Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-9

• 66 415
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Ето ме и мен! 2 седмици на море без да излизам от стаята по светло буквално! С 50 spf 😭....
Помагайте докато е още прясно! Експеримент ще свърши ли работа ?

# 256
Калина, трябва да се опита.

# 257
  • БГ
Здравейте, с мелазма съм - препоръчайте ми слънцезащита. Доскоро ползвах бб на Миша с 42 спф, но вече е време за нещо по сериозно. Благодаря.

# 258
  • София
Благодаря ви момичета. Досега нито един козметик не ме насочи към дерматолог.

# 259
  • софия
Благодаря ви момичета. Досега нито един козметик не ме насочи към дерматолог.
Е как да те насочи! Вечният конфликт между науката и чистата практика:blush:
Бих препоръчала lege artis.

# 260
  • София
Сама съм си виновна, че не съм потърсила информация извън тази подадена ми от поридният козметик. Сега започвам да търся мнения за дерматолог. И двете препоръки от тук са ми удобни, като локация. Благодарности отново за насоките.

# 261
Здравейте момичета!
Имам пигментно петно което зимата с мазилата които ползвах някак доста избеля. Купих си на Виши слънцезащита 50spf,също и пудрата ми е с 25spf  но петното почва да се появява отново а забелязах и ново 😔 в търсене съм на нова слънцезащита колебая се м/у Heliocare и Avene също така ще купя и спрей. С бързо омазняваща и проблема кожа съм , затова ще взема крем с такава насоченост. Моля за препоръка за много добра слънцезащита 🙏

# 262
  • София
Миналата година си купих слънцезащита за лице от Кокос (сайт за корейска козметика). Беше много добър като защита, но с един голям минус - прави ти цялото лице бяло, та бяло. Иначе много икономичен. За тази година съм поръчала друг, но още не съм го изпробвала.
По принцип корейците гледат лицата им да са бели и имат много добра слънцезащита, затова заложих на тях

# 263
Препоръчвам Melascreen на Ducray за мазна кожа. Какъвто и защитен крем да избереш, гледай да е за кожа склонна към пигментации, а ако си с алергии, най-добре медицинска козметика.

# 264
Да затова питам в тази тема, искам да взема много добър слънцезащитен крем ,който максимално да ме защити от появата на нови петна. Изчетох цялата тема но сякаш не е много наблегнато точно на слънцезащита, знам че има и друга тема но тук е с друга насоченост и знам че повечето от вас са изпробвали доста продукти и ми се ще да открия най-доброто специално за защита от петната.

# 265
За съжаление точен отговор на въпроса ти- няма. Четеш и си избираш, после стискаш палци, хем да се окаже подходящ за твоята кожа, хем и да си е свършил отлично работата по превенцията.

# 266
  • Пловдив
Писах не отдавна, че си купих машинка на безиглена мезотерапия, в която  има функция и за петна. Та...нищо не става с петната Cry Кожата се поизпъна малко, ама това може би е и от качените ми 2..3 килограма. Но петната не са мръднали. 2 месеца я използвам през ден...два. Изводите за Вас Wink

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 10:35 от casablanka

# 267
  • София

И аз с въпроси относно слънцезащитата.

На колко време я подновявате ?
Зная, че трябва на 2 часа, но това за мен е мисия невъзможна. В края на деня на лицето ми ще има един тон продукт. А и когато има грим съвсем не ми се получават нещата.

Моя опит до тук бих го определила за неуспешен.

- слънцезащита под грима / работя в офис, но ми се налага да излизам през деня, не само за обедна почивка/Слагам грим за изравняване на тена. Опитвала съм да подновявам

- с пудра на Авен и Биодерма с фактор 50 - след второто нанасяне трябва да сваля целия грим и да го сложа отново.  Пудрите са с цвят и матират, но след около два часа, лицето ми лъсва.  За мен това с пудрата не е успешно.

- със
 спрей вода на Уриаж с фактор 30/ подходящ за градска среда/ - след пръскане на водата кожата ми става лъскава, за някакъв период от време. Трябва обилно да се напръскам, в противен случай ми излизат петна. Част от продукта отива по косата, трябва време водата да попие и не е икономично. Ползвам само в краен случай, когато нямам друг вариант.

-  с бб / сс  крем с висок фактор - дълго се чудех на коя фирма да се доверя. Искам крема да е покривен и да не трябва да нанасям няколко продукта през лятото. Кожата ми е нормална с мазна Т-зона. Харесва ми как стои СС крема на Лумене, но неговия фактор ми се вижда малък. Заложих миналата година на Миша, с фактор 50. Миша е добре покривен и се адаптира към кожата, но не мога да го подновявам често, става дебел отвратителен слой, крема е по-плътен и се напластява неприятно.  ВВ на Шисейдо е приятен, има фактор 30, но не е покривен.

- от аптеките съм взимала тестери на оцветени кремове със защита. Не са покривни, повечето стават мазни след известно време и единственото спасение е да се свалят, някои дори оксидират и ставам като морков. Пудри и матиращи листчета помагат временно.

- често ми се случва да не подновявам защото нямам възможност да сваля грима и да поставям нов, резултата е петна, особено ако съм била на слънце дълго време. Някъде четох, че се появяват петна и ако слънцезащитата не е достатъчно плътно поставена, т.е. при спрей остават непокрити участъци и стават петна. Обичам да пътувам, когато съм сред природата слагам дебел слой неоцветена слънцезащита и шапка, когато съм в града, ми е проблем. В такива случаи мажа пудри, тъй като не съм стриктна в използването им, не мога да кажа, дали продукта не работи или просто аз съм немърлива.

За мен е интересно как подновявате слънцезащитата.
Също така когато шофирате дълго, пътувате повече от два часа, подновявате ли слънцезащита ?

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 10:33 от Алекс :)

# 268
  • софия
Да затова питам в тази тема, искам да взема много добър слънцезащитен крем ,който максимално да ме защити от появата на нови петна. Изчетох цялата тема но сякаш не е много наблегнато точно на слънцезащита, знам че има и друга тема но тук е с друга насоченост и знам че повечето от вас са изпробвали доста продукти и ми се ще да открия най-доброто специално за защита от петната.
Има, има добри продукти и европейски, а и азиатски, които вече ползвам. Но това, което отчитам като грешки, за които си плащам скъпо, е че не съм подновявала редовно слънце защитата! И да не се пести!
Също така-в светлия сезон никакви фотосенсибилизиращи продукти! За мен такъв е и витС, например. Нищо не би ме опазило след силни пилинги, киселини..

# 269
При пътувания(моите са лични, не служебни) винаги съм само със слънцезащитен крем върху който мога да подновявам няколко пъти. Преглъщам вида си и мажа. Отделно съм с шапка с козирка, големи слънчеви очила, а чат- пат и маската не си я свалям.

Общи условия

Активация на акаунт