Аз-едно голямо НИЩО.

• 19 180
  • 329
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Повечето родители приемат другите върхове, стига децата им да имат такива.

О, твърдо не съм съгласна.
Родители, които тикат децата си към даден връх, обикновено не приемат другите му занимания като върхове.
Всъщност, те въобще не приемат мисълта децата им да нямат "покорени върхове", а само дейности, които финансират любопитството към новото.

# 256
  • София
Повечето кариери стават с бутане, ако на детето му вее вятър в главата. Рани или късно узряват. Дори след конфликти се наместват нещата. Повече ще чуеш "защо не ме накара" или "малко си ме бил" в по-стровремски вариант, когато тези деца остареят и улегнат, ни вече е късно.

# 257
  • Пловдив
Повечето кариери стават с бутане, ако на детето му вее вятър в главата.
Кой вятър точно? Творчески бушуващият вятър, устремен като мощен ураган, или слабо подухващият вятър без постоянна посока?

# 258
Вероятно този дето те вее на бяла кобила. Или бяло жребче, знам ли? Joy

# 259
  • София
Същият, дето ни е вял и нас като сме били на 18-20 и морето ни е било до колене, а родителите ни нищо не разбират от живота. Едно от най-трудните неща за един родител е да вижда, че детето му има потенциал, а го пилее, занимава се с глупости, ходи по гаджета, решава да открива тайните на живота, който естествено възрастните изобщо не познават. Пуберски истории, но при пълнолетни. Тогава се молят поне децата да не надробят по-големи каши от сегашните. А парадоксално, доста често децата на такива "свободолюбиви" за времето си родители, са доста отговорни. Все едно деца на пораснали хипита - порасналите хипита много добре знаят какви щуротии са натворили и са по-търпеливи с децата си, а децата някак са по-отговорни от родителите си на същата възраст.

# 260
  • София
Да се занимаваш с глупости, ходейки по гаджета и откривайки тайните на живота може да е доста по-ценен опит, отколкото да следваш съветите на родителите неотлъчно, за всеки техен смислен или безмислен комплекс.
Разбира се, нямам предвид случая от темата, а по принцип.
Въпросът е в баланса Simple Smile

Също така, изобщо нямам предвид да зарежеш единствения университет, който си започнал.
Поне 1 вишу трябва да има. И не ми обяснявайте, че имало хора учили, а работели продавачки. Друга дискусия.

# 261
  • Пловдив
Висшето образование не е показател за знанията и уменията на хората в повечето професии. Изключение правят адвокати, лекари, инженери и т.н., където придобитите и запомнени знания също не са сигурни, но без такава диплома просто никой не би ги допуснал да работят по специалността.

# 262
  • София
Висшето образование не е показател за знанията и уменията на хората в повечето професии. Изключение правят адвокати, лекари, инженери и т.н., където придобитите и запомнени знания също не са сигурни, но без такава диплома просто никой не би ги допуснал да работят по специалността.
Това го мислех на 20 години.
Сега бих казала, че хем си прав, хем не си.
Като се сетя, че 50% от това, което учих за висше, беше абсолютна тъпотия и остатък от соцобразованието... можеше да завърша за 3 години, вместо 4,5.
От друга страна, следването е или беше и заради средата - хора, които са си дали труда да ходят на уроци или да се готвят самостоятелно - не са някакви пълни идиоти.
Сега вече - с приема едва ли не от улицата, това съображение отпада. Щом дъщерята на едни близки, еманация на чалга девойка, влезе в УНСС... Обаче прекъсна, сега щяла да опита в Унибит

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 12:14 от Cuckoo

# 263
  • София
Именно, на 20 човек може да си позволи да мисли така, но дори тогава е наясно, че не постъпва правилно, затова гледа да се крие и спестява на родителите си доста неща. Повечето младежи със способности много добре ги осъзнават и знаят, че дори за момента да са калпазани и да не учат, то по подразбиране някой ден ще вземат диплома. И ние навремето какви ли не простотии направихме, но пораснахме и се дипломирахме.  Като се замисля, от тогавашната ни луда компания, само един е без висше образование (но да речем, че той има оправдание - не му трябва).

# 264
  • Пловдив
Точно там е работата, че при много длъжности не се изисква диплома, а истински и добре развити практически умения да се вършат очакваните дейности качествено.

# 265
  • София
С дипломата е като в рекламата - някои неща е по-добре да ги имаш.
Такива философски разговори с моите деца не съм ги водила. За тях дипломата е по подразбиране.

# 266
Абсолютно е така, Андариел.

# 267
  • София
С дипломата е като в рекламата - някои неща е по-добре да ги имаш.
Такива философски разговори с моите деца не съм ги водила. За тях дипломата е по подразбиране.
Познавам хора, хванали се да учат "нещо" на 40+ единствено заради кариерно развитие. Те дипломи ще вземат, но изведнъж да ъпгрейднат нагласите си - едва ли. То толкова и учат, де, самото ни образование стана чалга.
Та всякакви миски и чалгарки имат дипломи от ЮЗУ. Това прави ли ги по-читави?
Ако няма единствео материални измерения, съм изцяло ЗА ученето цял живот. Както са казали руснаците "Век живи - век учись".

# 268
Те какво общо имат? Щом чалгарките имат диплома, значи тя(дипломата) не е от значение, така ли? Странна логика.

# 269
  • София
Документално ги прави. Утре може да е учител на детето ти. Или да стане училищен психолог и да обяснява на детето ти за морал.

Общи условия

Активация на акаунт