Помагате ли финансово на родителите си?

• 6 021
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
С каква цел е темата?

# 16
Помагам, да. Майка ми е вдовица и с даскалската си пенсия не би живяла много добре. Естествено, че ще помагам.

# 17
Не, защото добре се справяха (мама почина преди година).
Сега башща ми е сам,  но с висока пенсия и допълнително си работи.
Носим му храна, питиета. Преди на екскурзии ги пращахме.

# 18
  • София
За щастие и на двамата родителите ни са още живи, а бащите ни получават тавана на пенсиите. Единствено се включваме при по-сериозни разходи като цялостна зъбна протеза на свекървата и едни скъпи инжекции на баща ми, които се слагат 2 пъти в годината и НЗОК не ги покрива.
Те пък на свой ред водят децата по почивки и отказват да вземат пари от нас. Били спестили.
Ако се наложи, заради болест или сериозен разход, веднага ще се включим.
Добре е да се помага, когато родителите са болни, немощни или с малки пенсии.
Физически им помагаме активно, когато имат нужда от помощ за пазар, голямо чистене, ремонт, спешен превоз.
Те също помагат за децата (по-малките), колкото е по силите им.
На възраст около 75 са всички и още са в добра кондиция. Надявам се поне още 10-тина години са са така.

# 19
От години плащам всички сметки вкъщи. И на майка ми пари давах да пазарува. Откакто живея в друг апартамент, тя взе да ми дава пари, за да ѝ купувам всичко, тъй като поради болест не може да излиза. Това ми е леко безумно сега точно, но щом иска...
Отделно, не финансово, но изискващо време - всички ходения по доктори, за документи, за лекарства - пак аз.
Ние винаги сме имали трудни отношения. Но възприемам като дълг да поемам разходи и да помагам, колкото и да ме ядосва, а тя винаги успява.

# 20
  • София/Севлиево
Не, защото нямам родители,а на ММ са с максималните пенсии и им стигат.Понякога пращам на баба ми,но тя рядко иска и винаги се опитва да ми ги върне,а когато аз не ги поискам ми се сърди,че не можело така.Затова вече я питам какво ѝ трябва и директно и го нося...

# 21
Помагаме и на двете семейства при нужда и по-големи разходи, като ремонт. Понякога слагам в на мама чантата тайничко пари, все ми се кара като ги види,’обикнове го правя като си тръгвам, за да не ми ги бута обратно. Това ме прави щастлива и ме кара да се чувствам спокойна. Казвам и да ги заделя настрана, някога може да и потрябват.

# 22
Помагам на майка ми, въпреки че винаги е с големи уговорки. Плащам сметките, най-вече парното и е проблем. В последните години има и доста разходи за изследвания и лечения, които сама трудно би си позволила.

# 23
A какво ще кажете за майка на мъж, която отказва да започне работа, под предлог, че няма нищо подходящо за нея, макар да е млада и здрава, и иска от него да й дава заплата всеки месец?

# 24
A какво ще кажете за майка на мъж, която отказва да започне работа, под предлог, че няма нищо подходящо за нея, макар да е млада и здрава, и иска от него да й дава заплата всеки месец?
Ще кажа, че има апсурдни изисквания. Помага се на стари и болни родители, които нямат друг избор. На мързеливи и изискващи пиявици не бих помогнала.

# 25
.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 08:38 от bubbata

# 26
  • София
Ще кажа, че е най-добре той да се оправя с нея, за да не излезеш ти кривата.
За колко възрастен родител говорим, има ли квалификация или се предполага да работи някаква тежка работа?

# 27
Майките и на двамата със съпруга ми са за жалост вдовици.
И двете добре разбират, че няма да могат да могат да се справят сами, но им е много трудно да приемат, че децата им помагат да се издържат. Ние се опиваме да сме деликатни с помощта, доколкото това е изобщо възможно.

Плащаме всички битови сметки ( Ковид-19 ми даде необорим аргумент за плащане  само онлайн ) и  данъците,  водим ги на почивка с нас веднаж в годината под предлог да бъдат с децата (живеем в чужбина).
 Подменяме едри електроуреди като гледаме да е под формата на подаръци за рождени дни и празници.

# 28

Мъжът какъв ти е? Главно от него зависи дали ще ѝ дава нещо. Ти си прецени доколко ти стиска, ако имате евентуални разногласия по този въпрос, дали можеш да надделееш над него и доколко си му важна, че да се вслуша в твоето мнение.

# 29
  • Mediterraneo
Не се налага за момента. Мама остана сама преди две години, отскоро е пенсионерка, но още не е напуснала работа( предстои другия месец). Казва, че ще се справя и като остане на пенсия, но ще видим. Ако трябва, ще помагаме.

Общи условия

Активация на акаунт