Висше образование в САЩ

• 46 915
  • 502
  •   1
Отговори
# 420
Може би е добре да не се прибира, че после може да не го пуснат пак в САЩ за следващата учебна година.

# 421
  • Там, където мечтите се сбъдват
Може би е добре да не се прибира, че после може да не го пуснат пак в САЩ за следващата учебна година.

Мисля, че авторът имаше предвид как ще се върне през август в САЩ. Те студентите от САЩ вече се прибраха. Ами и ние сме на тоя хал, ще чакаме как ще се развият нещата.

# 422
  • София
И нашият син е в кюпа, дори е от най-прецаканите, но е оптимист за разлика от мен. Аз съм много притеснена дали ще могат чуждестранните студенти да продължат да се обучават в конкретния университет.

# 423
Синът ми беше с насрочено интервю и взе виза. На мен обаче ми е притеснено.

# 424

Мисля, че авторът имаше предвид как ще се върне през август в САЩ. Те студентите от САЩ вече се прибраха. Ами и ние сме на тоя хал, ще чакаме как ще се развият нещата.

Да, от септември трябва да е 3-ти курс… Той също не е напрегнат, но ситуацията си остава …гадна …

# 425
  • София
В една от групите зададоха въпрос за вида на билета, с който ще идва чуждестранен български студент. Отговорите бяха - задължително двупосочен. Включи се една дама, която работи в университет и сподели, че ситуацията се променя с часове. Масово нямало да отворят врати за интернац.студенти. Спирали ги още на трансферните летища, а тези, които са тук, си тръгвали по най-бързия начин. Съветът й беше да се държи връзка с отговорника за чуждестранни студенти, за да получават актуална информация.

# 426
Леле, съвсем сериозно става вече.
А за бригадите, и за тях ли?
Българската ми адвокатка ми писа преди 3 седмици, че синът й тръгва към Ню Джързи на бригада, в случай на нужда.. не ми е удобно да я питам..

# 427
  • София
Мое близко дете пристигна на бригада с още двама човека, всичко е било наред, в RI са. Но пък четох за други, които са ги върнали на Франкфурт след проверка на телефоните им.

# 428
Значи това с телефоните не са измислици..
Кой ги спира още във Франкфурт или което и да било транзитно летище?

# 429
Какво проверяват в телефоните?

# 430
И на мен ми стана интересно, какво гледат във Франкфурт. Не проверяват ли само виза и валидност на документите. Вече във САЩ се подлага на въпроси и проверки при нужда.

# 431
Какво проверяват в телефоните?

Доколкото четох за пропаганди против сегашния ни президент.

# 432
  • София
Много се изненадах и аз от всички тези коментари. В случая с Франкфурт са били няколко момичета, част от тях са върнали само след 11 часа престой за проверка.

# 433
А кой е оторизиран да прави подобни проверки?
Или по основните летища има служители на посолството в съответната държава?

# 434
Някак ми се струва невероятно да са локализирали имиграционни полицаи в Европа, иначе кой друг ще ги проверява.. много странно..

Общи условия

Активация на акаунт