Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 48 997
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
90-те на Oway,които са силноизсветляващите им ги смесвам с нормални 9-ки и 10-ки като стой та гледай Grinning. Оксидант 1:2 смес от 9 и 12%,но съм се правила и с чиста 12-ка и с чиста 9-ка.

wanko29
да си блондинка с прилична коса не е никак лесно и евтино. Цяла наука си е поддръжката на такава.
Толкова светло русо най-добре се поддържа в салон от кадърен колорист. Корен се изсветлява супер внимателно,за да не попада концентриран продукт върху вече изсветлените дължини,задължително се ползва плекс.....За домашна грижа- качествени шампоани,маски,финиши. Термозащита задължителна даже две ако се ползва преса и маша,терапии поне веднъж седмично,тониращ шампоан също поне веднъж седмично и така.....

# 616
  • BG-DE
Принцеске, дали би могла да ме ориентираш в какво съотношение да смеся 8-ца и 12-ка за да получа 9-ка. Поръчах 2 бои 12-ки, защото мислех да се правя много светла но сега установих, че варианта 9-ка с 9% ми е ОК 😊 Иска ми се ако мога да оползотворя поне част от вече поръчаните бои но ако не става пак ще поръчвам 😊

# 617
  • Варна
2 части 8-ца към 1 част 12-ка ще даде горе долу деветка.

# 618
  • BG-DE
Благодаря, а с оксиданта как да процедирам 🤔 мисля да направя две смеси едната с 12-та + двоен оксидант и една с 8-та 1:1 и после да смеся двете, малко е кретенско ама друго не измислих 😂 ОК ли е така?

# 619
  • Варна
Ами....прекалено сложно става според мен. Директно бих си смесила 9-ка и 12-ка 1:1 Grinning.

# 620
Момичета, някой може ли да ми помогне как да постигна този цвят:

В момента се боядивам с 8,21 и оксидант 6 на Compagnia Del Colore. Из косата имам и кичури.

# 621
И аз влизам с питане към ползващите Oway боя за коса.За втори път се боядисвам с нея, като първия използвах 9 оксидант и имаше разлика в корена, сега взех 12ка, като боята е 90.00 и 0.0 смесвам равни количества от двете, и с 12ка оксидант пак има разлика в корена, не е толкова голяма, но я има, което не ми харесва.Основата ми е между 6ца и 7ца, като до сега използвах силно изсветляващата боя на кидра, никога не съм се обезцветявала преди боя. Какво мога да направя за да засиля oway, защото съм много доволна и искам да я ползвам, но пък бих искала да избегна разликата,която се получава?

# 622
Здравейте. Знаете ли дали има в електронен вариант книга на Маргарет Атууд "Заветите" дори и платено да е.

# 623
  • Бургас

Днес ме боядисаха. Първо свалиха цвят (обезцветиха дължини), после боя. За корените - само боя.
Малко се бях поуплашила от обезцветяването, да не изгори много косата, защото съм с много тънък и фин косъм, но няма видими поражения за сега.

Сега до колкото разбирам трябва да подменя козметиката с подходяща такава. Имам шампоан с лилав пигмент на Лакме, които вероятно ще влезе в употреба.
За сега съм със серията на Лакме био арган (шампоан, маска, отделно масло за след миене). Ползвам си ги от месеци и съм супер доволна (но са ползвани на естествена коса, която нито е горена с преса и т.н, нито са ползвани стилизанти), но не зная дали е подходяща за обезцветена коса.

Та търся съвет за подходящ сет. Четох много за Давинес и има супер отзиви, но никога не съм използвала и не зная. Четох, че правите ампули, терапии. То си е цяло изкуство. Целта е прилично здрава коса Simple Smile

***още не съм се видяла на слънце и дневна светлина. Та утре ще разбера харесвам ли се.

# 624
  • София
Аз съм с тънък и фин косъм, на моята коса най-добре и действа Redken Extreme серията, както и Пролонгър на Лореал, особено много ми харесва кремчето от серията. Всяка седмица до 10 дена си правя терапия Олаплекс, взела съм и няколко лилави шампоана, но още не мога да реша кой ми е фаворит.

# 625
  • Варна
Изрусена коса няма да мине само с Биоарган.....лекичка сравнително и предимно хидратираща серия е. В същия ценови клас силно препоръчвам Олиесета с арган и ленено семе шампоана,маската и олиото. Балансирана,с достатъчно протеин и добро подхранване. Естествено има и много други варианти. Давинес като бранд не ми е особено познат. От тях съм фен само на противокосопадния гел HeartHeart.

# 626
Скрит текст:

Днес ме боядисаха. Първо свалиха цвят (обезцветиха дължини), после боя. За корените - само боя.
Малко се бях поуплашила от обезцветяването, да не изгори много косата, защото съм с много тънък и фин косъм, но няма видими поражения за сега.

Сега до колкото разбирам трябва да подменя козметиката с подходяща такава. Имам шампоан с лилав пигмент на Лакме, които вероятно ще влезе в употреба.
За сега съм със серията на Лакме био арган (шампоан, маска, отделно масло за след миене). Ползвам си ги от месеци и съм супер доволна (но са ползвани на естествена коса, която нито е горена с преса и т.н, нито са ползвани стилизанти), но не зная дали е подходяща за обезцветена коса.

Та търся съвет за подходящ сет. Четох много за Давинес и има супер отзиви, но никога не съм използвала и не зная. Четох, че правите ампули, терапии. То си е цяло изкуство. Целта е прилично здрава коса Simple Smile

***още не съм се видяла на слънце и дневна светлина. Та утре ще разбера харесвам ли се.

И аз в крайна сметка се блондирах. Само че в сравнение с твоя тънък косъм, моят е доста дебел. Използвам русата серия на Керастаз, както и тази с маслата(жълтата), редувам ги. Отделно мажа всеки ден сутрин с арганово масло и вечер с една маска от щраусова мас (само дължини и краища). Засега добре се държи косата ми (месец и половина след изрусяване). Но имай предвид, че моята е с много дебел косъм и много гъста. Освен това ползвам и преса редовно.

# 627
  • Бургас
Нито преса ползвам, нито суша на прическа.
Работя от къщи и духвам само корен след баня. Лятото изобщо не суша.
Днес ми слагаха нещо и при обезцветяването и при боята. Забелязах, че и след двете процедури, освен добавката към боята, имаше и “маска” при измиването.
Дадоха ми по две дозички(маска и шампоан) от Давинес nou nou (за него си питах) и ще го пробвам. И още два продукта на същата марка. За тах най - вече по чуждестранни форуми съм чела.

От Керастаз имам лоши спомени, но пусто не запомних, коя серия. Измих веднъж и просто го подарих.

nad_tab, olaplex 1 и 2 ли ползваш?

# 628
  • София

Да, терапията е 15мл. 1 с 90мл. вода се нанася на измита и подсушена коса, веднага се слага шапка, че тече, оставя се 7мин. и се слага 2 с която се стои, колкото можеш, аз стоя около час.

Моята коса е малко и къса, така че забърквам 5мл. с 30мл. вода, идеално ми наквасва косата.

След изрусяване, едва ли ще можеш само с леко духване в корена, косата иска повече грижи за да изглежда здрава и лъскава.

# 629
  • Бургас

Да, терапията е 15мл. 1 с 90мл. вода се нанася на измита и подсушена коса, веднага се слага шапка, че тече, оставя се 7мин. и се слага 2 с която се стои, колкото можеш, аз стоя около час.

Моята коса е малко и къса, така че забърквам 5мл. с 30мл. вода, идеално ми наквасва косата.

След изрусяване, едва ли ще можеш само с леко духване в корена, косата иска повече грижи за да изглежда здрава и лъскава.
Взех да се плаша вече какво ме чака. В последните 5 години си бях с естествена коса. Но се показаха бели косми. Доста по - твърди и стърчат като антени. Имам спомен от майка ми, че когато правеше кестеняво, белите косми ставаха по - скоро червени. Тя сега е руса и такъв проблем няма. Това беше и причината да не крия белите косми с кестенява боя. Но като ви чета и ме хваща страх.
Да разибрам, ли че без формяне няма да мина? То и аз скоро ще разбера, но нищо.

Скокна ми реклама от рибката за това: https://www.zlatnaribka.com/lalga/ampula-s-algae-za-super-vazsta … algabolster-12-ml - някой ползвал ли е?

За олаплекса ще трябва да си издиря салон в Бургас, да взема да пробвам, преди да купя, че намерих стерсиращи цени и количества. В пъти по - добре е да се взема кит от по 525 мл., а не от травел сетовете от по 100мл. като цена. Ако някой има интерес и иска да вземем и да разделим, бих се включила.

ColorpHlex на рибите дали има добър ефект?

Общи условия

Активация на акаунт