Помагате ли финансово на родителите си?

• 6 028
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И моята свеки беше така - изгладена, нагласена, шеташе. Обаче със зрение 20-30/ и диабет. И супер минимална пенсия от времето на Костов. Живееше с нас. 😿

# 46
  • Най-красивата страна
Да,помагаме.
Свекърва ми е инвалид,живее сама .
Изцяло е на наша издръжка.
Плащаме на болногледачка,плащаме сметките.

Смятам,че това е наше задължение.

# 47
  • София
Не помагам, защото няма нужда.
Баща ми взима максимална пенсия, ако вдигнат тавана, ще взима още малко отгоре. А и продължава да работи.
Преди пандемията пътуваха в чужбина по няколко пъти годишно.

Свекърва ми е сама, но също работи и засега няма нужда.

След време ще помагаме.

Всичките са на 70+.

На свекъра помагахме, но той бе сам, болен и с малка пенсия - живееше в наше жилище, плащахме сметките и пазарувахме. Не сме усещали тежест.

# 48
Аз бих помагала с радост, защото имам възможност и имам чувство за дълг. Мислех си за месечна добра сума. Майка ми е възрастна, с мизерна учителска пенсия. Баща ми почина. Обаче майка ми не иска. Многократно предлагах под различна форма, не става и вече спрях. Това ми е голяма болка.

# 49
  • Варна
Аз бих помагала с радост, защото имам възможност и имам чувство за дълг. Мислех си за месечна добра сума. Майка ми е възрастна, с мизерна учителска пенсия. Баща ми почина. Обаче майка ми не иска. Многократно предлагах под различна форма, не става и вече спрях. Това ми е голяма болка.

Защо не откриеш една сметка, която да захранваш онлайн всеки месец? С карта. Даваш й картата и казваш, че я оставяш за кризисни ситуации. Мисля, че ще я ползва, поне от време на време. А и ти ще си по-спокойна.

# 50
Помагаме, смятам че е редно. Откровени глупости, обаче, биха ни натоварили, неща, които не са жизнено необходими. Сега ясно е, за всеки са различни, примери няма да давам, но се е случвало да даваме на заден при такива.

# 51
И това съм го правила. Открих сметка на нейно име. Тя изтегли парите и ми ги даде, каза ми да си ги харча със здраве. И закри сметката. И аз спрях да се боря. Реших да си спестя караниците.

# 52
И това съм го правила. Открих сметка на нейно име. Тя изтегли парите и ми ги даде, каза ми да си ги харча със здраве. И закри сметката. И аз спрях да се боря. Реших да си спестя караниците.
Ходи веднъж в седмицата и носи хранителни продукти, плащай сметките, купувай някоя дрешка от време на време. Подхвърли небрежно, че си я видяла на витрината и ти е харесала. Ей такива малки хитринки. 😏

# 53
Помощ не, но отвреме навреме някоя екстра, маскирана като подарък за Рд/Коледа - екскурзия, хубави дрехи, някое приятно уиски за бащата.

# 54
Докато майка ми беше жива, да, подпомагах я, макар че като за България й беше добра пенсията, но имаше много болести и се крепеше на едната химия.
Свеки има нищожна пенсия, но не се налага да й помагаме, защото има други доходи, ренти, наем, такива неща.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 14:10 от Uncommon

# 55
Благодаря ви за отговорите. Виждам, че има много добри хора, които не са забравили за родителите си и правят всичко възможно за тях, това ми стопли сърцето. Аз в момента не давам парите на родителите си, за момента не се налага, но бих помагала с колкото и с каквото имат нужда - без глезотии, както каза едно от момичетата по-горе. Но какво бихте направили с такъв мъж и такава майка? Той напира да имаме деца, но аз нямам смелост, защото тази жена не ни дава никаква финансова възможност за семейство. Бихте ли го напуснали, ако не предприема нищо? Защото това май е доста безотговорно поведение... към бъдещето му семейство, не към майка му.

# 56
Ох, пак ли този сюжет?

# 57
Явно човека няма да изостави майка си,колкото и според Вас да е работоспособна.Преценете дали можете да живеете с това и действайте.
Струва ми се ,че имаше няколко подобни теми,може да ги прочетете.
Най-разумно е да определите сума,която нямя да натоварва семейството.

# 58
Не, защото не са имали нужда от това.

# 59
Има разлика между помощ и издръжка.

Както и дали помощта е за покриване на консумативи, храна и лекарства или за прищевки.

Няма как да забраните на мъжа си да се грижи за майка си, въпросът е до къде са границите?
Правилно са Ви посъветвали да прочетете и другите теми по въпроса.

Според мен трябва да поговорите с него и да му кажете, каква е причината да се колебаете относно забременяването.

Общи условия

Активация на акаунт