ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 688
  • 785
  •   1
Отговори
# 60
...За двойката по английски не се ядосвам, хем дойде много разстроен. Оценката въобще не ми е от значение, аз знам той колко знае. ...
Твоят билингвист има 2ка по английски? Това заради транскрипция ли?
Да, бингвилист с първи език английски. Ще видим дали въобще ще се наложи да я учи тая транскрипция. В класа му има деца които просто изречение не могат да построят на английски.

Е някога ще има какво да разказва на децата и внуците си Simple Smile  Как по бащиния си език е получил двойка в БГ
Еее, 100% българчета като че не изкарват двойки по български. 🙂 Ако не си е научило правилата...

# 61
  • о`майна лунна нощ е
Да, бингвилист с първи език английски. Ще видим дали въобще ще се наложи да я учи тая транскрипция. В класа му има деца които просто изречение не могат да построят на английски.

Мила родна картинка.
Доня Дафина, почерпи го нещо детето. За това мразя кубчетата и квадратчетата, в които се опитват да набутат всички. Вместо да се дават криле, се скубе перушина с подобни изисквания.

# 62
  • София
Ееее, Звънчето вече окончателно ми събра очите с дизайна на първия пост! Heart Eyes

# 63
Аз не знам дали бих се месила ... Да не би по родния си език да получават само 6ци?
Оказа се че хеомбуците не се знае кога ще дойдат. Някои деца носят свои лаптопи. Моят к някои други са с телефон в час. Не ми харесва, но съм платила вече онзи хромбук у не съм длъжна да осигуря друг. И второ...да се оправя. Вече е голям.
Каквото такова.

# 64
Тъпо е да се пише двойка за транскрипция. Нали целта на транскрипцията е да улесни децата при ученето на език, ако им е непознат? В случая детето няма никакви трудности с езика.
Споделихте, че на много места е имало входни нива по английски. Каква е целта на занятието - оценка или индивидуален подход. Или установяване на средно ниво на класа?

# 65
  • София
Ами не - не е тъпо да се пише двойка за незнание на преподадения материал.
След като учебният план включва преподаване на транскрипция и тя не е усвоена, двойката си е на място.
И няма никакво значение, че езикът е матерен, патерен или друг.

Както правилно се отбеляза, българчетата също получават двойки по предмета "Български език".

# 66
За Навигатора по математика
Грешката, която аз съм отбелязала е на стр.45. става въпрос за средна отсечка в триъгълник. Вместо АВ е пишело А нещо си. Явно си е грешка от някой момент на предпечатната подготовка, която никой не е забелязал. То въобще проверява ли още някой за грешки Sad Тази не е фатална, защото се забелязва лесно. Не е изключено обаче да има и други.

Аманда, целта на входното ниво по английски при нас мисля, че е установяване на нивото. Имат си и оценки, де. В нашия град няма училище, в което задължителният чужд език от периода 2-7 клас да е различен от английския. И понеже сега в паралелката са само деца от града ми се струва съвсем резонно учителят да иска да разбере какво аджеба са научили тези деца по английски за пет години. Парадоксалното е, че деца, които през годините са имали оценки около 5, сега са с двойки. Досега обаче, поне при нас, не са им искали минимум 50% за три и сега огромните дупки в знанията лъсват. След като обаче пет години всички задължително да учили този език, правилното за мен е да започнат от една по-висока база, а не от азбуката. Тези с дупките, ако имат желание, да наваксват. Ако не, да си кретат с двойки и тройки, все пак сме математическа паралелка с ИИЧЕ, а не езикова. Защо ли обаче си мисля, че тези с двойките по английски, ще са с ниски резултати и по математика. Какво да се прави. Това е положението в по-малките град, където разликата между максимален и минимален приемен бал е 200 точки.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 17:05 от ston

# 67
  • София
Отидох и аз да прегледам първата страница на новата тема. Оттам стигнах до Предишни теми и кликам с носталгия на първа тема за първи клас. И там се мъдри един предълъг списък за 1. клас и очите ми минават през него, продължавам да чета по-надолу, но в мозъка ми стои едно "торба с цимент" Joy Връщам се да проверя, то било "торба за спорт" Joy

# 68
Възможно е и да не съм права, но според мен това само може да обърка детето. Вече няма да гледа на думите като думи, а като транскрипция. Може и да влоши правопис.

# 69
  • Пловдив
Не сте прави. Изпитва се на конкретен въпрос, ако не го знаеш _2. Може да е тъп и излишен, но щом изпита е върху него, оценката е заслужена. Това все едно в Унито да научиш целия конспект без 1 въпрос, да ти се падне и да искаш да ти пишат 6 за общо знанеие. Не е справедливо спрямо другите деца никак. А детето така и така ще има 6,но трябва да знае, че на всичко, което учат в училище, ще го изпитват после. Като знае как се произнасят думите е работа от 1 час да се научи транаскрипцията, не е нещо сложно,колкото и да е излишно. Както и да е, оправила се е работата.

# 70
  • София
Има български деца дето учат и японски, и английски едновременно примерно. Те дали се объркват?

# 71
  • София
Възможно е и да не съм права, но според мен това само може да обърка детето. Вече няма да гледа на думите като думи, а като транскрипция. Може и да влоши правопис.

Не, не стоят така нещата.

# 72

Този справочник имам вкъщи от моите гимназиални години и смея да твърдя, че е много добър. Видях в нета, че се намира в Книжен пазар на цена около 3.50.

# 73
  • Между гори и планини
Има български деца дето учат и японски, и английски едновременно примерно. Те дали се объркват?

Да, обаче моя мисли и сънува на английски, не на български. Както споменах, като пише бързо под диктовка на български, вкарва латиница. Сега му липсва и транскрипция. Тя е за хора, които не знаят как се произнася думата, докато при него е автоматично, дори да е напълно непозната. Мъжът ми до сега не я беше виждал и сега се хвана и той за главата.
Въобще не споря за двойката, не е учил - получил я е, не ми е това проблема. Както и да пише по десет - двадесет пъти "новите" думи, които той знае от поне 4 години. Пише! И сега тетрадка речник би ще го изпитвам на правопис.

# 74
  • София
Този справочник е много вероятно да се намира нейде из тавана в Плевен...
За бъркането на японски с английски на този етап не мога да кажа, защото сега учат само японски. Наборът пожела да го запиша на курс по английски, но аз предпочитам тази година да си учи японски и да решава задачи. Английски лятото на интензивен курс мисля да го запиша.
Той се оказа, че си е качил Duolingo и си го ползва.

Общи условия

Активация на акаунт