ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 879
  • 785
  •   1
Отговори
# 255
Снощи със студентката смятахме едни концентрации на разтвори и се наложи 8класника да ни обясни с учено в 3 клас как да си ги сметнем. Има някакъв смисъл от математиката в живота Joy, но в някои души не можеш да я натъпчеш Simple Smile и това е

# 256
  • о`майна лунна нощ е
Снощи със студентката смятахме едни концентрации на разтвори и се наложи 8класника да ни обясни с учено в 3 клас как да си ги сметнем. Има някакъв смисъл от математиката в живота Joy, но в някои души не можеш да я натъпчеш Simple Smile и това е

Силно се подписвам под това.
За математиката съм не гъба, а гладка повърхност тип стъкло, по която водата/цифрите се плъзгат и не попива.

# 257
  • Между гори и планини
То пък ако всички бяха математици, художници, музиканти, поети, света щеше да е много скучен.
Моя прегоря точно с тая състезателна математика, в четвърти клас учиха метод на Гаус и други подобни по ЗИП. С часове е решавал задачи, накрая вече му се повръщаше като чуеше математика. А не е да няма математическо мислене.

# 258
  • sofia
На мен пък ми стана много приятно от новата учителка по музика на младежа в училище  -
https://www.vihrovenia.bg/ekip/teodora-nikolaeva-12
   Освен това има и група, в която тя е вокал, но с две педагогически специалности - музика и английски език.
  Много ми е важно нито един предмет да не е скучен и часът просто да мине😊 Общата култура и поглед към различните сфери на живота също трябва да са част от образованието, не само НВО и матури, така де😄

# 259
  • София
Аз пък обожавам точно състезателната математика. Тя е много по-интересна. В нея се комбинират логическото мислене с творческия момент да измислиш сам пътя, допълнителното построение или начина. Обикновено не може да бъде просто научена, въпреки че има набор от модели за решаване и там. Младежът има интерес, но повече му допада програмирането последните 1-2 години и вероятно през тази учебна година съвсем ще намали състезанията по математика за сметка на немския и състезанията по програмиране.
Курс по английски няма да посещава (както и миналата година). Планът е в 9 клас да продължи с школа по английски език, а тази да се съсредоточи върху немския и да не му става каша в главата.

# 260
  • Велико Търново
Моята мома е супер щастлива, защото в колежа ще има клуб по японски, а тя луда фенка на японската култура и всичко покрай нея Wink
Засега не е много натоварена с домашни, ще видим по-нататък...

# 261
  • софия
Триша, мина ли операцията? Как сте?

# 262
И аз стискам палци на младежа за операцията!
Zvanche, и моята не си знае адреса. Обади се да пита, да била сигурна. Simple Smile

# 263
  • софия
Zvanche, и моята не си знае адреса. Обади се да пита, да била сигурна. Simple Smile
Моята не написала номер на улицата, защото не била сигурна Laughing
Ако я препитам съм сигурна, че не знае нито един телефонен номер, което, без шега, хич не е добре.

# 264
  • София
Преди време мъжът ми накара младежа да ми научи наизуст телефонния номер. Много мъдро от негова страна. Аз изобщо не бях се сетила Blush . Налагало се е 2-3 пъти да звъни от телефони на приятели.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 15:40 от zazu1

# 265
  • Между гори и планини
Моя от както стана на 3г съм го научила на телефона си и адрес. Телефона не го сменям, че е само с 3 цифри, много лесен.
Обаче оня ден попълвали някакви декларации в час и ми се обади да ме пита за трите ми имена 🤪🤣

# 266
Благодаря за страхотната тема Flowers Rose
Дъщеря ми вече почти по всичко правиха тестове (с изключение на химията, математиката ще е в понеделник), оценки имаме почти всякакви, доста неща е забравила. Днес пък ми се обади, че и е лошо, боляло я глава, повръщало и се, заведох я на лекар, той я прегледа и нищо не установи, направи и кардиограма добре беше, кръвните изследвания също са и добре и сега се чудя дали това главоболие няма връзка с телефона Rolling Eyes
Та от днес ползването на телефона и е позволено само по 1 час на ден, ще видим как ще издържи, иначе баща и каза, че и дава един стар с "копчета" и да се оправя Smirk

# 267
  • sofia
miss_74, виж дали това няма връзка
https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/9062759
  Аз съм като парцал в такива дни - главоболие, сърцебиене, липса на тонус.

# 268
  • у дома...
Девойката има първа оценка по испански. На теста от понеделник има 5 и се ядосва, че една точка не ѝ достигнало за 6.
Очаквам оценки по математика и БЕЛ от входните.

# 269
Аз не знам наизуст  друг телефонен номер от своя. Хем на мъжа ми номера съм го писала безброй пъти по разни документи и все си го гледам от телефона.
Младежът си знае адреса, но преди няколко дни ми писа от училище, за да пита какво било презимето на баща му! Тук вече не знам какъв емотикон ми трябва 🤣

Общи условия

Активация на акаунт