119
  • София
Здравейте,
ние днес почнахме с пюренцето от тиква, Сашко си похапна с ухота  newsm03.
Днес като бяхме при педито я попитах за млечните каши и от кога мога да давам на малкия. А тя ми каза че мога и сега  smile3506.
Малко ми се стори странно, но нищо не и казах де. Каза и че по-добре да давам засега купешки пюрета, отколкото домашни,някои знае ли защо?
-можеш млечни каши да даваш,но ако кърмиш-не виждам смисъл-нали си набавя млякото чрез кърмата.Относно това че лекарката го казва,моята от месеци анред ме съветваше за яйца,кис.мляко,масло и др.
-за купешките пюрета-така е-в началото по -добре почни с  тях.По добре обработени са и по щадящи за бебешките стомахчета.
Здравейте,
искам да попитам, колко време да давам от нова храна 4-5 става ли. И след това колко време да е пак само на кърма.
И също са попитам кога да му дам пюре колкото поиска сам
-4-5 дни е добре.И 4 достатъчно даже.Ако няма никаква реакция през тези 4 дни,не виждам смисъл да прекратяваш приемането и да останете само на кърма.Може да започнеш и постепенно новата храна.
-Ти по колко мл почна да даваш на бебчето?

Общи условия

Активация на акаунт