Градинарство - моето хоби 26

• 33 437
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Ако ги вали сняг сакисиите, ще замръзнат луковиците вътре. Изпробвах го вече. Само на теория звучи успешно.

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще снимам. Simple Smile

# 152
  • под тепетата
Аз съм правила следното: Засявам в саксия луковиците ( в пробита кофичка от кисело мляко), заравям на двора. Към средата на февруари отравям, измивам и вкарвам на топло. За около две седмици имам лалета, нарциси, зюмбюли.

# 153
  • Горна Оряховица
След голямо ровене се сетих - Калдъръмче

Та нещо от сорта искам. Ще прочета и за другите, които споменахте, пък да видим какво ще сложа в саксиите.

# 154
Можеш да ги посадиш ранната пролет -февруари, март. Но чак след слани се изнасят навън, т.е. май. Каква е точно идеята ти? Кога искаш да цъфтят растения в тях?
Ако са изнесени на сняг, първо ще си съсипиш сандъчетата за нула време, защото водата в почвата ще изкриви пластмасата и ще я раздуе(от преминаване в лед и обратно), второ ако сложиш луковици ще замръзнат и умрат, семена за първа година също не е разумно,ако не са аклиматизирани.
Ако е зор ранна пролет да има нещо,си направи разсад февруари или си купи готов разсад, примерно теменуги. Те започват от февруари да цъфтят. Разсад също се продава още тогава.

# 155
Биляна, страхотна идея Flowers Hibiscus Имам още незасадени луковици, ще пробвам и така.

# 156
  • под тепетата
Благодаря , Phloxx! Тези са от тази пролет, за подаръци.

Не помня тук ли писах, че преди време си купих от Билла жива мента. Едното коренче още на 2-3 ден изсъхна, но другото върви много добре, пу-пу!

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 16:55 от bilqna_69

# 157
  • Бургас
Пиша няколко дена, откакто сте питали  и писали за домати и круши и т.н.
Аз ката обера зелените домати ги поставям в пластмасови касетки , високи около педя и повече. Нареждам касетките върху маса, под навеса, по 2-3 една върху друга, и ги покривам с нещо  от плат-черга, одеало, китеник. Като отида след около седмица, някои от доматите са се зачервили и са готови за салата, а ако са много- направо ги консервирам. Нямам възможност да ги редя само на един ред.
По същия начин съхранявам и крушите и ябълките, когато ги има.
 Относно пръскането на дръвчетата- с това се занимава мъжът ми, който просто се консултира с агрономката от агро-магазина. НО ако не сте решили да се инатите и да не пръскате нищо и с нищо, най-важно е есенното пръскане, така че поне него не си спестявайте.

# 158
Започнах с резниците на сакъзи и мушката:

Купих сандъчета от homemax 5 за 11 лв. комплект. И торопочвена смес беше около 6-7 лв. Тези дни хващам мъжо да наторим двора и да заложим луковиците.

# 159
  • Бургас
Започнах с резниците на сакъзи и мушката:

Струват ми се малко дългички резниците , а мисля, че ще бъде по-добре да не са със цвят.
http://kyshtaigradina.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0 … 0%B0%D1%82%D0%BE/

# 160
Ето от тук взех информацията. Не го правя за първи път и до сега все са се хващали.

https://zelendom.bg/sakyzcheta/

# 161
  • Бургас
Ето от тук взех информацията. Не го правя за първи път и до сега все са се хващали.

Извинявай.
И благодаря за линка.

# 162
  • София

Много благодаря и аз за линка. Ще опитам и по този начин, че хич не ми се получава.
По един резник ли в кофичка слагаш?
Може ли да ми кажеш след като имаш опит, на каква температура ги държиш през зимата и колко често горе-долу ги поливаш?

# 163
Предни пъти слагах по един резник в кофичка, но сега реших да слагам направо в сандъчета. Държа навън, докато времето го позволява, а после прибирам в една стая, която обаче не отопляваме. Поливам не много често може би на 10-тина дни.
Имам и голям успех (за мен) с 2 орхидеи, които гледам в същата стая вече 2 години. Слънчева, малка, но не я отопляваме.

Много благодаря и аз за линка. Ще опитам и по този начин, че хич не ми се получава.
По един резник ли в кофичка слагаш?
Може ли да ми кажеш след като имаш опит, на каква температура ги държиш през зимата и колко често горе-долу ги поливаш?

# 164
  • София
Някой дали може да познае сорта на тази ябълка?
Скрит текст:
Комшията я има и много ми харесва. Знам, че сега е момента да се садят фиданки и искам да си поръчам от този сорт. В момента е идеално узряла, но той не помни как се казва.
Приемам и предложения за други сортове, за момента сме решили да насадим по една ябълка - жълта, червена и зелена. Евентуално като горната червена, отделно Златна превъзходна и Грени Смит. Ако някой има препоръки за по-добър вариант за жълта и зелена ще съм благодарна да се включи. Ще се садят в село близо до Елин Пелин.

Общи условия

Активация на акаунт