Рак на белия дроб - тема 6

• 57 856
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Знаете ли нещо, което да се приема при загуба на апетит след лъчетерапия?
Също така, как може да се прецени дали дадено лечение трябва да се смени? Наличието на нови метастази само по себе си достатъчно ли е?
И ако не се смени лечението (зависи дали кръвния  тест ще бъде положителен), текущото лечение дали все още има ефект?

# 91
Лечението обикновено се сменя при прогресия.
По другия въпрос нищо не мога да кажа. Майка изкара два месеца на грозде и ябълки и свали 6 кг...

# 92
Момичета, за пет скенер ни изпратиха указания да купим урографин и вечерта преди изследването да се изпие половината от ампулата, разтворена във вода. На ампулата пише, че разтворът е инжекционен. Трябва ли да търся друг урографин или инжекционният разтвор се разтваря във вода и се изпива преди изследването?!

# 93
  • София
За това не съм наясно. Майка ми пи разтвор преди ПЕТ скенера, но не знам името му, дали е същия.

Преди време бях чела лекарство против гадене, някой спомня ли си? На майка ми е правено лъчетерапия, от това трябва да е

# 94
Не помня никога да сме пили нещо в нас преди ПЕТ, нито преди първия (Александровска), нито преди втория (навън). Може да са му давали/слагали нещо точно преди самия скенер.

Catgirl, имам чувството, че питаш за Зофран, но не съм сигурен. То ли е?

# 95
  • София
Hope, проверих Зофран-а и си мисля, че не е подходящо, защото майка ми приема лекарства за епилепсия.

# 96
Ами ние след лъче бяхме на Деган и беше абсолютно достатъчен. Пробвайте с него може би? Може и при вас да има ефект.

# 97
Норе4с ,ако мога да попитам,на баща ви на какво са му правили лъче,не беше ли само Химио и имуно?Нас сряда ни чака ЯМР а края на другия месец ПЕТ скенер,на едно момиче,с което се запознахме по форумите,майка й с 4 стадий с мети почти във всеки орган и неискайки да я лекуват никъде ,започнаха в една болница Химио и имуно и сега на скенера са й казали ,че почти всичко е много стопено,много се моля и при всички нас новините да са хубави ♥️

# 98
  • София
При баща ми на пет скенера нищо не пи. Може би преди това, ако са му дали нещо. Иначе той започна комбинирана лъче и химиотерапия. Мина първата вливка, а на лъче е вече 10 дни. Чувства се засега добре (Пу Пу). Откакто се храни му дойдоха силите и вече не е и неадекватен. Даже сам ходи с автобуса до ситиклиник от време на време. Имунотерапията някой знае ли - дали пак са вливки?

# 99
Имунотерапия та е вливка.Мама преди пет скенера пи нещо и също преди това трябваше да яде само пилешко ,яйца и краставици нещо такова май

# 100
  • София
Преди пет скенер се ограничават въглехидратите. Има инструкции на сайта на ситиклиник.

# 101
Insane, вливки са, но са доста кратки - 30тина минути без никаква премедикация. Тоест бързо става. Може и на работа след това.

Fani0101, писал съм поне 5-6 пъти, че е правено лъче (IMRT) на гръбнак преди да запонем имуно-химио. Прегледайте миналата тема след 14-15 стр. Не е облъчван бял дроб по никакъв начин.

Иначе ние вървим към цялостно спиране на лечението. Докторите казаха, че при подобен имунен отговор и липса на всякакви данни за заболяване (вече 9 месеца), няма смисъл още година да вливат лекарства. Имаме назначен PET за ноември и, ако и той потвърди, че е в пълна ремисия, това ще е последното вливане на Кейтруда (20то). После минаваме само на скенери на всеки 3 месеца за 2 години.

Знам, че са хубави новини, но се притеснявам доста - първо за PET, второ за ранното спиране на ИТ. Докторите са категорични, обаче, и нямам причина да се съмнявам в тях изобщо.

Освен това в момента карам и Ковид, та съм тотално отделен от наще и не ги виждам.

# 102
Норе4с,страхотни новини!Извинявам се,чела съм ги всички теми ,но все още ми се сливат нещата

# 103
  • София
Знаете ли къде можем да направим безкръвна биопсия на бял дроб, за да видим дали ще има дадена мутация. Къвния тест не е много точен и препоручаха биопсия. По какъв начин се взема?

# 104
Норе4с, наистина прекрасна новина! Сигурна съм, че всичко ще е наред със скенера!
А на теб - бързо излекуване! Hug

Общи условия

Активация на акаунт