Рак на белия дроб - тема 6

• 57 912
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
Знаете ли къде можем да направим безкръвна биопсия на бял дроб, за да видим дали ще има дадена мутация. Къвния тест не е много точен и препоручаха биопсия. По какъв начин се взема?

Нямам представа какво е “безкръвна” биопсия.

Може да имат предвид или бронхоскопия, или Foundation Fdx (течна биопсия). Втората се прави по кръв. Къде слагат чертата между кръвен тест и “безкръвна биопсия” (каквото и да е това) нямам представа.

За Foundation Fdx мисля, че някой спомена Токуда или Сердика. Но не съм сигурен. Дано се включи.

# 106
Foundation може да се направи платено в Трансхеликс със сигурност.
Ако искате да е безплатно, онкологът трябва да ви помогне.

# 107
На мама в Панагюрище й направиха безплатно Така и излезна HER2

# 108
  • София
Те не са казали безкръвна биопсия, аз се чудя има ли такъв начин да не се отваря дроба.
Правихме кръвен тест в Генетичната лаборатория и днес излезе отрицателен теста. Препоръчаха биопсия, затова се чудя има ли начин да се избегне операция, за да се вземе.
Другия вариант, който казаха е след 3-4 седмици пак да се вземе кръвна проба и да се тества.

# 109
Има вариант с бронхоскопия да се вземе проба от мястото. Това обаче трябва да го прецени гръден хирург, защото локализацията може да НЕ позволява. Ако локализацията не позволява, тогава единственият вариант за солидна проба е операция по VATS.

# 110
Изпратиха ни от чужбина/много близко семейство/ поръчана от Куба   добавка Vidatox 30 CH със зелен надпис. Видях, че има и с кафяв и не разбрах каква е разликата. Пристигна след два месеца. Питахме лекуващия лекар дали може да я пие. Не беше чел за нея. Погледна какво съдържа и каза, че няма да пречи на ХТ. Сега се чудя да я започва ли. Някой има ли информация?

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 17:35 от jhbd

# 111
Това, ако е отровата от син скорпион...по-добре хич не се занимавайте. Покрай нашите знам за двама човека “лекували” се със същото и да речем, меко казано, че резултати нямаше.

Слагаха се някакъв брой капки под езика май два пъти на ден. Нещо такова.

# 112
Това, ако е отровата от син скорпион...по-добре хич не се занимавайте. Покрай нашите знам за двама човека “лекували” се със същото и да речем, меко казано, че резултати нямаше.

Слагаха се някакъв брой капки под езика май два пъти на ден. Нещо такова.
Hope4C, да това е. Ние не сме го искали. Те са решили да помагат с каквото могат. Чели отзиви и го поръчват без да ни питат.
Притеснявам се да не пречи на ХТ. А ако помогне ще е добре дошло. Лично аз съм скептично настроена.

# 113
  • София
Мисля да запиша час за проф. Асен Дудов в Сити Клиник за консултация Thinking

# 114
За изследването Фаудейшън не е ли просто взимане на кръв и изпращане (мама казс,че медицински куриер или нещо такова е дошъл на място ,взима кръв и се е изпращал. .. Германия или САЩ ,забравих.Мислех,че във всяка болница може да се направи

# 115
  • София
Аз не знам това изследване Foundation кои мутации се изследват. Искам да се консултирам с онколог какво правим сега като T790M теста е отрицателен. Дали да тестваме за имунотерапия, за други мутации. Щом не е T790M, значи е друга мутация, има някои по-редки мутации. T790M се появява в 60% от случаите след Exon 19 Deletion.

# 116
За това изследване (ако съм си превела правилно) се изследват в напреднал стадий около 70 мутации,в по-рано стадии около 300.

catgirl123 върнах назад в темата,но не разбрах точно какъв е случаят при вас,знаете,че има мутация,но не знаете каква е или..? Доколкото знам не е задължително да има мутация при всички случаи, извинявам се ако нещо не съм разбрала 🤗

# 117
  • София
Да, трябва да минем към втора линия лечение. След като при приемане на Afatinib (Giotriff) има мета, трябва да има мутация, вече дали има лекарство за нея ще се види. Но да, иска ми се да направим всички възможни тестове, включително и за имунотерапия. PD-L1 беше отрицателен преди 2 години, но до колкото разбрах за имунотерапия може и други изследвания.

# 118
На мен ми е много интересно възможно ли е след време ,примерно две години ,да се пуснат нови изследвания,и примерно да се открие нова мутация,или пък както при вас да се види,че вече може имунотерапия.И за всяка една мутация,само по едно лекарство ли е открито до сега 🤔Т.е ако в даден момент лекарството,което се приема за дадена мутация спре да действа ,има ли с какво друго да се замени за същата мутация

# 119
  • София
Това ще питам, и аз не знам, ще кажа след консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт