Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 385
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Можете да го запишете от тази година, независимо, че няма навършени 2г. Стига да е прието детенцето, де 😊. Системата показва дали ще е в 1ва или 2ра яслена група, ако започне през септември.

Друг въпрос е, ако искате да го гледате, докато навърши 2г.

Мили майки! Децата само септември ли могат да тръгнат на ясла? Моето дете прави две години февруари и трябва да тръгна на работа?
За съжаление, да. Затова много деца кандидатстват от предната година и пазят място.

# 556
  • София
Здравейте, може ли някой да ми разясни махането на точката от самостоятелна ясла за кандидатстването за първа група на набор 2020?  В нашия квартал няма ОДЗ-та, а само ясли и градини, това значи, че ако не ни приемат на ясла ще имаме шанс за първа група или?

# 557
Здравейте, може ли някой да ми разясни махането на точката от самостоятелна ясла за кандидатстването за първа група на набор 2020?  В нашия квартал няма ОДЗ-та, а само ясли и градини, това значи, че ако не ни приемат на ясла ще имаме шанс за първа група или?
Сроред мен отпадането на допълнителната точка не ви повишава шанса за прием в градина. Даже бих казала, че намалява, особено ако във вашия район има достатъчно места в СДЯ и може сравнително безпроблемно да се влезе.

# 558
  • София
Каквито и точки и критерии да махат или добавят, проблемът си остава. Няма достатъчно места за всички. Принудени сме да пресмятаме бройки, да търсим децата в опашката по другите градини,за да преценим дали ще ги приемат там и т.н.
Цялата система е безумна просто според мен. Градината е до блока ни, има 4 места за нашия набор, с 14 т. сме и естествено не стигат. Или жребий, или по-далечна градина. Отчитам факта, че въпреки всичко ще бъде приет все някъде, но не мога да спра да се възмущавам на недостига на места, който продължава вече толкова години.

# 559
Моля за инфо отностно точките за адрес.
Отделно и за постоянен, и за настоящ адрес ли се добавят точки или само за единия?

пост. адрес + 4
работещ родител +2
родител в майчинство +2
многодетно сем. +2
I желание +3

Така събирам 13 точки и явно от К2 нищо не се отчита. Къде греша?

# 560
Здравейте, имам въпрос за служебната бележка от работодател, която е нужна при живот и здраве,че и късмет, да се запише детето в яслата/градината. От коя дата може да бъде най-рано издадена?

# 561
Моля за инфо отностно точките за адрес.
Отделно и за постоянен, и за настоящ адрес ли се добавят точки или само за единия?

пост. адрес + 4
работещ родител +2
родител в майчинство +2
многодетно сем. +2
I желание +3

Така събирам 13 точки и явно от К2 нищо не се отчита. Къде греша?

Трябва да си заявите адрес на територията на ДЗ. Има оранжев правоъгълник "заяви" и от падащо меню избирате постоянен или настоящ адрес.

# 562
Vikinedylkova, много благодаря!
Всичко е точно. Просто са дали точките отделно на два реда, а иначе после на опашката ги сумират. А и не очаквах да се появи в социалната опашка. Хубав ден!

# 563
Здравйте, днес докато преглеждах как се движат бройките, забелязах нещо странно за мен. Конкретно гледам ДГ №23 Здраве (с яслени групи) / Изгрев, набор 2019.  Дете което има 16т. и е в списъка с чакащи по социални критерии, участва и в списъка по общи критерии с 14 т. . Това нормално ли е ? Имам предвид в 2та списъка ли трябва да се появават децата, защото това обърква доста представите ми за реалния шанс за прием по общи критерии. Конкретно за този случай, детето очевидно влиза по соц защото е с 16т и има свободни места по соц, но така обърква бройките на местата по общи критерии с 14 т. ... Реално аз трябва да проверявам всяко едно дете ли, дали влиза по соц за да добия представа дали ще освободи мястото от общи критерии? Нещо  много ме обърка това Grinning

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 16:02 от elinito

# 564
Нормално е,  прочетете наредбата.

# 565
Ами и ние живем на 10 метра от ДГ, но отдавна съм се примирила, че няма да се случат нещата за там и даже ми е все тая. За мен е по-важно детето да е прието, че с 13 точки само жребий се очертава. Да не говоря, че и частни ясли няма в квартала, та че ще се бие път е ясно.
Каквито и точки и критерии да махат или добавят, проблемът си остава. Няма достатъчно места за всички. Принудени сме да пресмятаме бройки, да търсим децата в опашката по другите градини,за да преценим дали ще ги приемат там и т.н.
Цялата система е безумна просто според мен. Градината е до блока ни, има 4 места за нашия набор, с 14 т. сме и естествено не стигат. Или жребий, или по-далечна градина. Отчитам факта, че въпреки всичко ще бъде приет все някъде, но не мога да спра да се възмущавам на недостига на места, който продължава вече толкова години.
Здравейте, имам въпрос за служебната бележка от работодател, която е нужна при живот и здраве,че и късмет, да се запише детето в яслата/градината. От коя дата може да бъде най-рано издадена?
След като излезе класирането т.е. след 14 май.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 17:09 от Анонимен

# 566
  • София

# 567
Elinito, нищо объркващо няма. С един поглед преценяваш кои деца влизат със сигурност по социални критерии според свободните места за тях и ги изваждаш от общата опашка. След това пресмяташ колко места остават по СК и ги добавяш към свободните места по общи критерии. Незаетите места по СК влизат в общата опашка още на първо класиране.

Идеята на всичко това е, че свободните места по ОК и по СК се обявяват заедно, като обща бройка, но наредбата дава предимство на тези по СК, като определя за децата по СК да има запазена част от всички места.

# 568
Сигурно ми е много лаишки въпросът, но да си попитам, тъй като кандидатствам за първи път. Така ли се класират децата, както са наредени по азбучен ред? То излиза, че съм се прецакала да си кръстя детето с тъпа буква назад в азбуката, защото преди него се нареждат почти всички с 13 т.

# 569
Не, името и поредността на записване нямат никакво значение. Всяко дете получава друг номер и на лотариен принцип печели място. То си точно като тото.

Общи условия

Активация на акаунт