ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 571
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
  • гр.София
За момчетата-спорт му е майката. Аз съм много антиспортна натура, но това вътрешно убеждение ме е водило и не сбърках- това,което разви у големия,гледам сега помага и при щерката.  Аз не мога да ги възпитам така,признавам си. Организираност и без време за глупости. С баща им имахме разногласия,че заради спорта ще пострада ученето,но напротив-стават и по-ученолюбиви.
За девойката не смея да се похваля,но все по-често е с книга в ръка. Писах в началото на 7 клас,че не знам как ще пребори НВО такова нечетящо дете.  Не е висока литература,но отнякъде да започне. Първо прочете романите на любимите влогъри. Иначе учебната литература чете-не мрънка.

Ще гледам и аз филма,без да съм върл рокфен. Вкъщи сме си меломани всичките, с разностранен вкус,без чалга,
 и всеки е окабелен със слушалки,дори докато учи.
Днес мисля да идем на концерта -протест. Поне малко от съпричастност,че ме е срам,какъв живот изградихме за децата.

# 691
Сани, Любче, аз не съм се карала за контролното, защото той доста обективно се самооцени още същата вечер. Знаех какво да очаквам. Баща му обаче не беше подготвен, а държи много на чуждия език. Даже ми каза да спра да го занимавам с тая математика, защото сега му е годината за учене на френски и другото не е важно.
Детето твърди, че част от глаголите, които учат невинаги ги има в учебника в конкретния урок и малко се обърква къде да ги търси. Ще му взема някоя граматика отделно. Иначе учи думи с кеф. Вече не се оплаква от френския и много си харесва учителката, която е и класна. Пу, пу.  
За Тик Ток научих тук, после видях, че малкият ми го в инсталирал на телефона. Брат му каза да трия "тази малоумщина".
blanc, моят си тренира сам, но така и не се запали по организиран спорт. Иначе всеки ден прави лицеви, коремни, набирания.

# 692
  • Между гори и планини
За спорта съм много съгласна. Във Варна моя беше през ден в залата по лека атлетика, няма зима, няма лято. Но като дойдохме тук имахме време за адаптация. После искаше да ходи на джудо при класният си, но то е много неудобен за нас час - в 16ч, след като се е прибрал в 14ч, обядва и трябва да учи. И така си остана.
Пролетта се записа на спортно ориентиране, но тъкмо почнаха и спряха. Иначе е чудесно да прекарва време сред природата. Ще видя пак да се запише. Дори и зимата в тъмното ходят да се ориентират.

# 693
  • гр.София
Разбира се,че не при всеки е приложимо,или нещата не се стичат както трябва,но е едно от много добрите решения. За спорта пиша.  
И се радвайте,че си падат по девойки -).

# 694

Заредила съм го подобаващо по английски, само да му се учи. Всички учебни неща обаче ги поглежда с доста тъжна физиономия 🤣
Аз съм твърдо за спорта, но и с набора организиран спорт не се получи. От петгодишен ходеше на спортна гимнастика. Отначало само два пъти седмично, от първи клас - всеки ден. Едва устиска в трети клас, заради отбора, и после се отказа. Много го харесваха треньорите му, голям потенциал имаше, но пусти инат. Той не обича да му казват какво да прави. Много упражнения останаха ненаучени, защото си реши, че не може да ги прави, не иска да ги прави и т.н. Сега брат му е сред най-добрите в страната за възрастта си, а не той беше детето с потенциал за голяма гимнастика.
После се записа на бокс. За кратко. След това спортна стрелба. Половин година. И там много го харесаха, но му доскуча.
След това ориентиране. Същата работа. Много го харесват, бързо схваща, добре се ориентира, но го мързеше  да тича. Отказа се и от ориентирането.
Сега кара колело. Запали се пак да тренира за сила и ходи почти всеки ден в залата по гимнастика да си прави упражнения.

# 695
  • София
И моята девойка доста излиза, но пък и учи.
По Бел и Мат имат входни нива другата седмица; вчера прави онлайн тест за домашно по математика. Ми нищо не е забравила, особено по геометрия е пушка. Явно с целия зор за НВО финишира с доста отработени знания по този предмет. По Бел обаче я гледам, че се мръщи; каза, че доста трябва да преговаря.
Иначе нещо икейско сглобявахме вчера -ох, ох, ох! Моя милост две. Една седемдесет и осма от милиметъра се разминават две дръжки, то с лупа се вижда, пък и няма как да стане по-прецизно, а на нея това ѝ боде очите. 😁

# 696
  • софия
Моята всичко е забравила. Не може да си реши задачите от домашното по мат, но проучи кога има консултации. Подозирам, че ще я домързи и ще опре до баща си.
Ред, нямам личен опит, но съм чувала, че Девите са много пунктуални 😂

# 697
  • София
Хаха, не знам, Звънче!
По-досадно пунктуален човек от себе си не познавам, пък съм Змиеносец, официално Стрелец. 😁
Обаче девойката е на път да ме задмине, аз не бях такава на нейната възраст. Викаш от зодията е. Ама то страшно ще стане значи. 🤣

# 698
Всички Деви, които познавам са така. А и само от Дева съм чувала, че часът е 9:14, нормалните хора закръгляваме и казваме 9:15, дори да пише 14 Simple Smile

Аманда, нямате ли и граматика към учебния комплект? При нас има: учебник, УТ и граматика (на друго издателство е, но си влиза към материалите за учене).

# 699
  • Sofia
Ред, нямам личен опит, но съм чувала, че Девите са много пунктуални 😂
Да не са ти вкъщи 😆 Но не са по-пунктуални от Лъвиците😃

# 700
  • София
Мария като спомена за часа, пак се сетих за любимите ми тънкофини и лападунди. 😁
Би трябвало да не е много сложен езикът на Андре Мороа в точно тази детска книга; може да си я четете следващото лято на френски. 😊

# 701
Мария, вярно, че имаме.... Съвсем я бях забравила. Аз я взех тази седмица, защото беше забравил да си поръча с общата поръчка на класа на учебници. Мислел си, че има всичко... И съм я оставила в чантата . Мерси!
Но ми се стори, че са предимно упражнения, а не структурирано с правила.

Ужас, нещо противоположно на Дева съм.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 14:07 от Amanda.D

# 702
  • Между гори и планини
Ох, моя направи теста към учебника - 28 от 30 точки, чак ме изненада. Следобед бърз преглед на български език, че граматиката е майко мила! По литература толкова много учиха, че вече ми цитира произведения в разговорите.
Абе, хубави са ни децата! Само да са живи и здрави, да бъдат щастливи и да си сбъдват мечтите. Ще видите, че на финала, като погледнем назад, ще се чудим, защо сме се вманиачавали толкова.

# 703
Аз от моя младеж съм много доволна. Явно още не го е блъснал яко хормона. Единственото, от което се интересува е неговото безценно - компютъра.
От училище се прибира директно вкъщи, защото го чака неговото безценно.
В училище все още не ги натоварват толкова, колкото очаквах. Ето защо го карам да решава допълнително задачи заедно с баща си. Отдавна е възприел, че насоките, които му давам са само в помощ за развитието му и е наясно, че няма да го оставя да не учи.
Винаги сме се разбирали добре, споделя ми ако нещо го притеснява, изнервя и т.н.  Разбира се има моменти, в които се налага да се поскараме във връзка с неговото безценно, но то това си е в реда на нещата. Joy

Чалга не се слуша у дома, не се е слушала и никога няма да се слуша.

Доня Дафина Черешова, поздравления за родителския подход.

# 704
  • София
Абе да не казваме голяма дума за чалгата. 😁
Навремето втрещих нашите, а то всъщност беше саундтракът на Брегович към Underground. Много беше актуален.
Сега ако ме питате, и той си е чиста проба чалга и нищо уау не виждам в него. Аз всъщност и Костурица рязко спрях да харесвам. Ми променяме се като стареем, какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт