За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 340
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
А пак за обличането за сън... като се събудят бебетата сутрин студени ли са им ръцете, краката у носа. На моето не са ледени, ама са си студени - по-студени от моите. А по моите стандарти я навличам: на 22 градуса спи с тънка пижама, тип гащеризон (боси ходила) и дебело чувалче.

# 571
На бебетата не се ориентирайте дали им е студено по крайници и носле, тяхното кръвооросяване още не е достатъчно добро. Те често са студени и не са критерий. Пипайте вратлето/гърба/гърдите.

# 572
ToniD, и при нас ръчичките и нослето сутрин са хладни.
Аз го обличам с ромпърче и зимно чувалче 2.5тог.

Ние вчера започнахме захранването с 2 лъжички пащърнак.
Днес 4 и тнт.
Вие спомняте ли си на какво количество пюре, детенцето ви замести храненето (спря да търси мляко след пюрето)?

# 573
Ако има нужда се почиства,иначе къпане и това е,нещо като при нас,хихи.

Да, имах в предвид като се замърси, с какво го чистите? Blush

# 574
Здравейте! Препоръчайте ми педиатър в болница Надежда?

# 575
Аз ако видя, че детето е със студени ръце и крака го обличам/завивам/слагам чорапи. Никой не може да ме убеди, че е ок да са му студени крайниците, дори и вратлето да е топло. Ако на мен ми е студено на краката си слагам чорапи, същото е и за него

# 576
  • Пловдив
Аз се водя само от топлината на гърдите.

Кога постоянният цвят на очите при бебетата се появява?

# 577
Деси, за очите знам, че до годинка вече се вижда какъв цвят ще са. А до 3г. могат леко да се изменят, но не коренно.
Но като цяло аз смятам, че светли и тъмни очи си проличават до 6ти месец.
Малкият в началото беше с едни тъмносини и аз имах надежда, че ще изсветлеят и ще станат зелени като на баща му. Вече е на 5 месеца и си личи, че е като мен с кафяви. Simple Smile

# 578
  • Пловдив
В момента е с едни много приятно тъмно-сиво /единствено прабаба му е била със сини очи, та малшанс/, но много ми се иска да ги запази Relaxed

# 579
  • София
Синът ми се роди с небесно сини,станаха зелени към 3г
Дъщеря ми с кафяви си се роди

# 580
В момента е с едни много приятно тъмно-сиво /единствено прабаба му е била със сини очи, та малшанс/, но много ми се иска да ги запази Relaxed
Дано, ама надали 😬 Това са типичните бебешки “мътни” очички. Много красив цвят е, дъщеря ми дълго го беше запазила. В семейството имаме и от двете страни доста светлооки, включително баща й, та и аз се надявах, ама си и станаха кафяви.

# 581
Моя имаше много хубави суну очи като беше бебоче. Ама към годинка станаха сиви като моите и сега са си такива.
Бебо е със сиви от сега
Баща им е с пъстри ама са взели моите очи ( поне това) Simple Smile

# 582
Рокет беше на 6м, когато замести хранене с порцият от 160гр.
Моя е топличък през нощта и след ставане от сън. Но ръцете,носа и краката наистина не са критерий. Гони годинката вече, а като се приберем краката са му студени, а си е бил обут и облякан добре и навън е 15гр примерно.

# 583
Ако има нужда се почиства,иначе къпане и това е,нещо като при нас,хихи.

Да, имах в предвид като се замърси, с какво го чистите? Blush
Аз лично с емолиент на мустела или с термална вода на авен, с клечица за уши с памучето леко.

# 584
Нашата се роди със зелени като на баща си,в един момент ми се струваше че синеят като моите,но не.Зелени са още.

Общи условия

Активация на акаунт