ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 815
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нещо се притесних днес.
На моята девойка ѝ е прилошало по ФВС. На бягане. Свършил ѝ е въздухът, причерняло ѝ е. Обадиха ми се заедно с учителката. Тя ни посъветва евентуално да говорим с лекар, за да проверим дали има някакъв проблем. Тази жена ви казах, че е страхотна.
Както и да е.
Говорих с ЛЛ, тя каза, че това често се случва с момичетата в тази възраст. Пита ме дали спи достатъчно, ами не. Друго няма - яла е сутринта.
Ако се повтори нещо подобно, ще ни назначи пълни изследвания.
И сега се чудя дали пък не трябва да я заведем на кардиолог. Много ме е страх от такива случаи.
Ако се притесняваш и се случва често, потърсете лекар, естествено!
Само ще кажа, че в периода 8-10 клас, на мен в почти всеки час по ФВС ми прилошаваше и се събуждах в училищните тоалетни, подкрепена от съученици и учител, пръскайки ме с вода. Учех извън родния ми град, никой не е търсил майка ми, а аз никога не й казах, да не я притесня. След това мисля, че го израснах... И така, докато забременях. След 6-ия месец припадах седнала, права, всякак.

# 541
  • София
За първи път е, аз затова така притеснено реагирах.
Но често казано като ви чета, изобщо нямах идея, че на толкова хора се случва/ се е случвало подобно нещо.
На мене много често ми се вие свят, прималявало ми е (обикновено когато съм забравила да ям, а вече е 3 следобед), събирала съм граници на кръвно, обаче никога, никога не съм била в състояние на (полу)припадък.

# 542
  • София
Мда, ИР имат и слаби хора, но аз не съм от тях (за съжаление).
Иначе и аз да се включа към статистиката на припадналите - единият път беше в тролей в Плевен, на път за училище. На доста хора изкарах акъла.

# 543
Безценни сте просто!
Благодаря на всички!
Дано на никого да не трябва, но да си кажа, че от своя страна знам разкошен детски гастроентеролог.
Добри невролог, УНГ и гастро за възрастни.
Иначе не знам, първото, което ми хрумва вече, е да се консултирам тук, точно в тази тема. ❤
Пък вижте какви хубави връзки се изграждат между хората заради проклетото НВО. 😁

Бихте ли споделили информация за гастро за възрастни?

# 544
И гастро за деца, доколкото нашите са деца Joy

# 545
  • София
И аз съм от припадчивите. Като дете, че и преди две-три години. Не знам от ниско кръвно ли е, от ниска кръвна захар. И ЕЕГ имам спомен да са ми правили като малка, но всичко беше наред. Един път ме прибраха с линейка след училище и изкарах акъла на баба ми, мир на душата й. А последното беше докато се къпах преди няколко години - от топлото явно. Едва се добрах да спалнята и съм припаднала на леглото. Дано не се случва повече на никого!

# 546
  • София
За възрастни:
Имаме доста попадения във Фихелт. Работят със ЗК.
Едно от тях е Татяна Мохоровец. Там беше на преглед мъжа ми; той е с наскоро открита цьолиакия, а тази пролет имаше доста симптоми на Ковид. Ми не, ГЕРБ се оказа. 😁 Правилна диагноза и лечение от гореспоменатата лекарка.
Детски гастроентеролог: Елена Лазарова. Тук се подписвам със сто ръце. Разкошен човек и лекар. Оперира дъщеря ми преди 4 години. Тогава беше в Токуда, наскоро я търсих и текущо е в Сити Клиник (то де факто пак Acibadem), но приемаше и в център детско здраве (май; пише в Интернет).

# 547
Благодаря
Знам я Лазарова. Радвам се, че е помогнала.

# 548
  • София
Нещо се притесних днес.
На моята девойка ѝ е прилошало по ФВС. На бягане. Свършил ѝ е въздухът, причерняло ѝ е. Обадиха ми се заедно с учителката. Тя ни посъветва евентуално да говорим с лекар, за да проверим дали има някакъв проблем. Тази жена ви казах, че е страхотна.
Както и да е.
Говорих с ЛЛ, тя каза, че това често се случва с момичетата в тази възраст. Пита ме дали спи достатъчно, ами не. Друго няма - яла е сутринта.
Ако се повтори нещо подобно, ще ни назначи пълни изследвания.
И сега се чудя дали пък не трябва да я заведем на кардиолог. Много ме е страх от такива случаи.
Red, аз точно в тази възраст съм губила съзнание на два пъти и ми е причернявало доста пъти. По принцип съм с ниско кръвно и явно това е причината. Сега вече си знам никъде не излизам сутрин без да съм хапнала нещо малко или пила един айран. Премерете й кръвното като начало.

# 549
За възрастни:
Имаме доста попадения във Фихелт. Работят със ЗК.
Едно от тях е Татяна Мохоровец. Там беше на преглед мъжа ми; той е с наскоро открита цьолиакия, а тази пролет имаше доста симптоми на Ковид. Ми не, ГЕРБ се оказа. 😁 Правилна диагноза и лечение от гореспоменатата лекарка.
Детски гастроентеролог: Елена Лазарова. Тук се подписвам със сто ръце. Разкошен човек и лекар. Оперира дъщеря ми преди 4 години. Тогава беше в Токуда, наскоро я търсих и текущо е в Сити Клиник (то де факто пак Acibadem), но приемаше и в център детско здраве (май; пише в Интернет).

Благодаря!🌸

# 550
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Да, в случая е дразнещо отношението към сигнал за проблем. Иначе и аз махнах приложението, защото ми пискаше нон-стоп при дискусии между родители за някое съобщение.
На моя тийн са му искали 5лв за някаква застраховка в училище. На вашите нещо казвали ли са? Покривала 5000лв, но за какво не знам. Досега не са ни събирали, а и аз нямам спомен едно време да е имало такова нещо.

Да и моят син ми каза, че трябва занесе 5 лв.за застраховка злополука доколкото разбрах.

# 551

На моя тийн са му искали 5лв за някаква застраховка в училище. На вашите нещо казвали ли са? Покривала 5000лв, но за какво не знам. Досега не са ни събирали, а и аз нямам спомен едно време да е имало такова нещо.

Да и моят син ми каза, че трябва занесе 5 лв.за застраховка злополука доколкото разбрах.
                   В у-щата и ДГ има от години застраховки за всяко дете.Плащаха се служебно.Защо сега ви искат нямам идея.Когато първият си счупи ръката в у-ще класната ни "утешаваше",че има застраховка.Не обърнахме внимание,но на следващия път .... сами пуснаха документите и....да се живи и здрави децата ,без никакви проблеми,защото сумите са смешни.

# 552
  • София
Аз цял живот съм била с ниско кръвно.ама ей така- вървя и си припадам.Имам случка преди мноооого години отивам на курс  към БЧК за шофьорска книжка , където цял ден сме се упражнявали в оказване на първа помощ.Та свършва това и тръгвам от Дондуков към СУ в лятната юлска жега.И както си вървя, така си и падам.И - ирония на съдбата, няма кой д аме вдигне.... Simple Smile КАто забременях обаче кръвното ми се нормализира 9 120/80), което доста ме смути.И мъдреци ми поникнаха по това време.И , както се шегуваше мъжа ми, ще стане човек от теб....
 Вчера щерката се прибра  покрусена от входното по математека.ДАно върже тройка.За компенсация има 5 на тест по френски Simple Smile Което  отчитам   като много хубава оценка като за първо изпитване по език, който учат от 10 дни.Французина от онзи ден много й е харесал. Сега чуденето е дали да се запише и на португалски...... Нямам идея как се предлага учебно на този език и какво да я посъветвам на тоя етап

# 553
  • София
Разбира се, дано не се налага на никой да ги ползва. Просто попитах, защото досега не са ни искали, в другото у-ще.
И аз като забременях си "вдигнах" кръвното на 120/80 Simple Smile , винаги съм с 90/60 или 100/60, но пък с ускорен пулс. Та като ми го мереха тогава, казваха че е нормално, но то за мен се явяваше повишено. Майка ми цял живот е била така, а сега пие хапове за високо.
Моят вчера за първи път е останал да се шматка в центъра след часовете с две момчета, като ми разказва са си изкарали хубаво. Имало момичета, които пушат от техния клас. В школото се появи и първата 6, по ФВС 😁 , от входните не очаквам добри резултати.

# 554
И аз от припадащите, и като тийн, и сега понякога. То сега успявам да го предотвратя де, айрян, сладко... Но ми се разхлопва сърцето, студена пот, премрежват ми се очите, главата ме стяга. Като дете линейка беше викала баба ми, защото се бях свлякла пред нея. С ниско кръвно съм. А за прескачанията на сърцето при възрастни - май с годинките се появява, след 40. Ходих на двама кардиолози, холтер носих, уж пия някакви лекарства, но си прескача. Докато съм на репетициите по народни танци нищо ми няма...
За мотори и коли...много ме е страх. Всички приятели на сина ми вече имат книжки и коли... От този момент най се ужасявах, но дойде. Бог да ги пази!

Общи условия

Активация на акаунт