Любители на рози 2

• 53 861
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Много благодаря, но за съжаление няма как да стане... в Германия съм...Wink
Наесен/напролет просто ще поръчам на майка ми... Тя поне има голям двор и място да сади колкото си иска рози.

# 286
Моята подобна шарена ines Saster расте като плевел. Рязах я до дъно пролетта, че измръзна,  то си беше един конец дебелина като я взех миналата година, въобще не можеше да се нарече растение.

Много я похаби дъжда последните 2 седмици.
Към днешна дата е 70см., развива се от нищото.

# 287
Щефи, моята е мъничка още. Садих я миналото лято.
Надявам се да тръгне като твоята!

Ето още някои цъфнали при мен:
Безименна

Бейби романтика. Много сладки цветове. Още ми е малка. По принцип тази е катереща.

Ингрид Бергман. Огромни цветове. И ароматна. Само дето трябва да я преместя наесен, че съм я сбутала между две големи.

Перениал Блу. От миналото лято, още бебе.-

Еденчето ми. Уж е трета година, но расте бавно. Като гледам на хората колко са големи...

# 288
Страхотни рози, utro77 Blush

Ще тръгне и ines, явно е издръжлива и непретенциозна, забелязах, че трудно се почиства, но аз и помагам и режа прецъфтялото.

Първи цвят на  A shropshire lad, нещо не ми прилича много, няма кант по краищата.

# 289
Сега ако забуча резници, дали ще се вкоренят? Есента купувах на корен уж пълзящи, сега въобще не седят като такива, а само с една пръчка и с една пъпка, едва ли ще е пълзяща

# 290
  • гр. София
Аз съм вкоренявала през юни. Пробвайте!

# 291
  • София
Ето ги моите красавици с първи цветове! Късничко ми се отварят тая година, ама то е от времето 😁
Леонардо ДаВинчи, първа година при мен.

Пиано

Queen of hearts

Същия цвят след два дена

Херцогиня Кристиана

Raphsody in blue

Mysterieuse

Луис Одиер от резник

Ингрид Бергман и при мен, любима роза, огромни кадифени цветове.

Другите са безимени.

Действието се развива в междублоковата градинка, за която се грижа. 😊

# 292
Много благодаря, Anyyyone. Ще я мисля... Много, много ми харесва (даже аз имам подобна, само че в розово и бяло), но пък обичам като мина покрай розите и да ме лъхва аромат...

Анелия, прекрасни рози и следващата година ще заложа в каталога повече сортове на NIRP. От техният каталог тази година съм поръчала Amour de Molene, Blue Girl и Vintage. Последната много ароматна, но за сянка.
Шарената ти роза, ако е ароматна , то може да бъде Julio Iglesias.
Момичета, показвате прекрасни рози, независимо дали имат имена или не.
При мен още им е студено. Единични цветове и много пъпки.
Rock 'N' Roll / McGredy
Jazz много бавно нараства след рязането до земята.

Само Aladdin Palace / Poulsen не измръзна през март, но и на него му е студено с дневни температури +18/+21 градуса.

# 293
Момичета, страхотни рози. Направо ми се напълни сърцето. Иде ми да купувам, и купувам, и купувам...😁

О, супер. Ще я погледна тази NIRP Vintage. Точно имам едно място под райската ябълка дето е празно. Мъчих една хортензия, но нещо не се получи. Simple Smile

Ето я Blue girl, още повече отворена

А Alexandra of Kent направо избухва. Не си личи от снимките, но цветовете са супер големи и рошави. Първи цъфтеж и е, от гол корен насадена есента...

Lady Emma Hamilton

А мисля, че това е Lady of Shallot

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 23:41 от anelliya

# 294
Щефи, първият цъфтеж не е показателен. Розата, така да се каже, не прилича още съвсем на себе си.
Много е красива. Според мен си е тя.

tasia, anelliya, прекрасни рози!
Отдавна му се каня на този Леонардо да Винчи, но нали уж съм по катерещите. Но може да се изкуша за наесен.

При мен Александра не потръгна. Дори я местих. Накрая я подарих и доколкото разбрах, най-сетне си е намерила мястото.

Сега ако забуча резници, дали ще се вкоренят? Есента купувах на корен уж пълзящи, сега въобще не седят като такива, а само с една пръчка и с една пъпка, едва ли ще е пълзяща
Много бързаш с пълзящите! Бавно стават нещата. Пълзящите ми през първата година са били може би 30см. Едната дори не цъфтя, цъфна чак на втората година.

# 295
  • София
Розичките след последните няколко дъждовни дни и 30 литра дъжд на квадратен метър не изглеждат добре, но се надявам скоро да се оправи времето и те да издържат и излеждат по-добре.
Ще съм благодарна, ако някой разпознава някоя от розите, да ми пише, за да им сложа табелки. Част съм ги поръчвала от разсадник, но под номера, предполагам поне част от тях са известни, други са поръчвани от чужбина остинки или други подобни рози, помпонела, пашмина, еден, които съм си захващала от клонче, но отдавна съм изпуснала, коя каква е.
1. Роза_1
2. Роза_2
3. Роза_3
4. Роза_4
5. Роза_5
6. Роза_6
7. Роза_7
8. Роза_8

# 296
Aila,
Супер изглеждат всичките...
Моите предположения са
1. Graham Thomas или Poet's wife
3. Tess of the d'urbervilles или William Shakespeare 2000 или Piano
4. Golden celebration или Graham Thomas
6. Tantau Piano
8. Tantau Charming piano?

# 297
  • София
Шестата мисля, че е помпонела. Но не съм сигурна. Голдън селебрейшън мисля, че е тя, както си предположила.

# 298
5. Еден
6. Помпонела
8. Пашмина
3. и на мен ми прилича на Шекспир, не е пиано /пианото е по-топчесто
2. ако е катерлива - Инес Састре

# 299
  • София
скромно от мен - номер 4 -  Graham Thomas
Това е единствената роза, която имам, разпознавам и  знам по име Simple Smile
Някой можели да помогне в разпознаването на тази безумна катерлива  роза
Скрит текст: