Съмишленици търся

• 3 217
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Като намери някоя ковра, като нищо спрял да плаща. Аз не бих рискувала, ако бях на мястото на авторката.

# 31
Ми ще намери, щом е свободен. Другото нито ти, нито аз има как да го знаем. Всеки човек си има причините да остане в отношения или не. Не че няма мъже, за които жената върви в комплект с децата и се развеждат и с тях, но тя да си му мисли.

# 32
  • Варна
Детето ми е голямо и отношенията им са добри. Винаги съм била буфер в техните отношения, за да ги запазя добри. Имали са дълги периоди, в които не са си говорили, но с времето се сдобряват и продължаваме напред. Детето ми, на тези години, счита татко си за груб и ироничен човек, който обаче я обича. Да, и аз мисля, че момиче не се възпитава по този начин и, наистина, най-големите им търкания са когато детето подходи със същата “ирония » към татко си. Не знам дали иде реч за някакво патриархално възпитание или за нещо друго.
Още веднъж ви благодаря, имах нужда да споделя какво ми се случва, за да се погледна отстрани. Решението за развод отдавна съм го взела и то не заради детето, което скоро ще поеме по своя път, а заради себе си. Ще се радвам, ако някой в моята ситуация ми пише на лични и ще помоля админ да заключи темата.
Отново има дисононс. Не си говорят, ти си буфер. Това не са добри, хармонични отношения. Никога не съм чула подигравки, обиди или ирония от баща си. Спорове сме имали в по-зряла възраст. Има вероятност дъщеря ти да търси подобен модел за мъж. Разясни и , че развода и ще е сигурен.
Желая ти повече смелост, обективност и независимост в решенията. Дано театъра на тати, не се отрази в избора и самочувствието на дъщеря ти. Тогава, вината ще ти тежи повече от самотата.

# 33
  • out of space
Неуравновесена работа...

# 34
  • Сф
Някакви фиксации имаш в главата Маграт. Ти май от години се чудиш дали да се разведеш? Пробвай първо да поживееш самостоятелно.Според мен страховете ти ще се засилят още, ако останеш сама- без дете и без мъж.Временно , ми е мисълта, да пробваш. 10 клас е голямо дете, още малко  и отлетяло от сем гнездо.Т0гава ще имаш цялото време на планетата да се чудиш къде е проблема и да си правиш експерименти.
Спомням си от темата за кв , че искаше да накараш всички да носят маски.Е ми няма как да стане.дори и да е превантивно(да не използвам думата полезно)показва ми, че смяташ само себе си за права."Няма нищо по-изтощително от човек, който винаги е прав". Просто няма такъв.
Развода е лично решение, не ти трябват съмишленици.Сам по себе си- нито ще те направи шастлива, нито нещастна.Начина да бъдещ щастлива, трябва сама да намериш.Едва ли историята или мнение от форума ще ти даде ТВОЯТА преценка за нещата.Но не знам дали ще се справиш,защото и на мен ми звучиш неуравновесено.

# 35
Не съм майка, но моят баща (мир на праха му!), така ме възпитаваше. Не ме е бил, но ми се присмиваше за всичко - че съм дебела, мъжкарана, че не съм амбициозна, че нищо не мога да върша. Когато ме учеше да плувам умишлено ме дави няколко пъти. А сега, познайте - дали мога да плувам? Страх ме е и до коленете да вляза. За "дебелото" развих хранителни разтройства, които не мога да оправя и до ден днешен, ниската самооценка като цяло няма да я коментирам. Какво стана с баща ми ли? Скарахме се, не си говорихме, той се разболя и почина без да се простя с него.
Не е добре за детето да живее без баща, или с друг мъж, но не знам дали не е по-малкото зло от подобно възпитание.

# 36
Заключвам по желание на автора.

Общи условия

Активация на акаунт