Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 66 402
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • някъде под слънцето...
Хубаво е преди да повтаряте как не се продава в евросъза да прочетете какво съм написала.
За трети път пиша че СЕ ПРОДАВА в  Европейския съюз.
И то не от вчера.
Купувалла съм го през 2007(продавал се е и много преди това), но тогава беше само 2%.От десетина години вче.има и 4%..
Над този процент се продава само в забъркани кремове по "магистърска" рецепта, която важи еднократно и  само 30 дни след издаването и.Както всички магистърски рецепти,  се изоълнява само в определени аптеки.
На мен не ми подейства, но има много хора , които са доволни.
Последно съм купувала за приятелка в България , миналата година.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 22:16 от sl

# 241
  • софия
Цитат на: sl link=topic=1251297.msg42811085#msg42811085 date=1620587356[b
[/b]
Над този процент се продава само в забъркани кремове по "магистърска" рецепта, която важи еднократно и  само 30 дни след издаването и.Както всички магистърски рецепти,  се изоълнява само в определени аптеки.
На мен не ми подейства, но има много хора , които са доволни.
Si, че точно в твоите постове казваше, че кремът, правен по препоръка на дерматолог от клиника, ти е изчистил петната  и оттогава не са се появявали??!

# 242
  • някъде под слънцето...
Да точно така.Забъркания крем в българска аптека ми реши проблема, но отттогава маниакално използвам слънцезащита, целогодишно по съвет на дерматолога.
В момента ставаше въпрос за  готовите фармацевтични кремове с Хидрохинон , които се продават по аптеките  без проблем в Испания.
Странни е , че когато се спимене Хидрохинон винаги се появява , някой "информиран" за да обясни на останалите  как  е забранен навсякъде из Евросъюза.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 07:45 от sl

# 243
  • софия
Ааа, ОК. Ами аз по-рано бях цитирала дерматоложката, която ми предписа същия крем. Според нея в готовите форми хидрохинон ът не е достатъчно активен, тъй като не е стабилен повече от месец Затова се приготвя в аптека и е в такова количество
Сега, за канцерогенността, аз смятам, че ако се прави дозирано, под лекарски контрол, няма опасно натрупване.  Догодина пак ЩЕ направя курс, но и лазер. А на своя
глава, до откат турски крем за 5 лв,  с белене и лющене, мерси!
И да ви кажа, че вредно или полезно, но хидрохинонът си остава единствено ефикасно средство. Опитала съм всички химически вещества-от вит С през арбутин, ниацинамид, транексамова к-на, АНА, женско биле....каквото се сетите, във всевъзможни продукти.

# 244
Само да внеса яснота- всяка държава в ЕU има право сама да определя внос и/или продажба на лекарствени препарати , независимо от европейски нормативк.
Това, че Бг е решила да забрани продажбата на готови препарати с хидрохинон не значи, че това е миродавно за всички останали членки за съюза и не значи, че даден препарат е опасен. Тук изборът е субективен и не е общовалиден.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 07:31 от ДХ3

# 245
  • софия
И за да стане съвсем ясно на всички :България е забранила внос на определени продукти с тази съставка. Но самото вещество НЕ Е забранено. Нали не си представяте, че аптеките изготвят екстемпоралните форми нелегално!!

# 246
  • някъде под слънцето...
Именно, всеки има достъп до информацията и може да прецени.
Не се стърпях, защото от години при споменаването в темата на хидохинон , веднага се поява някой, който да ни обясни колко сме неинформирани, рзмахвайки неистини(забраната в целия европейски съюз).
Точно защото всеки случай е конкретен, най добре е да се посети  дерматолог, който да даде компетентен съвет.
Останалото е "проба" грешка,.Дори и този  метод да не  задълбочи проблема,  отнема време и пари , а резултата не винаги е задоволителен.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 09:30 от sl

# 247
Не се стърпях, защото от години при споменаването в темата на хидохинон , веднага се поява някок , който да ни обясни колко сме неинформирни, рзмахвайки неистини(забраната в целия европейски съюз).
Точно защото всеки случай е конкретен, най добре е да се посети  дерматилог, който да даде компетентен съвет.
Останалото е "проба" грешка,.Дори и този  метод да не  задълбочи проблема,  отнема време и пари , а резълтата не винаги е задоволителен.
Напълно съм съгласна! И това в което се убедих е че за всеки работят различни неща. Тази година направих дори   Pico laser, 3 сесии без ефект... Миналата година ми предлагаха и Козмелан пилинг, но там е дълга и широка... Радвам се за всяка една, която се е справила с проблемът. Изключвам защитата, която е хубаво да се ползва, вкъщи имам поне 5 spf, мажа като луда, но въпреки това при мелазма не съм чела да има някой перманентен резултат. При слънчеви петна да, но в моя случай йок 😁

# 248
Относно канцерогенността/токсичността на този хидрохинон, мисля, че не е повече от количеството, което ежедневно поемаме с различни плодове, зеленчуци и други хранителни продукти...

# 249
Не се стърпях, защото от години при споменаването в темата на хидохинон , веднага се поява някой, който да ни обясни колко сме неинформирани, рзмахвайки неистини(забраната в целия европейски съюз).
Точно защото всеки случай е конкретен, най добре е да се посети  дерматолог, който да даде компетентен съвет.
Останалото е "проба" грешка,.Дори и този  метод да не  задълбочи проблема,  отнема време и пари , а резултата не винаги е задоволителен.
Точно. Дори попаднах на някакъв блог (сайт) на българка, която предлага козметични консултации. Тя го пише много уверено черно на бяло.
А истината е друга. Март месец бях на кожен лекар ( Германия) заради моето петно и лекарката ми изписа рецепта за крем, който да ми забъркат в аптеката, съдържащ сериозно количество хидрохинон.
Трайността му беше само месец.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 11:06 от Катерица

# 250
  • някъде под слънцето...
Преди години една съфорумка много уверено и "убедително" ми  обясняваше , как  аптеката от която съм  купила Pgmentasa 4% на черно от някаква долнопробна незаконно съществуваща , защото  според нея имало забрана в целия Евросъюз.

# 251
#Yellow_girl въпросният крем е със листовка и описание за състав и всеки грамотен човек може да прочете и преведе и да прецени дали да го ползва.
Относно европейски регулации:  всичко е въпрос на лоби и много пари.
Аз си поръчах от Амазон Еxpigment но ми изпратиха 2%. Не, виждам за сега промяна но може би защото не се мажа редовно.
На мен това коремче на Biotrade ми избистри тена. Само дето миризмата е кофти, сякаш киселее и цветът е тъмно кафяв.
https://biotrade.bg/melabel-whitening-night-cream-50-ml/
След колко време забелязахте първите резултати от кремът на Биотрейд?

# 252
  • Нидерландия
#StarSeed не мога да кажа конкретно просто се мажа вечер с крема и забелязах подобрения в тена ми. Но със сигурност го ползвам вече от месец.

# 253
  • София
Момичета, насочите ме към читав козметик,който да ми определи пигментацията. Моите пигментни петна са червени, като розоцея. Появиха ми се преди повече от 7г., След терапия за подмладяване чрез машина при козметик.

# 254
Момичета, насочите ме към читав козметик,който да ми определи пигментацията. Моите пигментни петна са червени, като розоцея. Появиха ми се преди повече от 7г., След терапия за подмладяване чрез машина при козметик.
Козметик абсурд.Вие сте си за лекар-дерматолог.
Моя близка е мн.доволна от др.Къчева в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт