За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 337
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Бебе на година и 1 месец, вече втора вечер пищи преди заспиване. Вчера заспа в един. Просто си стои и си пищи, силно, фалцетно и продължително. Съседката обмисля да сменя апартамента, днес ми каза 😂 На какво може да се дължи? Не иска да го нося на ръце, а досега винаги е искал, бута ме... Песничките и те не вършат работа, не е наакан, наранен е... Какво да правя?

# 586
Мила. Ние бяхме така. После почна да заспива по рано, но не спря да пищи преди сън
На 5м намали пищенето. Дръж се

# 587
Ама ние сме на годинка. Никога не е правил така. Да не би пък вече да иска да е по-самостоятелен и да не заспива на ръце?

# 588
Little Heart, да не би да се "инати" за нещо?
Моя позната каза, че дъщеря и около 11 месечна е започнала да използва плача, за да се сърди, че не и се дава или разрешава нещо.

# 589
Ама ние сме на годинка. Никога не е правил така. Да не би пък вече да иска да е по-самостоятелен и да не заспива на ръце?

Пробвай да го сложиш на леглото и да легнеш до него. И ние бяхме с приспиваме на ръце и на 11 месеца изведнъж започна да пищи и да се извива в ръцете ми. След около 40 минути мъки си казах, че ще я сложа за малко, да по легна и аз и тя се успокои и заспа. След тази вечер повече не сме се приспивали на ръце, търси ме само ако не ѝ е добре.

# 590
Изцеждате ли се? Като излизате изцеждате ли или кърмите като се разплаче бебето? Какво правите като ви тече кърма от гърдите по време на кърмене? Дайте някакъв съвет, че всичко става мокро!

# 591
Аз си кърмя навсякъде 😀

подложки за кърмачки използвам.Има еднократни, продават в аптеките и ДМ, Лили.Има и за многократна употреба, перящи се Simple Smile

# 592
И аз кърмех навсякъде в началото, после само вкъщи. Той не е настоявал, така че за 2-3 часа навън не е било проблем.

# 593
Студено е вече за кърмене навън Simple Smile. Затова кратки разходки на бегом.

# 594
За изтичането по време на кърмене използвам колектор за кърма Хаака, според мен е много полезно и без да се изцеждам събирам малко количество за "спешни" случаи, може би като излизам навън (още сме на 2 седмици и разходките са много кратки)

# 595
И аз съм с колектори, а нощно време с подложки.
Все още не можем да се отпуснем на дълги разходки, така че си се храни у дома.

# 596
Млякото да е с мен 24/7 и да се прибирам - никога 😄
Кърмя навсякъде, по всяко време. Хич не ми пука, а и няма от какво Simple Smile
Детето ми е гладно и това е. Нищо не се вижда, ако от това се притеснявате.
Още от начало го научих да яде от една гърда, другата си чака реда. Не изцеждам. Кърмата се регулира и нямам никакви течове, за щастие.

# 597
До 4-5 месец кърмих навсякъде. След това бебето ми започна да се вълнува от всичко и сега мога да я накърмя само на тихо и спокойно без шумове и хора. Навън яде само твърда храна.

Цедя се за стимулиране нощем.

# 598
  • София
Здравейте,
Имам бебе на почти 2 месеца и се чудя съществува ли такова нещо като индивидуално опаковани дози АМ? Хип или Аптамил предпочитам, но в краен случай и друго става.
Трябва ми за извънредни ситуации, когато ме няма, иначе е на кърма.
Цеденето не ми е опция, трябва да събирам сигурно седмица за едно хранене. Идеята е да не изхвърлям кутия АМ, от която е правено 2 пъти по 60 млн например.

# 599
Здравейте,
Имам бебе на почти 2 месеца и се чудя съществува ли такова нещо като индивидуално опаковани дози АМ? Хип или Аптамил предпочитам, но в краен случай и друго става.
Трябва ми за извънредни ситуации, когато ме няма, иначе е на кърма.
Цеденето не ми е опция, трябва да събирам сигурно седмица за едно хранене. Идеята е да не изхвърлям кутия АМ, от която е правено 2 пъти по 60 млн например.

Виждала съм, но в английски сайтове. На Аптамил има. Даже са готови,  в шишенце,  като бутилка с вода. Виж в amazon и asda groceries.

Общи условия

Активация на акаунт