Докога ще се надяваме Бог да ги накаже

• 6 491
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Току-що ми се обади че е оперирана. Радвам се че е жива и нищо друго няма значение. Тази нощ най-после ще се спи.
А, и плика който занесох с лекарства, вода и нощници не е стигнал до нея. Не че на някой са му изпотрябвали разбира се, но толкова ме е отразила санитарката.

# 16
Ами освен да Ви кажа, че съм с Вас, с друго не мога да помогна.
А, и ако клетвите имат сила, разбира се,че проклевам всички лекари, през които сте минали, да преживеят същото безсилие с близък човек.

# 17
Това звучи ужасно, точно в този момент и баща ми е в болница, уф!

# 18
  • Варна
Преживяхме нещо подобно с баща ми преди две години, но не в чак толкова краен вариант. При нас изходът беше частна болница и лекар светило, който е добър познат на близки наши приятели. Само заради това изходът беше благоприятен.

# 19
  • Sofia
Ужасно. Не мога да чета просто. Не знам какво да кажа.

# 20
  • София
Днес пак са чистили крака с пълна упойка, явно първият път не са успели да премахнат всичко. Сведенията се дават с две думи, (днес бяхме доста хора), на въпросът ми какво се случва с бъбреците, колко е креатинина, утре ще се знае, защото днес...?!
Така и не разбрах защо днес не е изследван, при положение че при приемането вече е бил 250.
Имам чувството, че всички в отделението са потомци на Менгеле-обезболяващо се слага когато и ако решат, в стаята на майка ми има неподвижна жена, за да и дадат глътка вода става разправия. За съжаление това е единствената такава клиника в България и ако веднъж си опрял до тях, по всяка вероятност ще ти се наложи отново, така че само се молиш пациента да оцелее и да не се връщаш към този ад.

# 21
Ако лекаря има частен кабинет отидете там за сведение (консултация се води в частния кабинет).Ориентирайте се към един лекар,който да се заеме сериозно.Жалко и трагично е всичко в здравеопазването.

# 22
  • София
Надявам се някой да има частен кабинет и да я поеме. Обикновено ползват кабинета на Пирогов. Само шефа на клиниката има частен прием и в краен случай ще се насочим към него.

# 23
Потърсете информация за лекарите в интернет,така ще видите кой къде работи,почти всички имат частни кабинети.Началниците не лекуват,те само консултират,нито превръзки ще сменят,нито манипулация ще направят.Просто се ориентирайте към един лекар и ако я водите после пак в Пирогов на прегледи или превръзки ще ходите когато той е на работа и ще му давате пари като за частно.Дано е добре жената и да се възстанови напълно.Не е невъзможно,но се иска време и пари.Всичко минава,само не се отчайвайте и се въоръжете с търпение и нерви.

# 24
  • София
Частен кабинет има само шефа на клиниката. Двама лекари питах за частен кабинет, нямат. Дано да стигнем до превръзки, защото днес раната е започнала да мирише и нещата не вървят добре.
За отношението на персонала просто нямам думи. Вчера сестрата е забранила на санитарките да дават подлога, майка ми е стискала няколко часа докато въпросната си тръгне." Ще с...ш в памперса, той е затова?!". Тъпчат и унижават пациентите, малко са им болките и притесненията.

# 25
Ама като чуя за такова отношение от сестри и санитари и като се сетя какви мъченици се изкарваха като се катереха по прозорците на парламента, направо ми се гади, честно..... Пожелавам  им на старини точно такова отношение да срещат от медицински персонал - унижение и мъки. То е ясно, че от МЗ нищо няма да им направят при проверка, защото са дефицитен персонал, горките пациенти плащат грешките на всеки по веригата. Пиши как е майка ти, стискам й палци да се оправи жената, то явно на молитви и съдбата трябва да разчитаме, както и на организма й да се пребори успешно.

# 26
И по-горе Ви писах,ориентирайте се към един лекар,дайте му някой лев за да се заеме да я лекува,всеки ден да поглежда раната и да прави каквото трябва,а на нея й дайте по 10 лева и да мушка в джоба на санитарките да я обслужват.Била съм в подобно положение,само че е в гинекология,иска ти се да умреш и да се свършва.И да не реват,че им са малки заплатите защото от рушветите си вадят хиляди.Ако им бяха толкова малко парите защо след пенсия сестрите не напускат,а се натискат
да работят?Правете се на будали,че не се сещате,бутайте им пари и гледайте болната да устиска до изписване.Вкъщи всичко ще си дойде на мястото.

# 27
То десетарка за подлога ако се полага, само за санитарите отиват стотина лева на ден, отделно за лекаря....Майко мила, това са здравноосигурени болни хора!

# 28
10 лева на смяна.Ако чакаме на здравното си осигуряване ще умрем.Затова Южна България ходи на прегледи и лечение в Турция,хем по-евтино,хем качествено.Затова и хората не искат да работят с осигуровки-плащаш за нищо.

# 29
Наистина плащаш за нищо. Доплащането при моето семейство е сигурно 90% от здравните услуги, които получаваме. Включително и частните болници са въвели доплащане, ако искаш да се лекуваш при именит специалист и при добри битови условия, трябва да си доплатиш. Това не ме възмущава толкова, колкото държавните болници и кабинетите, където те претупват сутрин и те пращат след обяд в частните си клиники. Като са толкова ербап, да напуснат държавната болница и да си лекуват като частници.

Общи условия

Активация на акаунт