Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 125
  • 779
  •   2
Отговори
# 75
Mila1331, аз се мъчих да търся за тези hyaline cast, но никъде не намирам инфо. Не мога да си преведа какво е това. Бактерия ли е, калцификат ли, какво е....Изписаха ми антибиотик и ми казаха да повторя изследването пак. Но след колко време, никой не казва. Понеже с доктор не говорих, а със сестра - не знаела. И сега се чудя какво да правя.

MarieSt, права си сигурно. Аз просто търся логика в безумията на западното здравеопазване.

# 76
Аз намерих това

# 77
В някои лаборатории в Бълтария, в колкото и часа да се занесе пробата на урина,  се изследва в следобедните часове (Рамус, Цибалаб). Дори да се занесе в 7 сутринта, седи наредена на определено мясно до обяд, когато ги събират и отнасят в централата и започват да ги работят.

# 78
  • София
В Цибалаб ми е излизал резултат след 2 - 3 часà (примерно към 10 - 11 преди обяд), та май не е вярно това, което пишеш.

# 79
В Цибалаб ми е излизал резултат след 2 - 3 часà (примерно към 10 - 11 преди обяд), та май не е вярно това, което пишеш.

На мен също Simple Smile . Обикновена урина максимум до 3 часа съм имала резултат, даже и в клона ми на място са ми я правили ако няма клиенти в момента. Иначе от всички клонове, на 2-3 часа минава кола, която взема пробите към момента и носи в централата.

# 80
Здравейте, ще помоля за помощ при разчитането на изследванията от кръвната картина! Необходима ми е за предстоящ кюретаж утре, но не ми се чака до сутринта а наистина не разбирам нищо! 🙂

# 81
  • София/Севлиево
На мен ми изглежда нормална...

# 82
Здравейте,това е резултат от стерилна урина.Не би ли трябвало да има някакви гранични стойности?Имам парене,често ходя до тоалетна. Нито обикновената,нито стерилната показа нещо.

# 83
При стерилната урина се прави посявка и се търси бактериален растеж, след като няма открити бактерии какви гранични стойности очаквате? И там е написано - м.о. 0 , т.е. микробно число 0.
Стойности има при обикновената, като там се следят различни показатели. И ако имаше бактерия още на обикновената щеше да е отчетено, ако там е било чисто всичко, стерилна по презумция не е била необходима
Посетете уролог за преглед най-добре.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:54 от mibobo

# 84

Здравейте.
Има ли за какво да се притеснявам събота и неделя..... Доктора пусна Гликиран хемоглобин за да види как е била захарта назад за три месеца, защото бебето върви голямо.... А иначе хемоглобина ми е нисък, а пия по 1 ферофолгама..... Явно ще я увеличи .. в 31+5 г.с. съм...

# 85
Не се притеснявайте за нищо Wink за два дни нищо не може да се случи.
Кр.захар е ниска, както и гликирания хемоглобин явно правите хипогликемии. Проверяват предполагам за гестационен диабет, според мен няма такъв, но мисля, че е добре да се изследва инсулин, да се види как е. Има вероятност да имате инсулинова резистентност по скоро с тези хипогликемии.

# 86
  • София/Севлиево
За инсулинова резистентност по-щадящото изследване е Хома тест,но не знам доколко е достоверен при бременност.Иначе трябва обременяване с глюкоза,но то пък се прави около 23-24 г.с...

# 87
Аз спрях сладкото съвсем, че ми казаха да го огранича заради повишени води и голямо бебе
Може ли да е от това ,че не ям сладко никакво....

# 88
Изследване на инсулин е обикновено изследване от кръв, какво му има да не е щадящо. Иначе НОМА индекса, го правят като пак изследват инсулин и кр.захар на гладно и си има формула по която се смята.
HOMA-IR = глюкоза*инсулин/22.5
Така, че е по-добре да се изследват отделно и да се сметне, като цена излиза едно и също.
Относно обременяването това вече е натоварващо изследване и е хубаво ако се прави такова да се изследва трикратно и инсулин и кр.захар, не само едното.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 14:45 от mibobo

# 89
Аз спрях сладкото съвсем, че ми казаха да го огранича заради повишени води и голямо бебе
Може ли да е от това ,че не ям сладко никакво....

По-скоро не.  Кр.захар не се повишава само от сладко / захар а от въглехидрати (боб, грах, леща, картофи, ориз хляб ...), предполагам ядеш такива?

А колко е голямо бебето? В рода - дребни ли сте, едри ли сте...понякога лекарите с техните точни мерки и таблици, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт