За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 488
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Вкъщи от пробваните, одобриха тая рецепта. Не че често им ги правя, но все искат от тях. Ако си имате своя рецепта на вкусно тесто, използвайте нея. Правила съм ги и с обикновено тесто с мая, но ми харесват повече с тестото на постните захарни кифлички. Не правя овесено мляко, а използвам вместо него същото количество пресно мляко.

# 586
Искам да правя еклери, но за различни дни. Мога ли да изпека повече, като част напълня след два дена? Могат ли да се съхранят и ако да -как.

Аз съм замразявала еклери понеже ми бяха останали повече от необходимото. с
След седмица някъде ги извадих, само че ги ползвах за кремче в чашка, като направих яйчено-шоколадов  крем и ги залях. Нямаше никакви проблеми, ти може като ти потрябват да ги извадиш да се отпуснат и да ги напълниш с каквото решиш.

# 587
  • София
Искам да правя еклери, но за различни дни. Мога ли да изпека повече, като част напълня след два дена? Могат ли да се съхранят и ако да -как.
Можеш, но трябва да са много добре опаковани ,за да не се овлажни черупката. Не бих ги държала в хладилник/фризер, защото след като се размразят ще се получи конденз, а това е пълен провал за всяка една черупка на еклер

# 588
  • here and now
Трябва да направя крем супа от броколи с пилешко месо.
Мисля да сложа пилешкото да се свари с морков, картоф(необходим ли е?), стрък целина. След това махам месото добавям броколите да омекнат, пасирам и връщам месото на парченца. Ще сервирам с крутони.
Нещо пропускам ли?

# 589
Купувала съм няколко пъти замразени еклери от различни вериги. Не са като пресните, но са горе-долу прилични. Щом масово се продават замразени, явно не име противопоказно.

# 590
  • София
Трябва да направя крем супа от броколи с пилешко месо.
Мисля да сложа пилешкото да се свари с морков, картоф(необходим ли е?), стрък целина. След това махам месото добавям броколите да омекнат, пасирам и връщам месото на парченца. Ще сервирам с крутони.
Нещо пропускам ли?

Крем-супа от броколи и моркови - първо свари пилешкото и след това продължавай с бульона му.

# 591
Не искам да замразявам, прилични не ми вършат работа Sunglasses

# 592
Момичета, влизам с едно бързо питане. Много бързо хапнахме 3 литровото бидонче с царска туршия, сега мога ли да използвам останалата марина (сок) като сложа наличните ми зеленчуци (зеле, зеленини домати, моркови, чушки) или да направя нова марина?

# 593
Ще има ли проблем, ако направя баница вечерта, а да я изпека сутринта? Заливката кога да я сложа?

# 594
Аз идвам с тъп въпрос.
Как да преценя колко ориз да задуша за пълнени чушки?Grinning
Всеки път ми е в повече.Не,че е драма,защото го сипвам между чушките,или го замразявам,но това е всеки път.

# 595
  • София-Младост
Layla5
Аз слагам по 1 суп. лъжица на чушка. Обичам да ми остава то сместа, винаги я разпределям около чушките.

vermilion21
Преди печене. Или запечи малко и след това залей.

# 596
Ще има ли проблем, ако направя баница вечерта, а да я изпека сутринта? Заливката кога да я сложа?
Преди време и аз питах същото Simple Smile
Пробвах и двата начина. По-добре става, ако я залеете сутринта, поне според мен. Нареждам си корите със сиренето между тях(и масло, ако слагате) и сутринта я режа и заливам със смес от яйца, Кисело мляко и малко газирана вода Simple Smile

# 597
Здравейте! Искам да опека тиквички на фурна Инса станат сравнително хрупкави, въпреки че ми се получават едни размекнати. В какво да ги овалям ( като изключим яйце) преди да сложа брашно, тъй като са сухи и не полепва добре по тях?

# 598
  • София-Младост
Яйце, брашно, яйце и накрая пармезан (или подобно  твърдо сирене). Или без първото топване в яйце, директно в брашно, те и без това са важни и ще полепне брашното.
Нарязани на пръчици ги правя аз. И са вкусни докато са топли.

# 599
  • София

За 1 път взимам от това синьо сирене и за 1 път опитвам такова въобще, досега не съм яла точно синьо..... Не ми харесва, мирише ми много гадно! За сметка на това съм взела обикновенно, сметана, топено сирене, кашкавал та въпроса ми е ще стане ли само с тези продукти (+бекон и картофи) запеканка с 4 сирена?
Прилагам снимка с продуктите

Общи условия

Активация на акаунт