Рак на белия дроб - тема 6

• 58 108
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз ще се ваксинирам. Майка ми болна от рак също ще я накарам. Сигурно няма да е тествана.ч достатъчно. Но тази болест, не искам никой да се разболява. Съпругът ми почина от нея преди седмица. Само на 44г., без никакви заболявания. Майка е в болница с пневмония. Не искам и да мисля някой отново да се зарази от близките ми.

# 241
Insane, прегръщам те!
Майка ми каза да гледам БНТ днес в 7.40-7.50. Говореше хематологът Чавдар Ботев. Попитаха го дали ще се ваксинират. Той изброи 4 ваксини, като първият му избор беше Ново вакс. Но май не тя ще бъде купена в България. Каза, че той самият взима Ремдесивир, който предотвратявал заразяването - каза, че 9% е шансът за разболяване при контакт с болни.
Твърди, че Ковид не причинява пневмония, а някакво особено състояние на дробовете, свързано с хиалуронова и по тази причина не трябва да се лекува с антибиотици.
Разпитах за него и мненията са противоречиви - за едни е гений, за други - луд.

# 242
Insane , съболезнования .И аз не знам ,ни предполагам ще поискаме да я ваксинираме мама.Те са много наплашени ,дори от 10 дена не сме ходили ,те са си насело ,а и баща ми е с диабет и инсулт,Абе страшна работа.Сестра ми го изкара ,ние уж се пазим,но нз,май вече ще се видим другата седмица,когато я карам за да й слагат порта

# 243
  • Пловдив
Insane съболезнования.Отвратителна е тая  болест,напълно непридвидима.

Fani0101.Не сте ли закъснели малко с този порт.Нали приключихте с платината? Тя скапва вените ,от имунотерапията нищо не им става.  Днес ми беше 28 вливка Кейтруда и винаги ми слагат абокат на едно и също място ,плюс за контраста на скенерите  и магнитните резонанси, никакви проблеми с тази вена.Единствено ако се слага абокат по-рано от 2 седмици ,малко по-нагоре,малко по-надолу (на 3 седмици си е ОК)А порта трябва периодично да се промива,трябват игли. На този етап е оправдано само ,ако майка ти има много проблемни вени.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 18:48 от whitefang

# 244
Ами платината спряха ,но Пеметрексед а си продължава ,миналия път и по миналия бая са я бодяли ,докато улучат вена,нз .. сигурно за това

# 245
Insane, много съжалявам! Кураж и сила ти пожелавам в тези времена.

Ние също се чудихме дали да слагаме или да не слагаме порт. В крайна сметка решихме да не слагаме, защото си е операция и бяхме закъснели (ХТ беше свършила). Вече като знам какво дупчене и търсене на вени пада на 3 седмици (контрасти, ИТ, ХТ, кръвни изследвания и т.н.), не бих се замислил изобщо и бих настоявал за порт в самото начало. Особено пък за лечение, на което не е ясно кога ще му се види края (както е ИТ). Не виждам особени минуси - и за медицинския персонал е по-лесно, и на болния му е по-спокойно.

# 246
Ами да,докторката каза ,че може и две години да си продължи точно на това лечение и няма смисъл,отделно Пет скенери и ямр живот и здраве ги правим между вливките.До колкото разбрах се прави с локална анестезия и няма място за притеснение.Промива се веднъж месечно ,надявам се всичко да е наред

# 247
  • София
Insane, съболезнования и кураж!

И аз не ходя при наще вече месеци наред, за да ги пазя, по-добре да помагам от разстояние.

# 248
insane, съболезнования!

Аз не знам дали ще се ваксинираме, много противоречиво съм настроена.

При предишното вливане баща ми се консултира с един от онколозите в болницата за противогрипна ваксина и той му е казал да задържи, каквото и да означава това...

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 15:52 от Bojuri

# 249
  • Пловдив
А аз все си мисля,че в БГ ще има ужасно малко ваксини. Вижте само плановете за производство за догодина на фармацевтичните компании. Предполагам и ще е необходимо периодочно преваксиниране. Булгаристан както винаги ще е последен на опашката .125к ваксини декември = 62хил ваксинирани. Колко са лекарите, а учителите, а полицаите?! 

# 250
Здравейте! Знаете ли дали в почивните дни в онкологията има някакъв дежурен кабинет или спешен център? Бащата на една позната е наскоро диагностициран с аденокарцином на бял дроб. Като цяло е бил в доста добро състояние досега, още са в период на изследвания за имунохистохимия, но от няколко дни се чувства много зле, с разстройство и не се храни и е доста отпаднал. Чудя се къде е най-подходящо да отидат в текущата ситуация и да не ги върнат, за да го види лекар и да се опитат да разберат какво се случва.

# 251
Bojuri,
Онкологията в София, Дървеница ли? Събота и неделя миналата година имаше по 1 дежурен за цялата болница(т.е. УНГ, кожен, хирург или какъвто се падне). Не съм сигурна, че ще му обърнат сериозно внимание, но могат да пробват.
Късмет! Heart

# 252
Според мен гастроентеролог ще свърши работа на първо време.

# 253
Здравейте! Знаете ли дали в почивните дни в онкологията има някакъв дежурен кабинет или спешен център? Бащата на една позната е наскоро диагностициран с аденокарцином на бял дроб. Като цяло е бил в доста добро състояние досега, още са в период на изследвания за имунохистохимия, но от няколко дни се чувства много зле, с разстройство и не се храни и е доста отпаднал. Чудя се къде е най-подходящо да отидат в текущата ситуация и да не ги върнат, за да го види лекар и да се опитат да разберат какво се случва.

Аз бих направил PCR, първо. Стомашни проблеми и отпадналост са симптоми на ковид. При мен точно така започна - със странно усещане в корема и разбутан режим на изхождане. Дадох положителна проба на 3тия ден от тези симптоми.

Ако това отпадне - онколог или гастроентеролог. Би следвало да изключат всякакви метастатични процеси в корема. Отпадналост и разстройство може да са всичко от ковид през гастрит до засегнат черен дроб/стомах/черво. Ако ходят в лаборатория за PCR, може да пуснат и биохимия (напр. АСАТ, АЛАТ, билирубин, албумин, общ белтък, ITT), за да не се разкарват повторно.

# 254
Баща ми прави контролен скенер миналата седмица. Туморът и метастазата са намалели чувствително - това е след трето вливане на химио и имуно.

Общи условия

Активация на акаунт