Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 66 448
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Цитат на: GlowFlow link=topic=1251297.msg42904678#msg42904678 date=162212453

Тониран е и доста течен, иначе аз го харесвам.
[/quote
Моят е буквално като олио. Как тониран?! Освен да в развален. Или утаен. Sad

# 286
Не, не, оцветен е, предполагам идеята е да изравнява тена. Не очаквайте покривност обаче

Edit: Сега погледнах дали става въпрос за същия продукт. Използвам козметика на неострата от много години и последно като купувах, пак бяха в нови опаковки.

Този екран, който имам е от серията Targeted, иначе надписите са същите. Опрелено не е като олио, доста по-рядко е моето. Но този в нотнино също пише, че е тониран

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 22:01 от GlowFlow

# 287
  • При елфите ...
Да попитам... какво правите с петната по ръцете (който има такива)?!?

# 288
  • Los Angeles CA

Използвам рициново масло.
https://www.stylecraze.com/articles/castor-oil-reduce-skin-pigmentation/

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 10:43 от lindor

# 289

Използвам рациново масло.
https://www.stylecraze.com/articles/castor-oil-reduce-skin-pigmentation/
Рициново е маслото може би, не рациново?

# 290
  • Пловдив
Намерих това в интернет :

Рициновото масло маха пигментните петна

Не по-малко успешно се прилага рициново масло при старчески петна и лунички. Добър избелващ ефект е маската от рициново масло и краставици и лимон. За получаване на тази маска  смесете – 1 супена лъжица лъжица сок или каша от краставица, 1 чаена лъжичка рициново масло и 1 супена лъжица лимонов сок.  В маската, по желание се добавя 1 супена лъжица мед или кисело мляко. Дръжте маската на лицето не повече от 10-15 минути и изплакнете с топла вода.

# 291
Аз рициново масло ползвам за растеж на косата, така на лицето само да не тръгне брада и мустаци 😁 някой ако го пробва да сподели.

# 292
  • Los Angeles CA
Въпросът беше зададен конкретно за кожата на ръцете и моят отговор касаеше точно ръцете. Нямам опит никакъв опит за петната по лицето и рициновото масло.

# 293
Точно по темата съм. Прочетох някъде за смес от рициново масло и сода бикарбонат. Почнах да мажа лицето, ама ефект няма. Някой правил ли е тази магия, за да каже дали да продължавам или няма смисъл?

# 294
Не съм опитвала, но предполагам ефект ще има минимум след месец, когато кожата се обнови.

# 295
Според мен няма да има ефект, а содата е прекалено агресивна към кожата, може да си докара човек проблеми.

# 296
Содата е агресивна, ако го играе пилиг или дори само да е намазана?

# 297
Здравейте, може ли някой да сподели козметична процедура за пигментно петно от слънчево изгаряне. Колко процедури сте правили и цена. До сега съм пробвала доста козметика и домашни рецепти. Ефектът е незабележим и търся нещо хард.

# 298
Содата е агресивна, ако го играе пилиг или дори само да е намазана?
Дори само намазана - много високо рН е. Кожата има леко кисело рН, така че прекалено силни основи може да са вредни.

# 299

Много моля, за мнения! Добро ли е срещу пигментни петна?

Общи условия

Активация на акаунт