Аз-едно голямо НИЩО.

• 19 172
  • 329
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Е, постижение е и мъж, който да ти осигури масрафа.
В крайна сметка кой е смисълът на живота. Да се трудиш и да станеш човек? Това не беше ли соц лозунг?
Работиш за да живееш, а не обратното.

# 301
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Няма грешно и правилно, но ако искаш да ти е по- лесно е добре да стартираш с диплома

# 302
Имам 3 дипломи и специализация.
И не работя по нито една от специалностите..)
Като обща култура ми вършат работа само.

# 303
  • Пловдив
В крайна сметка кой е смисълът на живота. Да се трудиш и да станеш човек? Това не беше ли соц лозунг?
Някои хора работят за удоволствие. Просто получават и пари покрай другото.

# 304
  • София
Имам 3 дипломи и специализация.
И не работя по нито една от специалностите..)
Като обща култура ми вършат работа само.

За това говоря, ама някои хора се отвяха от основното.
А, то беше, че родителите не бива да пресират децата си на всяка цена да изкарат "вишу", по каквато и да е специалност, пък после да пробват да работят какво искат наистина.

След като се обърна палачинката, никъде не съм работила по специалността, нито някой ми е търсил диплома.
Не са ми търсили и диплома за курс по компютърна грамотност- то, в първите години и курсове нямаше, та всички програми съм ги учила сама.
Мисълта ми беше, че ако едно дете има влечение към нещо, което не изисква висше или за което няма предвидено изучаване във ВУЗ, не бива да бъде мачкано и анатемосвано, че не става за нищо и видиш ли, е втора категория без тапията.

# 305
  • София
Много ти се иска хората да нямат нужда от дипломите си или да не са важни и т.н. Все те избива натам как нещастни дечица стават нещастне студенти, пък и по пет дипломи изкарват, и за какво им били, не ги ползвали. Извинявайте, ама ползвайте си ги тези дипломи, защо ги обезценявате така! Толкова ли пет пари не струват във вашите собствени очи - това е вашият собствен труд! Ако вие не си ползвате дипломите, това е ваш проблем, а не в дипломите. Останалите си ги ползват. Ако някой не си кара колата, а я държи в гаража не прави колата излишна по подразбиране за цялото човечество. Другите си карат колите.
Никой никого не мачка. При равни други условия е по-добре с диплома, отколкото без диплома.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 15:08 от Andariel

# 306
Постижение за кой, предполагам за мъжа? Най-добре да не очакваш на чужд гръб, че не се знае.На който му тежи да работи да си търси масрафджия.

# 307
  • София
Много ти се иска хората да нямат нужда от дипломите си или да не са важни и т.н. Все те избива натам как нещастни дечица стават нещастне студенти, пък и по пет дипломи изкарват, и за какво им били, не ги ползвали. Извинявайте, ама ползвайте си ги тези дипломи, защо ги обезценявате така! Толкова ли пет пари не струват във вашите собствени очи - това е вашият собствен труд! Ако вие не си ползвате дипломите, това е ваш проблем, а не в дипломите. Останалите си ги ползват. Ако някой не си кара колата, а я държи в гаража не прави колата излишна по подразбиране за цялото човечество. Другите си карат колите.
Никой никого не мачка. При равни други условия е по-добре с диплома, отколкото без диплома.

Точно това, което съм ти уголемила, твърдя и аз.

Всичко в поста ти преди него, единствено показва, че дипломата не води до четене с разбиране, нищо че  то се учи в началните класове, а не във ВУЗ-а .

# 308
  • София
Ами както е модерно в темите за акции "сметката се брои като "затвориш позицията"". Щом не им се е наложило да работят на някои за период от 30 години и са се оправили, то явно, че са имали положителен резултат.
Дали е "геройство" и "постижение" в нечии очи, отделна работа.
Аз наскоро писах, че един от малкото недостатъци на българина е да гледа в канчето на съседа и да му мери с аршин. Но ми се отговори, че българите били вече толерантни и не правели чужда сметка Simple Smile

За дипломите, то е като първите 7 години. Докато порасне детето, па да решава, то времето минало. Затова родителите имат роля. Не е само да носят и да месят. Но както казах, хората са различни, асурдно е да се обобщава. За някои, и основно образование е много. Няма нужда да се напъват излишно, и да не го работят после.

# 309
  • София
Абсурт, не зная какво си твърдяла, пък нека да ми куца четенето с разбиране. Само сипа жални вопли за безсмислието на дипломата, за изтормозени младежи и копнеж по средно професионално и професии като фризьорка и какво там беше. Ако толкова лесно се изкарва диплома - всеки да е изкарал. Но явно не всеки изкарва, и то не защото не му била трябвала. Няма професия в която една диплома за висше образование да е излишна. Дори чистач да стане, поне докато е изкарал една диплома човек ще може да направи сметка как да си улесни труда и да повиши ефективността му. Ученото си е учено, пък който каквото ще да си приказва.
Проблемът на "българина" е, че докато не сложи лъжица катран в чуждото канче с мед, не може да спи спокойно.

Да, за хора, които имат по-скромни способности е постижение да вземат и диплома за средно. Не защото ги мързи или нямат нужда, а защото толкова могат. Но често родителите на младежи в подобно положение са също толкова амбициозни, колкото и родителите на пълните отличници. В този смисъл целите са съизмерими.

# 310
Позицията се затваря, като склопиш очи и ти носят цветя😂. До тогава на-добре да не зависиш от желаещи да ти платят масрафа.

# 311
  • Пловдив
Висшето образование има някакъв приложим смисъл, ако човек е решил занапред да се развива в работата в съответната област. И дори тогава не е сигурно, че знанията от университета ще му бъдат полезни. Защото в някои професии има такова бурно развитие в технологиите и способите за работа, че едно може да са те учили като студент, а съвсем друго да се прилага на практика няколко години по-късно. Същото се отнася и за формообразуването и материалите за изработка в различни промишлености, които претърпяха много промени в последните 20-ина години и ще продължават да го правят и занапред. Затова и в определени професии хората трябва да се нагаждат към променливите условия и да се учат в действие, а наученото в студентските им години е на практика останало само като един спомен от миналото им.

# 312
  • София
Ще го обясня професионално, защото на мен това за знанието, как се усвоява и ползите от него ми е част от работата . Накратко, няма безполезно знание, защото докато човек усвоява някакви знания и умения, на съвсем биологично ниво това прави и променя невронните връзки в мозъка му. Най-буквално прави нови връзки и променя стари връзки. Това, че индивидът не използва активно знанията си от университета, съвсем съзнателно няма идея да ги използва, не означава, че тези знания не са там, в главата му и той хич не ги ползва. За четири години и 50 предмета той вече е усвоил определен начин на мислене, научил е термини, някакви процеси са текли в главата му, запомнил е някакви неща, направил е аналогия с други, навързал е ново знание със старо знание. Затова дори най-вятърничавият студент, който е проспал половината си обучение, дори с тройка да си е взел изпитите, пак е променил мисленето и знанията си.
Така, надявам се да съм се изразила достатъчно ясно и повече да не водим тъпи спорове за безсмислието от университетското образование.

# 313
  • София
Ще го обясня професионално, защото на мен това за знанието, как се усвоява и ползите от него ми е част от работата .
Скрит текст:
Накратко, няма безполезно знание, защото докато човек усвоява някакви знания и умения, на съвсем биологично ниво това прави и променя невронните връзки в мозъка му. Най-буквално прави нови връзки и променя стари връзки. Това, че индивидът не използва активно знанията си от университета, съвсем съзнателно няма идея да ги използва, не означава, че тези знания не са там, в главата му и той хич не ги ползва. За четири години и 50 предмета той вече е усвоил определен начин на мислене, научил е термини, някакви процеси са текли в главата му, запомнил е някакви неща, направил е аналогия с други, навързал е ново знание със старо знание. Затова дори най-вятърничавият студент, който е проспал половината си обучение, дори с тройка да си е взел изпитите, пак е променил мисленето и знанията си.
Така, надявам се да съм се изразила достатъчно ясно и повече да не водим тъпи спорове за безсмислието от университетското образование.

Ще потретя- никой не е твърдял, че университетското образование е безсмислено.
И ще повторя- четенето с разбиране, не ти е силната страна.
И спирам, защото диалога не се получи.

# 314
  • София
Абсурт, на мен разбирането ми е добре, но не ти харесва, защото не е твоето разбиране. Ти искаш да се съглася и тогава ще смяташ, че четенето с разбиране ми е силна страна. Човещинка, нали така!

Общи условия

Активация на акаунт