"Bay Yanlış“ с Джан Яман и Йозге Гюрел и „Dogdugun Ev Kaderindir“ с Демет Йоздемир Тема 54

• 80 374
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
http://www.-spam251-/2020/09/bay-yanls_26.html?m=1
Една тъжна новина.😭 Много жалко, че спират сериала. Имаше потенциал, свеж и развлекателен е. Химията между ГГ също страхотна, но очевидно СЦ не могат да задържат зрителския интерес. Надявах се, че макар и с нисък рейтинг ще го продължат, все пак извън Турция е доста популярен.

# 286
Ето и малко статистика. Рейтинга в TOTAL по епизоди, дати и числа. От излъчени 13 епизода, само 4 са с рейтинг по-висок от предходния. Ако това не е тенденция, то не знам кое е.

1 еп   26.06.   2.92
2 еп   03.07.   4.62
3 еп   10.07.   5.45
4 еп   17.07.   5.17
5 еп   24.07.   5.04
6 еп   07.08.   4.76
7 еп   14.08.   4.69
8 еп   21.08.   5.45
9 еп   28.08.   4.69
10 еп   04.09.   5.26
11 еп   11.09.   4.88
12 еп   18.09.   3.58
13 еп   25.09.   3.29

Не коментирам как се измерват, дали се манипулират, дали са справедливи.
Факт е, че към настоящия момент са от най-важните фактори за задържане сериала на екран.

Рейтинг 4.XX-5.XX за летен сезон в петък е доста добър. Петък не е идеалният ден за гледане на сериали и това го знаят всички. Вариацията( е нормална,има по-силни и по-слаби епизоди) и е твърде малка за да се правят генерални заключения от типа че вървял стабилно надолу,защото това не е така.Освен това като се знае и настронието на турската публика към Джан, рейтингът не е изобщо катастрофален. Естествено връщането на 5 стари сериала няма как да не окаже влияние. Но аз съм сигурна ,че решението за финал или само финал на сезона( кой знае) е решен преди това. Просто динамиката на последните 3 епизода е коренно различна. Освен това едва ли е само рейтинга причината за финал. Язовир и Изумруденият Феникс които са на Фокс, се върнаха с много нисък рейтинг вече 2-3 епизода също , ако рейтингът е причината , то първо трябва да спрат тях. Преди месец бях чела интервю на Фарук Тургут,за което споменах и тук , че вече работят по следващият проект на Голд Филм и че се готвят да преминат на цифрова платформа. Кой знае, ако турската аудитория не иска продължение на МГ, а има международен интерес може да има и продължение на цифрова платформа. Само те си знаят.

# 287
Скрит текст:
Ето и малко статистика. Рейтинга в TOTAL по епизоди, дати и числа. От излъчени 13 епизода, само 4 са с рейтинг по-висок от предходния. Ако това не е тенденция, то не знам кое е.

1 еп   26.06.   2.92
2 еп   03.07.   4.62
3 еп   10.07.   5.45
4 еп   17.07.   5.17
5 еп   24.07.   5.04
6 еп   07.08.   4.76
7 еп   14.08.   4.69
8 еп   21.08.   5.45
9 еп   28.08.   4.69
10 еп   04.09.   5.26
11 еп   11.09.   4.88
12 еп   18.09.   3.58
13 еп   25.09.   3.29

Не коментирам как се измерват, дали се манипулират, дали са справедливи.
Факт е, че към настоящия момент са от най-важните фактори за задържане сериала на екран.

Рейтинг 4.XX-5.XX за летен сезон в петък е доста добър. Петък не е идеалният ден за гледане на сериали и това го знаят всички. Вариацията( е нормална,има по-силни и по-слаби епизоди) и е твърде малка за да се правят генерални заключения от типа че вървял стабилно надолу,защото това не е така.Освен това като се знае и настронието на турската публика към Джан, рейтингът не е изобщо катастрофален. Естествено връщането на 5 стари сериала няма как да не окаже влияние. Но аз съм сигурна ,че решението за финал или само финал на сезона( кой знае) е решен преди това. Просто динамиката на последните 3 епизода е коренно различна. Освен това едва ли е само рейтинга причината за финал. Язовир и Изумруденият Феникс които са на Фокс, се върнаха с много нисък рейтинг вече 2-3 епизода също , ако рейтингът е причината , то първо трябва да спрат тях. Преди месец бях чела интервю на Фарук Тургут,за което споменах и тук , че вече работят по следващият проект на Голд Филм и че се готвят да преминат на цифрова платформа. Кой знае, ако турската аудитория не иска продължение на МГ, а има международен интерес може да има и продължение на цифрова платформа. Само те си знаят.
Обяснявам се за последно по този въпрос - изобщо не анализирам колко, защо и как. Само подчертавам, че в този проект всяка следваща серия е с по-нисък рейтинг, с изключение на 4 бр.
Дори от 10 да започваше, подобна посока на гледаемостта определено говори за "нещо гнило в Дания".
(Справка Вятърничавия - от къде тръгна и до къде я докара с рейтингите тоя петък)
Когато започваше Грешния в тази тема се завихри дискусия дали и доколко е важен режисьора.
Три месеца по-късно се вижда, че при ялов сценарий и най-великия режисьор, както и несъмнените старания на актьорите,  не може да спаси проекта.

# 288
Има сериали, които предизвикват някакъв фурор, дали заради сюжет дали заради ГГ, заради химия все едно има ги. Птичката беше такъв, всички мисля сме го гледали и знаем как имаше локуми, безмислици и прочие...иии рейтинга не беше особено висок и го местиха, но е факт, че продължи много дълго за ромком. Този сезон нещо фокс се полакумиха ли не знам, със седем дневна седмица да имат девет-десет сериала малко не виждам логиката на цялото нещо.
Аз си мисля, че много разчитаха на МГ за това и го сложиха в петък (все пак още от началото се знаеше кои сериали ще се завърнат на есен точно в този ден). Сериала започна обещаващо, но СЦ отново оплескаха нещата- лично мое мнение! Заслужаваха поне обмислен финал, но няма да го получат, което е жалко за целият екип и за всички актьори.

# 289

Обяснявам се за последно по този въпрос - изобщо не анализирам колко, защо и как. Само подчертавам, че в този проект всяка следваща серия е с по-нисък рейтинг, с изключение на 4 бр.
Дори от 10 да започваше, подобна посока на гледаемостта определено говори за "нещо гнило в Дания".
(Справка Вятърничавия - от къде тръгна и до къде я докара с рейтингите тоя петък)
Когато започваше Грешния в тази тема се завихри дискусия дали и доколко е важен режисьора.
Три месеца по-късно се вижда, че при ялов сценарий и най-великия режисьор, както и несъмнените старания на актьорите,  не може да спаси проекта.

Няма нищо гнило в Дания за мен, нещата са си ясни и причините доста многопластови. Рейтингът беше по-скоро стабилен, + и -  с малки величини са си нормални.( И 4 серии от 9 общо(преди конкуренцията) са да кажем половината, така че не говори за никаква гнилост в Дания Simple Smile )
Аз не съм чела тази дискусия, но мога да кажа че режисьора е един от най важните за успеха. Сценарият е важен несъмнено,но ако режисьора не си свърши работата и  сцените, позицията на камерата не успеят да събудят интереса и чувствата на зрителя, пиши проекта отпаднал. Точно затова много хора мислят че нямало достатъчно химия. Актьорите и да си вършат работата перфектно, ако камерата не е на място да покаже каквото трябва, няма как да се усети това от аудиторията.Режисьорът е този който направлява вниманието на зрителя. Ако е само до скрипта,ще си четем само книги.

Като се заговорихме за рейтинги и спиране на сериали ето Любовта не вярва на думи , много елементарен за мен сериал, може да се види какъв е рейтинфът им на 12-13-14-15-16 епизод, въпреки всичко го избутват до 30. Така че ние тук си говорим и търсим под вола теле, а нещата се решават спрямо кой знае какво Simple Smile

https://www.egitimsistem.com/ask-laftan-anlamaz-reyting-sonuclari-47945h.htm

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 21:31 от nikolexa

# 290
Мислех по ред причини да не коментирам повече, но последната новина няма как да ме остави безразлична.
Тъжна, но логична новина за предсрочен финал на любимия ми през този сезон сериал. Тегаво ми е, не крия, но и разбирам донякъде защо се случва това. Очевидно е, че целият екип работеше под голям стрес, за да угоди на всички - зрители, чуждестранни и турски, продуцент, телевизия, цензурата... В последните епизоди изобщо нямаше целувки, докато няколко серии назад постоянно се целуваха. Всички целувки бяха наблъскани в един епизод. Тази рязка суша в интимностите за мен не е случайна, в стремежа си да се задържат по-дълго на екран, сценаристи и екип направиха много компромиси и залитнаха в грешната посока. Това няма как да не се отрази и на актьорите - в един епизод "целувайте се", в следващия - "бъдете сдържани"... Ами побъркаха се хората! Началото беше повече от обещаващо - модерно, свежо, нетипично за турски сериал, но за съжаление се поддадоха на коментарите и с течение на времето паднаха в жертва на клишето, в последните серии сценарият почна да издиша от чудене как да го направят по-интересен за драгия турски зрител... Въпреки че на мен миналата серия ми хареса, беше много романтична, но от тази и аз останах разочарована - Йозгюр и Езги наистина започнаха да се държат като приятелчета, които просто са привързани един към друг.

Според мен е голям стрес да работиш под напрежението, че всеки момент могат да прекратят работата ти. Аз мисля, че все пак от екипа не са очаквали да ги резнат така внезапно, 14 епизод е вече заснет, мислеха да вкарват нова героиня, чиято поява подготвиха още от 13 серия с разговорите между Сердар и Толга. Тази седмица се говореше, че са замислени 20 епизода с готовност дори да снимат още, ако рейтингът се вдигне. Не му дадоха голям шанс обаче... Аз се чудя сега дали ще презаснемат 14 епизод, поне края му, за да има някакъв логичен завършек. Искаше ми се да видя така бленуваната сватба между Езги и Йозгюр - ако сценаристите знаеха за края, падналият на колене Йозгюр наистина щеше да й предложи брак, а не слушалки... Сега какво ще измислят, за да го закърпят, или още по-зле - да го оставят недовършен... Вече има първи фраг, в който няма нищо като за заключителен епизод. Представяте ли си и как се чувства актрисата, която трябваше да се появи в следващите серии (май даже в 14 еп.), чиито сцени сега ще бъдат резнати и вероятно така и няма да я покажат, освен ако не оставят отворен финал.
На мен честно казано не ми се и гледаше такова завъртане на сюжетната линия - поява на бивша на Йозгюр, евентуално бременна/с дете, Езги да ревнува, раздяла, страдания, хайде няма нужда... Очакваше се и Езги да бъде шантажирана по някакъв начин, което е такова клише... Прекалено натоварващо взе да става за романтична комедия. Не могат и да компенсират и откъм романтика, защото са им вързали ръцете откъм романтичните сцени, какво говорим за малко повече страст... Абе голяма резачка е в Турция. Аз лично не смятам да си причинявам повече директно гледане на сериал, докато още се снима - излишни нерви и емоции хабя, твърде много се вживявам.
Не ми се вярва да има и продължение, било то онлайн или по ТВ. Щом за суперуспешната Птичка няма да има продължение, то няма как да очакваме такова за Грешния, който се оказа не дотам успешен проект, за съжаление... Само се чудя в страните, където е продаден - доколкото знам Израел и Испания, дали ще го излъчат все пак, тъй като 14 епизода са много малко, и то с претупан финал, ако изобщо има такъв. Знам, че в Израел излъчването вече е започнало...

И на мен не са ми приятни негативните коментари за сериала и особено за главната двойка, която обожавам, но разбирам, че разочарованието е голямо, затова и аз самата изразявам мнението си с горчивина от случващото се.

П.С. Сега се сетих - ами Джансу и Левент?! И тяхната история недовършена ли ще оставят, разделени заради глезотиите на Зейнеб?! Оффф...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 20:50 от ПiПiруда

# 291
# 292

Не ми се вярва да има и продължение, било то онлайн или по ТВ. Щом за суперуспешната Птичка няма да има продължение, то няма как да очакваме такова за Грешния, който се оказа не дотам успешен проект, за съжаление... Само се чудя в страните, където е продаден - доколкото знам Израел и Испания, дали ще го излъчат все пак, тъй като 14 епизода са много малко, и то с претупан финал, ако изобщо има такъв. Знам, че в Израел излъчването вече е започнало...

Е то на Птичката логично няма какво да и се продължи, 50 епизода, женени с 3 деца, какво да измислят след това. (След това започват драмите Simple Smile )МГ ще видим дали поне ще направят някакъв сносен завършек, ще се разбере дали са очаквали или не.  По принцип четох че Фокс е една от телевизиите които дават на сериалите малко време за да завършат историята.

Що се отнася до успехът, сМГ си има международен успех, без значение че някои от епизодите са по-слабички. Това че турците го бойкотираха не го прави неуспешен като цяло.

# 293
За мен, Фокс от самото начало тръгнаха несправедливо. В началото наблягаха основно на Вратата, постоянни реклами и постове из мрежите, а  за МГ много малко, да не казвам никакво, рекламиране. Махнаха каналите на МГ от youtube и изтриха клипове уж случайно. И накрая в петък са всички сериали, а за Вратата няма конкуренция. Така че, не ме изненадва. Изглежда Фокс предварително са избрали, което не трябва да е така..

# 294
За мен, Фокс от самото начало тръгнаха несправедливо. В началото наблягаха основно на Вратата, постоянни реклами и постове из мрежите, а  за МГ много малко, да не казвам никакво, рекламиране. Махнаха каналите на МГ от youtube и изтриха клипове уж случайно. И накрая в петък са всички сериали, а за Вратата няма конкуренция. Така че, не ме изненадва. Изглежда Фокс предварително са избрали, което не трябва да е така..

Въобще не съм съгласна и казвам защо. Вратата трябваше да почне преди МГ, но смениха режисьора в последния момент или той се махнал, не знам точно как стоят нещата. Та не много добро начало мисля си, и МГ имаше време със седмица даже две да натрупа гледаемост, преди да почне Вратата.
Защо още се сравняват двата сериала....станалото, станало. Защо и кога са решили да го спрат, те си знаят, може и да разберем и ние, може и да не!

# 295
Ами, може и така да е, аз така си мислех, защото най-логично ми се струва. А и такива бяха и моите наблюдения..

# 296

Аз пък съм съгласна с това мнение, но за други неща. Каналите на МГ от youtube  не ги създава Фокс , а Голд Филм , те нямат интерес да саботират проекта си.Защо са изтрити, не знаем, но не е по-горната причина. Но че Фокс си промотираше само другия сериал си беше така.На сайта им на страницата на абсолютно всеки сериал под трейлъра седеше винаги огромен банер на Вратата.Когато лятото имаше само два сериала, четвъртък и петък хедъра им в youtube беше на МГ, през останалите дни на другия сериал. Един четвъртък сложиха този на МГ, след  два часа върнаха този на SCK и после спряха тотално да го сменят. Същото нещо е с постовете на Фокс и в Туитър и Инстаграм.Който държи ножа , той дава и хляба. Но няма какво да се прави. Човешкото съзнание е много лесно да се манипулира,  Доказателство за това е и цялата тая гнусна кампания и срещу личността на  Джан.

Нещо интересно.Ще се радвам ако излезе и вярно  https://magazinajandasi.blogspot.com/2020/09/bay-yanlis-kanal-mi … atin-mi-aldi.html

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 22:10 от nikolexa

# 297
Като казвате за продължение на Птичката, ми се отваря старата рана от миналото лято..Pensive
Помня как гледах последния епизод с нарастваща паника, защото повече от половината вече беше минал, а събитията бяха по-заплетени от всякога и ме караха да негодувам на глас.
Беше много унизително и несправедливо след всичко, което бяха преживели Санем и Джан - първо заради собствените си инати, неувереност и принципи, после заради тъпотиите на родителите си и безкрайните намеси на махленските типажи - и накрая ТЪКМО отново намериха път към себе си (епизодите от 40-50 бяха като убедително ново начало за тях - след като вече са изстрадали липсата, през болката бяха осъзнали какво наистина значат един за друг, вече бяха узрели за истинска връзка) и ХОП - тази катастрофа, с типичното за сапунките клише - загуба на паметта.
Не само това, ами и първата (поредната) въртиопашка, която се завъртя край Джан и както всички останали преди нея, реши, че има право да претендира за него, въпреки че уж знаеше за Санем и любовта им.

Малко избрани моменти за носталгия
Края на Птичката ме просълзи, защото бях много инвестирана в героите, НО никак не беше изпипан. Свърши с тооолкова много недовършени сюжетни линии, които заемаха голяма част от сериала, например мистериозното село на Джей-Джей, какво стана с Дерен и онзи момък от чифлика, как така майката на Джан изведнъж омекна към Санем, при положение, че до последно ги саботираше, въпреки че вече бяха разделени от година....

Та след това дълго предисловие искам да кажа, че никак не е справедливо да се спира сериал така.
Ако ще е кратък - да се знае отначало, за да може да се разпредели действието и да се усеща като плавно и логично...вместо хората да очакват, че ще има още 10-20 епизода, да правят пълнеж и след това да се окажат пред свършен факт, че е трябвало да използват последните епизоди доста по-различно.
Не са виновни нито сценаристите, нито режисьорът, най-малко пък актьорите.

Аз Джан мога да го гледам и без реплики и сериал - ей така само да се разхожда и да мята погледи ми стига. Ама не е в това въпросът. С Езги дадоха всичко от себе си, останалите също имаха интересно израстване, просто не им дадоха шанс да се доразвие историята.

Поне имам утеха, че започва новия сезон на ДЕК. Червената стая дали ще се превежда? Стана ми интересно да го гледам и него.

# 298
РП е някакво дизи-феномен /въпреки недостатъците му/. И заслугата е на целия екип. Жените се размечтаха за такава любов, мисля че заради това постигна голям успех. Джан Яман стана толкова известен от ролята си на Джан Дивит. Фенките по света ще изгледат МГ заради него, но той не може да направи сам сериала.
С кой искате да играе в следващия му проект?  

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 00:39 от Florale

# 299
РП е някакво дизи-феномен /въпреки недостатъците му/. И заслугата е на целия екип. Жените се размечтаха за такава любов, мисля че заради това постигна голям успех. Джан Яман стана толкова известен заради ролята си на Джан Дивит. Фенките по света ще изгледат МГ заради него, но той не може да направи сам сериала.
С кой искате да играе в следващия му проект? 

Много добре казано. И на мен лично този сериал, пък макар и дизи ми влезе в топа, въпреки някакви минуси. Честно казано, дори приятеля ми го изгледа, а той изобщо не си пада по такива филми, нито по сапунки, нито по романтични комедии, и учудващо за мен го изгледа до края и му хареса.
Колкото до това с кой искам да гледам Джан в следващ проект, аз съм пристрастна, но много ми харесват с Демет и искам пак с нея! Много ми липсват честно казано. И да, Джан, колкото, и да е талантлив няма как сам да изнесе МГ.
А колкото до Джан Дивит, как да не искаш такъв мъж до себе си, то не е визия, то не е поведение... 🤩😊Нереален е, ясно, ама мечтите са безплатни. Е, не е без кусури, ама се преглъщат... 😆

Общи условия

Активация на акаунт