Юнски бебета 2021г

• 38 227
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
  • България, Русе
Благодаря за отговорите, ще се консултирам преди да взема витамини, а за ендокринолог направо се замислих да посетя.
За болката в гърдите, оооо да! Моите са големи и само да махна сутиена и все едно 2 камъка ми тежат. АГ каза безплатно че ще се сдобия със силикон. Може би ако спите с удобен сутиен. При кихане аз не изпитвам болка... не знам.

# 631
Скрит текст:
[quote author=Стеленцето link=topic=1254881.msg41639649#msg41639649 date=1

Ох, това с пробутването на храна ме влудява мен лично. На колежките като казах, решиха че трябва задължително да си споделят храната с мен - особено в тоя ковид период Expressionless Да не говорим, че става въпрос за снаксове и мазньочи разни, които и по принцип не искам Joy
Не ме разбирайте погрешно, много мило от тяхна страна, ама ако искам имам уста да попитам, ако много ми се яде - имам възможност да си направя или да си купя също.

За витамините пак се включвам да отбележа нещо важно - не се юрвайте да купувате витамини за бременни без консултация с лекар или без изследвания. Някои витамини, като Д и А(ако е под синтетичната форма ретинол) са токсични за плода при високи нива. Селенът също може да е токсичен, при продължително предозиране.  Така че специално мастноразтворимите витамини –групи А, Д, Е, К, трябва да се следят внимателно, защото за разлика от водноразтворимите (примерно Б витамините, Ц) не се изхвърлят от организма, а се складират и респективно интоксикират. Тъй че и едната, и другата крайност не са особено полезни за бебето.
Понеже аз споделих своя опит , искам да уточня още веднъж-  на мен витамините ми ги изписа лекар ! Не съм си ги назначила сама ,това не е дрогерия да си харесвам продукти , особено бременна !
  В семейството ми имам лекари, информацията с която разполагам е "на нещата отвътре" .
    Не слагам нищо под общ знаменател и се надявам сте далеч от идеята да си самоназначавате витамини и добавки, които не са обект на препоръка от вашия лекар. Бъдете внимателни и се консултирайте навреме.
   Парен каша духа. Ако ми погледнете пълната кръвна картина +урина ,- всичко е в перфектни стойности . Нооо показателите за щитовидната жлеза , въобще не са ок. Навременно отреагиране е много важно.  При мен е задължително и наложително да приемам витамини.
   Много точно те разбрах А.Andreeva ,това  че са минали и искат да споделят с теб е от съпричастност,към момента в който се намираш . Така се е правило с години назад , надявам се и да  продължи . Намирам го за изключително мило.
    Да не позволяваш на бременна да вдига тежко ,да й отдаваш внимание ,да я поглезиш го приемам като изключително добро отношение , особено в сплотен колектив, в какъвто се радвам ,че съм аз . Въпрос и на възпитание е ,не всички го имат обаче . Жестът е по - важен ,а дали ти ще вземеш е личен избор.
 Бременността е период , който коренно ще ви промени , независимо коя е подред.

# 632
Според мен си пусни изследванията и тогава иди на ендокринолог,защото ще те препрати за изследвания.

Благодаря за отговорите, ще се консултирам преди да взема витамини, а за ендокринолог направо се замислих да посетя.
За болката в гърдите, оооо да! Моите са големи и само да махна сутиена и все едно 2 камъка ми тежат. АГ каза безплатно че ще се сдобия със силикон. Може би ако спите с удобен сутиен. При кихане аз не изпитвам болка... не знам.

# 633
Здравейте отново , доста се притесних тъй като преди малко прокървих с ярко червена кръв . Случвало ли ви се е ? 5+2 седмици съм и не знам какво да правя . Да стоя и да чакам дали ще мине или да звънна на клиниката . Притеснявам се ,че ако звънна може да ме извикат, а с малкия по болници не искам да чакаме с часове , от друга страна съм ранна бременност и може да кажат да стоя и да почивам ... Притеснява ме , че е ярко червена. Какво мислите ?

Обади се на своя АГ лекар , като за начало и следвай инструкциите.

# 634
  • България, Русе
На някой от вас пуснаха ли изследвания? Аз не помня от първата бременност точно. Но сегашната гинеколожка ми каза на 12та седмица чак.

# 635
  • Prades-le-Lez
Вчера бях на преглед и бебчо е добре, чух и сърчице Simple Smile На 27ми - морфология. Термин : 11.06.2021

Надявайте се на спане. Моят е на 4 и чак сега (от ококо половин година максимум) се научи да спи по цяла нощ. Пак има нощи, в които се буди, ама не е като преди по 478382пъти на нощ.
На годинка. Вече си мислех, че ще спи непробудно, ама не Laughing

На мен така ми се спииии .... Но няма и няма, изживяваме регресия на бебешкия сън или нещо подобно, т.е. ляга в 20.30 и се почва едно будене в 23.30, 2.30 до 4, гука, пее, бърбори, мрънка.... И в 6:30-7 вече е свежарка. Направо съм като парцал Confounded

Ха така, нещо до болка познато Simple Smile
на колко е твоят бебок?

Честно казано моето изказване е преувеличено. Случва ни се, но когато нещо не е наред - зъбки, хрема, коремче, иначе от както беше на 2 месеца спи добре по 11 часа на нощ.

# 636
Сладурче. В коя седмица си?

Вчера бях на преглед и бебчо е добре, чух и сърчице Simple Smile На 27ми - морфология.

Надявайте се на спане. Моят е на 4 и чак сега (от ококо половин година максимум) се научи да спи по цяла нощ. Пак има нощи, в които се буди, ама не е като преди по 478382пъти на нощ.
На годинка. Вече си мислех, че ще спи непробудно, ама не Laughing

На мен така ми се спииии .... Но няма и няма, изживяваме регресия на бебешкия сън или нещо подобно, т.е. ляга в 20.30 и се почва едно будене в 23.30, 2.30 до 4, гука, пее, бърбори, мрънка.... И в 6:30-7 вече е свежарка. Направо съм като парцал Confounded

Ха така, нещо до болка познато Simple Smile
на колко е твоят бебок?

Честно казано моето изказване е преувеличено. Случва ни се, но когато нещо не е наред - зъбки, хрема, коремче, иначе от както беше на 2 месеца спи добре по 11 часа на нощ.

# 637
Здравейте отново! Тази седмица бях на първи преглед, видяхме плодния сак, след 2 седмици ще ходя пак да чуем сърцето.
Иначе се оказа, че си имам гъбична инфекция, та сега я лекувам .....
Относно симптомите, гърдите ми са ужасно чувствителни, едвам успявам да си намеря удобна поза за спане. Освен това, усещам, че скоро ще започне да ми става лошо. Нямам болки в корема за момента.
Но пък имам един супер странен симптом, който го имах и с предишната бременност - прекомерно слюноотделяне. Ужасно е, гнусно е, не мога да го контролирам. Някой друг като мен?

# 638
В коя седмица си? А гъбичките Ешерихия коли ли са?

Здравейте отново! Тази седмица бях на първи преглед, видяхме плодния сак, след 2 седмици ще ходя пак да чуем сърцето.
Относно симптомите, гърдите ми са ужасно чувствителни, едвам успявам да си намеря удобна поза за спане. Освен това, усещам, че скоро ще започне да ми става лошо. Нямам болки в корема за момента.
Но пък имам един супер странен симптом, който го имах и с предишната бременност - прекомерно слюноотделяне. Ужасно е, гнусно е, не мога да го контролирам. Някой друг като мен?

# 639
Candida kruzei е гъбичката. Лекувам с вагинални овули.

В почти 6 г.с. съм.

В коя седмица си? А гъбичките Ешерихия коли ли са?

# 640
  • Германия
И аз съм с гъбички, знаех си преди прегледа, имах много дискомфорт, но се надявах да не са гъбички. Е, да, ама не, вчера ми се обадиха , сега съм на свещички и мазило, 3 дена е терапията, но се надявам всичко да е ок след това.
На мен ми пуснаха изследвания, кръв, урина, резус фактор...

# 641
На мен и при двете бременности ми откриха Ешерихия коли, аз пих Аугментин 1000,предписаха ми и Клион Д,но те не са окей при първия триместър и тях не съм ги слагала.

# 642
  • Германия
На мен и при двете бременности ми откриха Ешерихия коли, аз пих Аугментин 1000,предписаха ми и Клион Д,но те не са окей при първия триместър и тях не съм ги слагала.
Това е бактерия, не гъбички.✌

# 643
Абе и аз това Знам,ама навсякъде ме поправят,че били гъбички....и аз вече не знам

Това е бактерия, не гъбички.✌

# 644
Гърдите ту ме болят адски, ту спират.
Изследвания ще пускаме другия път (към 8г.с.), че трябва да са на гледни и да не съм си пила хапчетата за щитовидната, а и първа урина.
Аз една седмица съм отпуска, мислех че ще ми мине много бавно, а то направо фръкна. Не знам как ще се приспосо я на работа пак, добре че ще е з малко (ако всичко е наред).
Бързо да минават гъбичките и да не ви мъчат повече!

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 14:50 от mrs.RN

Общи условия

Активация на акаунт