ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 320
  • 780
  •   1
Отговори
# 360
Ахаха, моят се прибра в 15ч, излезе в 15:15, после се прибра от тренировка в 19ч и тепърва ще учи.
Същински майчичко,  аха да му направя забележка и баба му ми напомни младостта. Дано помни нещата от часа още.
Днес правили контролно, намерил си две грешки на думите и сега стискам палци да са само толкова Simple Smile

# 361
  • Между гори и планини
Моя се прибра в 14.30, каза че е много уморен, обядва, разходи кучето и седна към 16ч да учи. Вече съм бясна на учителката по английски. Дава им големи домашни - няма проблем, но още нямат нито учебници, нито помагала. Очаквало се края на другата седмица да дойдат. През това време децата снимат домашни с телефон . И се зверят, за да пишат целите упражнения. Защо да му се невидим, не им копира? Само един клас са, не са няколко! После 8 задачи по математика, после информатика , късно вечеря, късно се къпе. Иначе в 20.30 трябва да е в леглото с книжката, да си прочете една глава и да спи. Добре, че чак в 8ч идва автобуса за училище и може да спи до 7ч.

# 362
На фона на вашите деца се чувствам неудобно с моя. Прибрал се е към 13:30 и след това "живот, здравей". По математика досега са имали само един час и съответно още няма какво да учи. По английски всичко си знаел. БЕЛ не го брои. Правели преговор още и да, всичко си знаел.

# 363
Дидия, обсъдила съм точно това което си писала и което съм цитирала поради тази причина. Нищо не съм вадила от никъде. Обясних достатъчно подробно, че не може да се разчита на индивидуалните качества на учителите, защото те са много различни. Затова програмите следва да са направени така, че да постигат заложените цели. По ФВС това не е постигане на средни норми по бягане на 30 м и други такива "занимания". Предметът е безкрайно полезен, стига да не бъде безкрайно опорочен по такъв начин.
...
Моят човек е адски ангажиран. Учат до към 15.00 часа, след което се прибира, ходи на тренировка и сяда са учи новите думи, граматика и т. н. И то става време за сън.
Дори по философия имат домашни.

# 364
  • Някъде в Европа...
На фона на вашите деца се чувствам неудобно с моя. Прибрал се е към 13:30 и след това "живот, здравей". По математика досега са имали само един час и съответно още няма какво да учи. По английски всичко си знаел. БЕЛ не го брои. Правели преговор още и да, всичко си знаел.
Стон, не си сама 😉...
Прибра се в 2 ч, в 4 ч вече бяхме по центъра да му определим менюто за РД (в петък), след това излезе с колелото и се прибра в 21 ч..легна току-що...Сякаш се примири с мисълта, че ще става в 6.15 ч...
Ама и аз признавам без бой, че въобще не смятам тази година да го следя и натискам като миналата...Да се оправя..пък и продължавам да си мисля, че като стане студено ще ги затворят вкъщи...Някак си това дистанционно пречупи всичко в мен - правиш усилия, даваш всичко от себе си и накрая бам - всички вкъщи...

# 365
А при моя човек тази година с новия език се очертава много по-натоварена от миналата.

# 366
  • София
Моят също не се преуморява от писане. Още не им дават толкова много домашни. Философията им примерно, е във вторник и още не са имали, не знам как ще му се стори. По цял следобяд са навън, прибират се по тъмно. Но му се вижда края вече - като идва по-хладното и дъждовно време.
Днес нещо се ядосал на учителката по ИТ. Леко истерясала, че имало карантиниран клас и говорила, че не иска да се зарази и тя и да пренесе на майка си ковид. Ми, никой не иска. Отделно пък в класа на малкия има една девойка, дето вече 3 дни я няма на училище и споменават, че ще се свържат с РЗИ вече. Дано не е това. Просто тази година ще е прекрасна...
Блу, благодаря за инфото за Школото! И аз го видях. Те пък днес им върнали свидетелствата, та си го имам вече. Както и една бележка до директора на старото училище - че е преместен. Никой от класа не разбрал какво да ги правят. Аз се изненадах, защото вече ни даваха подобна и още веднага я занесохме в канцеларията.

# 367
  • sofia
Нормално е децата, които са учили няколко години АЕ да го дават малко по-лежерно първите месец, два. Все пак си имат домашни, думи и изписване, макар и не в огромен обем. Доволна съм от домашното по МАТ - 20 задачи, без да са твърде трудни,  но достатъчно да събудят задрямалите теореми в главата😉 По философия - тема за разсъждение, която ми е трудно да повторя, с минимален обем от 4 страници. По БЕЛ още преговарят.

# 368
Ния е възхитена от философията. Обмислям днк тест.

# 369
  • о`майна лунна нощ е
Аз, доволен!
Изтъргувах едни слушалки срещу 5 или 6 на изпитване по немски. Позволих му да си ги купи и така имам коз да му взема нещо, ако не ми "плати" с много добра оценка. Прие сделката, ама го дострашало днес да се изправи по желание. Нищо де, аз знам да чакам.
Влезнах в детската преди малко ... Добре дошли на третата планета. Извънземните точно кацат

# 370
  • у дома
Стон, не си сама 😉...

Прибавям и моето към същата енергоспестяваща група,само където е 2ра смяна и спи до обяд,а нощем виси на компа.  По АЕ викам по него от събота да учи,вчера също и о чудо днес на контролното по АЕ не се бил справил перфектно ,защото му се спяло-за контролното въобще не бях уведомена,че ще има ...Ние сигурно сме единствените,които сменят смените всеки месец,а не на срокове,та след седмица ще е 1ва смяна.

# 371
  • софия
Ния е възхитена от философията. Обмислям днк тест.
Точно прочетох тоди виц:
"Развод.
Жената:
- Детето ще остане с мен! И без това не е твое!
Мъжът:
- Ами… то не е и твое…!
Жената:
- Как така не е мое?!
Мъжът:
- Нали помниш като бяхме в родилното… каза ми да сменя детето, щото се е наакало… и аз го смених!"

# 372
Нашите вчера са правили контролно. Забравил да си научи спрежението на avoir, защото си мислел, че първо ще го упражняват и тогава ще ги препитва. Контролното е било на изрази и глаголи, писал нещо:grinning:
Втората задача му била вярна, част от изразите също, но оплескал този глагол. Затова децата трябва да се следят какво учат, поне в началото.
Седял на последния чин и чакал скоро преместване, както винаги се случвало, защото ще видят, че си  "подремва".
За философията разбрах, че миналата седмица са обсъждали защо се казва, че децата понякога са по- мъдри от възрастните. Другите говорили по темата, а той се сетил за нещо за невронните връзки, но си замълчал. Явно няма да е неговата наука.
Издивява, ако го разпитвам. Вчера ми каза, че е играл една игра по телефона с момчетата и после ми се подиграва дали съм се успокоила, че вече е социален тип.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 06:37 от Amanda.D

# 373
  • София
Аманда,имаш повече информация от мен въпреки мълчанието му.Аз питам, разпитвам,и пак не знам нещата по същина.Знам за контролното ,госпожата е казала че не очаква след 3 днинупене на френски да да перфектни.Редовно ще има такива текущи контролни без предизвестие.

# 374
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ема не мързелува, но е факт, че в момента няма много зор с АЕ. По математика учителката им дава по няколко страници със задачи. Много е харесала философията, но според мен е нормално за тази възраст, защото точно сега започват да ги вълнуват "вечните" въпроси.

Забравих да ви кажа, че Ема се отказа да си боядисва косата за първия учебен ден и вместо това пожела да си направи втори дупки на ушите. Аз се съгласих, дори отидох с нея да й пазя страх и си направих и аз 😉

Общи условия

Активация на акаунт