Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (2)

• 54 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ааа, затова значи Уважение е по-смел и откровен -защото е на платформа.

Нургюл и Мерт не знам дали ще ги възприема като двойка...
Но Зюлфю Ливанели съм го чела, интересен писател е, та може да е хубава историята.

Дъщерята на посланика я зарязах отдавна, не ми хареса сценарият. Но Домът си го гледам с интерес, даже сега има такъв обрат в историята, че чакам с нетърпение следващата серия. Много ми е интересна героинята на Демет. А и героя на Ибо го чака май изпитание на чувствата и нервите.

# 526
Изгледах Saygı. Не знам какво да мисля. За пръв път Нежат не ми хареса. Не съм го гледала преди като Ерджюмент, може би затова. Може тогава да е бил интересен. Създали са му някакъв свят, всичко е странно около него, едни музики, атмосфера, все едно гледаш Батман. Smile
Рожда е хубавка. Тая Мирай ми е малко мрънкаща, а и като е Хелен що не се е постарала да вкара малко акцент. Wink Много ми беше сладичка Серенай в Аданалъ с гръцкия акцент;)
Боран и той ми е малко странен, като бавноразвиващ на моменти, но странно харесаха ми като двойка. Ще ги гледам пак вторник.

# 527
Аз не можах да изглеждам докрай Уважението, че не си падам по фентъзи. 😀
Обаче Неджат ми хареса в Чукур като гаден гадняр 😀 и тук ми допадна.
Може би някой ден ще реша да го изгледам, ако кажете, че е станал интересен и не толкова фантасмагоричен. 😀
Чела съм Зюлфю Ливанели и много ми хареса, но защо ме мога да си спомня тази книга, защо?😀
Да не би да остарявам. 😀
Светълче, ако си я чела, кажи 2 думи в скрит текст.

# 528
И аз не съм я чела, Пепелче. Серенада и Щастие съм чела. Може би не е преведена на български.

Каролина, и предишен Ерджумент ли е имало?

Пеелче, а защо да е фентъзи Уважение? Аз не видях фантастични елементи.

Сайгъ ли се чете?

# 529
Да, Сайгъ се чете. Това нали е продължение на героя му от Бехзат Ч.
Е, сега си пуснах клипче. Там е бил по-добре, но все пак са минали 10 години оттогава и той много се промени, преживя много неща.
Скрит текст:

# 530
Цитат
Това нали е продължение на героя му от Бехзат Ч.

Да. Участват той, Фатих Артман, Седа Бакан, Серенай Саръкая, Джанан Ергюдер и др. Erdal Besikçioglu е Behzat Ç.

Доколкото си спомням, поредицата започва през 2010 г. Криминална драма, не е фентъзи.

# 531
Нищо не знам за Бехзат Ч. Има ли го някъде с превод, бг или руски?

# 532
Бехзат беше голямо чудо като го пуснаха. Май си беше темерут, псуваше ама беше готин. И филми направиха. Като се замисля Ердал щеше да изиграе добре д-р Хаус. Wink Не гледах нищо с него, но не съжалявам, не е моя човек.
Мога да препоръчам обаче един филм с него и Сезин Акбашоулларъ - Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku. Доста ми напомняше на Third person, но ми харесват и двата. Simple Smile
Пуснала съм Мениджърите. Бях забравила колко е дразнещо да гледаш сериал "наживо" с тия реклами. Баръшчо вече много ревнува от Жълтурко. Диджлето не го харесва, не знам защо дразни актьорчето. Тая Беренка все изскача от разни реклами, не ми харесва това момиче, като статистка е, а пък е в една от главните роли.

# 533
Светле, стар мой пост в темата за Боран.

Три сезона, общо 105 серии, но по него време нямаше такъв интерес към турските сериали, какъвто има сега. Това клипче е от последния, трети сезон

https://vk.com/videos314591961?z=video-83475167_172080433%2Fpl_314591961_-2

Участват Енгин Йозтюрк, Хазал Кая и Али Атай, Фатих Артман, Седа Бакан, Джанан Ергюдер, Мине Тугай, Айча Варлиер, Зафер Алгьоз, Ирем Халваджъолу, Белчим Билгин, Шюкран Овалъ, Серкан Кескин, Ахмет Мюмтаз Тайлан, Едже Айдан, Джансу Дере, Тарду Флордун, Ръза Коджаоолу - тези са имената, които са ми познати, а списъкът с останалите е много дълъг.

https://vk.com/videos314591961?z=video68455009_171820348%2Fpl_314591961_-2

Тези са по - стари

https://vk.com/videos314591961?z=video-98439420_171258348%2Fpl_314591961_-2

https://vk.com/videos314591961?z=video-98439420_171201797%2Fpl_314591961_-2

Това е в Яндекс и една цяла серия със суб., под нея е всичко, което показва търсенето.

https://yandex.uz/video/preview/?entref=0oCgp0cncxMTcyMTQwEgp0cn … D0%B8%D0%B0%D0%BB

На този сайт са недостъпни за нас.

https://megogo.net/ru/view/1626041-ankara-v-ogne/tab_comments

Попаднах и на един филм с Мехмет Гюнсюр и Йозджан Дениз, рус. суб., но е само с рег. във ВК.

https://vk.com/videos314591961?z=video-42798895_167850190%2Fpl_314591961_-2

# 534
Светълче,  не че е фентъзи Сайгъто, но ми се видя малко като приказка или както каза някой, нещо като Батман, Спайдърмен, ей такива неща, но аз  гледах само малко от епизода.

Нещо чува ли се за Вавилон, по едно време се говореше за финал.
Да зная, да го подхващам ли втори сезон или да изчакам да свърши и да си го изгледам наведнъж преведен.
Хвърлих око на 15 еп., ами Онур Сайлак не е моят Егемен и това си е.
Някак се промени характерът на героя - дали по сценарий, дали от играта и излъчването на актьора или  просто си внушавам...

# 535
Само да споделя колко много харесвам Джанан Ергюдер/Фириз. Физически и като игра.
Прилича ми на холивудска актриса, но не мога да се сетя на коя точно (моля да не ми се смеете на това изречение Simple Smile) Има и от излъчването на Сара Джесика паркър.

# 536
Лу, много ти благодаря за цялата информация. Заинтригува ме този сериал.
Много любими артисти, дори само заради Ахмед Мюмтаз бих го загледала. Трябва да видя дали рускините са го превеждали някъде.

Пепелче, без да съм гледала Онур Сайлак във Вавилон, някак усещам, че няма да е и моят Егемен. И затова не съм се върнала на сериала. Не знам защо, но не споделям възторга по Онур, "ренесанса" му след Сблъсък. Не че не игра добре човекът, просто не го харесвам.
За ролята на Нежат - да, има нещо такова -"менско". Ще спасява май света или Турция, или само Истанбул от непочтителните.

Джанан Ергюдер я харесвам. Каква роля направи в Розите! И има нещо от Сара Джесика, да. Но нея не я харесвам.

# 537
Има ли нещо по турските сайтове за филма на Йозджан Дениз - Seni Çok Bekledim ?
Сега прочетох ревю и че четенето на сценария е започнало в началото на септември.

# 538
За сериала на Йозджан Дениз са започнали снимките. Кога ще стартира не е ясно. Може би зимния сезон.

Серха Теоман ще е гост звезда на Мениджърите . Много го харесвам негоооо пу Heart Eyes

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 17:31 от femmi2

# 539
Светле, успех в търсенето!
Снощи в темата за Боран Онче публикува превод на статия, посветена на сериала. Авторът го определя като един от двата най - добри за тази година. Другият е мини сериал "Çiplak - Обнаженные".

https://www.imdb.com/title/tt12393976/?ref_=nm_flmg_dr_1

Нежат вече се върна в "Чукур".
Няма как Егемен да е същият след като разбра, че има дете. Основните черти на характера му няма и да се променят. Ако друг, а не Ирфан беше официален баща на Дениз, едва ли щеше да поиска детето. Сега е воден от амбицията да не му го остави и опитва да играе по свирката на Еда - да заприлича поне малко на бащата Ирфан, да получи одобрението ѝ. Не му се получава, защото е роден и възпитан като егоист, включително и с помощта на Ирфан. Онур е една идея по - сериозен от Озан и така трябва да е. Комичното в ситуацията в която се намира Егемен в момента, е напълно излишно. Никой не би го възприел като баща с онзи непукизъм, който демонстрираше в първи сезон. Направо би издишал. Онур се справи много добре в заместването, но гледната точка зависи от това кой с каква нагласа гледа сериала. Сюлейман вече е възпитал син - убиец, Ирфан с Дениз са на другия полюс. И виждаме Егемен как постъпва в момента с новооткрития си син - има ли какво да му даде. Защото само желание, породено от завист и комплекси, не е достатъчно.
Мениджърите зад кадър

От Еп. 12 очаквайте Серхат Теоман в ролята на Серкан.

dariVale, снимките на "Я долго тебя ждал" започнаха миналия месец в провинция Ерзинджан

и след седмица продължиха в Истанбул.

Последно четох, че няма да снимат в чужбина, само в Турция. Снимките са от Бейоглу, ще се излъчва по Стар Тв.

С Илхан Шен - Фикрет

Скрит текст:
Цитат
«Я так долго ждал тебя», - сказал Озджан Дениз...
Название нового проекта этого персонажа турдизи стало нарицательным и сказалось на его судьбе. Съемочная группа сериала, отправившаяся в конце сентября в Катар, так и не смогла приступить к работе. Причина: не дали разрешение на съемки в этой стране. После внеплановой паузы работу было решено продолжить в Турции. Об этом объявил канал Star TV два дня назад. Сценарист и продюсер Озджн Дениз подтвердил это. Авторы утверждают, что в основе сюжета лежат реальные события, которые рассказывают о любви бизнесмена Кадира и фотографа Айлиз (Ирем Хельваджиоглу). История начинается в Эрзинджане (Восточная Анатолия), продолжается в Катаре и завершается в Стамбуле. В свете последних событий, Катар, скорей всего, заменят на Тунис.

Общи условия

Активация на акаунт