Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 3

• 71 163
  • 779
  •   1
Отговори
# 135

А извинявайте може ли някой да ми разчете изследванията? Дали има повод за притеснения?

# 136
Здравейте. Излседванията ви полазват, че някога дре изкарали рубеола и цитомегаловирус и мате вече оградени амтитела срещу тях, тоест имунитет. За херпес сумплекс и токдопазмоза по залеят, че не сте ги карали и че нямате изграден имунитет.

# 137
Тва значи ли че ако забременея сега ще имам проблеми по време на бременноста ?

# 138
За токсоплазмозата - трябва да се пазите от контакт с котки.

# 139
За токсоплазмозата, освен от котки, най-важното е да миете много добре плодовете и зеленчуците и да не ядете недопечено/недоварена месо. Според докторите от Националният център по заразни и паразитни заболявания, където се тествах за токсоплазмоза по време на бременността, вероятността да се заразите от котки (по-скоро от изпражненията им) е много по-малка, отколкото от храни.
Тъй че спазвайте тези правила.

# 140
Аз се заразих не от изпражненията им, а след като ме одраха.

# 141
Това с одраскването не се ли казва Фелиноза ?

# 142
Здравейте, може ли малко помощ в разчитането. До сега урината винаги е била всичко в норма (33 г.с съм)Онзи ден ми казаха да следя и глюкозата, че бебе върви по голямо. Желязото не мога да го вдигна с нищо.  
Скрит текст:

# 143

Резултат от цитонамазка...
Притеснително ли е?

# 144
Здравейте, може ли малко помощ в разчитането. До сега урината винаги е била всичко в норма (33 г.с съм)Онзи ден ми казаха да следя и глюкозата, че бебе върви по голямо. Желязото не мога да го вдигна с нищо.  
Скрит текст:

Изглежда имаш някакъв възпалителен процес - и в кръвните ти показатели има отклонения, и в урината също. Имаш ли симптоми на цистит?
С този резултат от урината, трябва да се пусне стерилна урина, даже още утре сутрин по възможност, за да излезе максимално бързо. Задължително звънни на АГ, за да обсъдите резултатите от тези изследвания.
За хемоглобина, хематокрита и желязото си знаеш, глюкозата ти е в норма.

# 145
Скрит текст:
Скрит текст:

Изглежда имаш някакъв възпалителен процес - и в кръвните ти показатели има отклонения, и в урината също. Имаш ли симптоми на цистит?
С този резултат от урината, трябва да се пусне стерилна урина, даже още утре сутрин по възможност, за да излезе максимално бързо. Задължително звънни на АГ, за да обсъдите резултатите от тези изследвания.
За хемоглобина, хематокрита и желязото си знаеш, глюкозата ти е в норма.
хематокрит, хемоглобин и желязо са ми все ниски последните месеци и не мога да ги вдигна, сменях добавките и пак мърда минимално. Глюкозата доколкото разбрах трябва да е под 5, поне на фетална морфология ме посъветвана при над 5 да видя ендокринолог. А иначе нямам абсолютно никакви оплаквания, нито за цистит, нито парене, нито болки. Единствено тези дни нещо се опитвах да подсмърчам, но като цяло съм добре, дори с носа нямам проблем вече.

# 146
Хм, щом за глюкозата са ти казали, че трябва да е под 5 (странно, все пак границата е 6, но пък все пак си бременна и тогава показателите може и да се тълкуват по различен начин), можеш да си направиш една консултация с ендокринолог все пак.
При положение, че си изкарала нещо вирусно - това обяснява кръвните изследвания, но не и урината - там има някакви данни за уроинфекция, макар че при положение, че нямаш симптоми е малко вероятно. Урината първата сутрешна ли ти е била или си я пускала в лаборатория? Понякога има недотам достоверни резултати, ако не е първа и то след измиване. На мен така ме бяха накарали да пускам повторно и при вторият път, когато си направих проба като за стерилна урина, всичко беше в норма. Попитай АГ да даде насоки за резултатите и то наистина, ако може още утре да види изследванията, за да се реагира бързо, ако изобщо има нещо притеснително.

Редактирам се, понеже погледнах стойносттите за глюкоза при бременност и наистина дават да е под 5,1 - тъй че явно ще трябва да те види ендокринолог, защото може да се касае за гестационен диабет, което обаче не означава истински диабет, при него стойностите определено трябва да са над 6 и да се прави обременяване с глюкоза и т.н.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 23:55 от Mila1331

# 147
Първа сутрешна беше, да. До сега винаги съм правила тоалет преди пишкането, но точно тази сутрин толкова ми се спеше и ми се пишкаше, че пропуснах. Ще пусна контролна проба, може би съм я замърсила. Ще пусна и още една глюкоза за всеки случай да видя дали не е било нещо моментно, на лекар съм в четвъртък и ще се консултирам и там. Благодаря за отговорите 😊

# 148
Да, съвсем правилно ще постъпиш, винаги е добре при някакъв съмнителен резултат от този тип да се направи контрола.
По принцип, ако не си се измила добре, може да има наистина външно замърсяване, защото все пак там не е стерилно и бактерии си има.
Надявам се, че на новите изследвания нещата ще са наред.

# 149
  • у дома

Има ли нещо притеснително?

Общи условия

Активация на акаунт